Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schrijftalent gezocht voor Schrijfproject

Schrijftalent gezocht voor Schrijfproject

MIDDELBURG - De Zeeuws-Vlaamse schrijver Jan Vantoortelboom en ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) zijn op zoek naar schrijftalent in Zeeland voor een heuse ‘kweekvijver’. 

Schrijfproject De Schrijfvijver start in januari/februari 2022 en is bedoeld voor leerlingen van de vierde en vijfde klas VWO, vierde klas HAVO/VMBO en het eerste jaar MBO. Deelname is gratis. Schrijf een kort verhaal (500-2000 woorden), bijvoorbeeld over een indrukwekkende gebeurtenis in je leven. Stuur dit (met je naam, leeftijd, e-mailadres, woonplaats en school) vóór 16 januari 2022 naar: [email protected]

De Schrijfvijver in het kort
- Gestreefd wordt naar 100 deelnemers in 2022, 100 deelnemers in 2023
- Een jaar, in je eigen tempo
- Zes schrijfopdrachten van 500 woorden
- Een-op-een feedback door Jan Vantoortelboom via Zoom
- Een startbijeenkomst in Zeeland met alle deelnemers in de eigen regio (Walcheren, Oosterschelde, Zeeuws-Vlaanderen)
- Een slotmanifestatie in 2023 met alle talenten

Over de schrijver
Jan Vantoortelboom (1975) is auteur, columnist voor de PZC en docent aan de Schrijversvakschool Amsterdam en het online schrijfplatform Editio. Ook is hij eigenaar van Schrijfvrijer, het bedrijf dat hij begin 2021 oprichtte, en geeft hij in zijn schrijfhuis in de Zeeuwse polders masterclasses fictie schrijven. Meer informatie: www.schrijfvrijer.nl en www.dezb.nl.

Meer uit Middelburg

Middelburg vol Kunst op zondag 4 juni!

MIDDELBURG - Op zondag 4 juni 2023  zijn ateliers, galeries en musea in de binnenstad van Middelburg weer geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Deelnemers van de kunstroute ijveren ervoor om uw bezoek zo interessant mogelijk te maken. 

23 uur geleden
Zeeuwse dialoogtafel in het teken van herdenking en viering 150 jaar afschaffing slavernij

MIDDELBURG - Op 29 juni 2023 om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) vindt in het Zeeuws Archief in Middelburg de Keti Koti dialoogtafel plaats. Keti Koti betekent ‘verbreek de ketens’ en deze dialoogtafel is onderdeel van de landelijke herdenking van de afschaffing van de Nederlandse slavernij.

23 uur geleden
Alerte buurtbewoner betrapt man met gestolen spullen aan de Breeweg

MIDDELBURG - Een man uit Middelburg (30) is gisteravond gearresteerd nadat hij probeerde in te breken in een auto aan de Breeweg. Een alerte buurtbewoner zag de man en schakelde de politie in. De man bleek ook allerlei andere gestolen spullen in zijn bezit te hebben.

1 dag geleden
Studenten HZ ontdekken potentie Zeeuws zeewier

MIDDELBURG - Op vrijdag 26 mei even geen college in het verschiet voor de veertig enthousiaste studenten van de studie chemie van HZ University of Applied Sciences. In plaats daarvan maakten ze een opwindende roadtrip door Provincie Zeeland. Onder leiding van Dockwize gingen de studenten op bezoek bij bedrijven in de regio waar ze de productie bekeken van Wilthagen en Elopak en daarna een bezoek brengen aan The Seaweed Company. Dit avontuur biedt de studenten de mogelijkheid om de uitdagingen waarmee MKB-bedrijven in de regio te maken hebben, beter te begrijpen en zelf de potentie van Zeeuws zeewier toe te passen. ?

2 dagen geleden
Restaurant tijdelijk gesloten vanwege lekkende Co2-cilinder

MIDDELBURG – De brandweer heeft vrijdagmiddag enige tijd een restaurant op de Markt in Middelburg gesloten nadat er in een kelder een CO-2 cilinder was leeggelopen.

2 dagen geleden
Waterscouts brengen plastic afval in kaart

WALCHEREN - Tijdens het Zeeuws Water Kamp in het Pinksterweekend brengt de Zeeuwse vloot scoutingboten plastic afval in de Zeeuwse wateren in kaart. 

2 dagen geleden
Nieuwe melodieën voor het carillon in Veere

VEERE - Zaterdag 20 mei heeft stadsbeiaardier David van der Vlies nieuwe melodieën op de speeltrommel van het historische carillon in Veere gezet.

3 dagen geleden