Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schoten in Thais winkelcentrum waar militair bloedbad aanrichtte

Schoten in Thais winkelcentrum waar militair bloedbad aanrichtte

KORAT (ANP/RTR/AFP) - In het Thaise winkelcentrum waar een militair zich heeft verschanst na het aanrichten van een bloedbad, klinken opnieuw schoten. Verslaggevers van de persbureaus AFP en Reuters meldden zaterdagavond (Nederlandse tijd) dat ze automatisch geweervuur hoorden. De politie ging eerder het gebouw binnen om mensen te evacueren en de dader op te sporen.

De militair schoot zaterdag zeker twintig mensen dood in de stad Korat, ook wel bekend als Nakhon Ratchasima. Hij doodde eerst drie mensen op een legerbasis en reed vervolgens met een gestolen legervoertuig naar het winkelcentrum.

De schutter zette foto's en videobeelden van de geweldsuitbarsting op sociale media. Zijn Facebookpagina werd offline gehaald.

Het is niet duidelijk of nog andere mensen binnen zijn in het gebouw. Berichten over een gijzeling door de militair heeft de politie niet bevestigd.

Meer uit Buitenland

Rapport: politie Londen racistisch, homofoob en vrouwonvriendelijk

LONDEN (ANP) - Het grootste politiekorps van Groot-Brittannië, de Met Police, die verantwoordelijk is voor Londen, is een "mannenbolwerk". Een dinsdagochtend verschenen rapport stelt dat de Londense politie schuldig is aan racisme, homofobie en vrouwenhaat. Het korps kan er volgens parlementariër Louise Casey, die het rapport schreef, "niet langer vanuit gaan dat de bevolking van Londen vertrouwen heeft in fatsoenlijk politiewerk".

52 minuten geleden
Oekraïne: Russische raketten op Krim vernietigd door explosie

KYIV (ANP/DPA/RTR) - Russische raketten die per spoor vervoerd werden in het noordelijke deel van het schiereiland de Krim zijn vernietigd door een explosie, meldt het Oekraïense ministerie van Defensie maandagavond. Kyiv zegt niet of het achter de explosie in de buurt van de stad Dzjankoj zit, maar meldt in een verklaring wel dat "de demilitarisering van Rusland" door blijft gaan.

2 uur geleden
Biden geeft geheime informatie over oorsprong coronavirus vrij

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft een wet ondertekend waarmee zo veel mogelijk geheime informatie over de oorsprong van het coronavirus wordt vrijgegeven. Informatie die de nationale veiligheid kan schaden, zal volgens de president geheim blijven.

6 uur geleden
EU-ministers naar Tunesië om instorten af te wenden

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie stuurt twee buitenlandministers naar Tunesië om te voorkomen dat het land in chaos ten onder gaat en grote groepen mensen hun heil in Europa zoeken. De toestand in het Noord-Afrikaanse land is "heel, heel gevaarlijk", zegt buitenlandchef Josep Borrell.

6 uur geleden
Overal in Frankrijk spontane demonstraties na aanblijven regering

PARIJS (ANP) - In allerlei Franse steden zijn maandagavond spontane demonstraties ontstaan vanwege de omstreden pensioenplannen van de regering. In Parijs waren 2000 agenten op de been vanwege de protesten. In de Franse hoofdstad werden 171 mensen gearresteerd. Ook in steden als Bordeaux, Lille, Toulouse, Straatsburg, Nantes, Rennes en Lyon gingen mensen de straat op, net als in kleinere Franse plaatsen als Limoges, Amiens en Caen.

7 uur geleden
4 miljoen euro voor strafrechtelijk onderzoek en steun Oekraïne

LONDEN (ANP) - Meer dan dertig ministers hebben tijdens een conferentie in Londen steun beloofd aan het onderzoek van het Internationaal Strafhof (ICC) naar misdaden die zijn gepleegd in de oorlog in Oekraïne. Het gaat om zo’n 4 miljoen euro, plus hulp in de vorm van expertise, zei de Britse minister van Justitie en gastheer Dominic Raab na afloop van het overleg. De conferentie werd samen met Nederland georganiseerd.

9 uur geleden
Xi en Poetin houden 'informeel gesprek' van 4,5 uur

MOSKOU (ANP/AFP) - De Chinese president Xi Jinping heeft op de eerste dag van zijn bezoek aan Rusland bijna 4,5 uur gesproken met zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin, melden Russische persbureaus. Het gesprek was van tevoren aangekondigd als "informeel".

9 uur geleden