Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schoolkinderen vergroenen schoolplein tijdens de Meer Bomen Nu campagne

Schoolkinderen vergroenen schoolplein tijdens de Meer Bomen Nu campagne

MIDDELBURG - Leerlingen van de Vrije School Middelburg gaan woensdag 18 januari kansarme bomen en struiken verplanten naar hun schoolplein. Daar krijgen deze planten een definitieve plek om groot te worden. De actie wordt georganiseerd in het kader van de Meer Bomen Nu campagne in samenwerking met het IVN Natuureducatie Zeeland. 

Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Ze staan te dichtbij het pad of krijgen te weinig licht. Meer Bomen Nu verzamelt deze kansarme bomen en struiken uit natuurgebieden voor een tweede kans elders. Alle Zeeuwse basisscholen zijn uitgenodigd om te zaailingen te oogsten en te planten op hun schoolpleinen. Meer Bomen Nu en IVN Natuureducatie maakten samen een lesbrief over zaailingen, het belang van inheemse bomen en het verplanten. Kinderen leren anders kijken naar de natuur en kunnen het schoolplein vergroenen met zelf geoogste bomen.

Kinderen brengen ongeveer 40 procent van de tijd dat ze wakker zijn door op school, vaak binnen in het klaslokaal. En dat terwijl kinderen gezonder zijn én beter leren door veel buiten te zijn. Daarom ontketent IVN Natuureducatie de groene revolutie met als doel: In één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven.

Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 hebben zij al bijna een miljoen kansarme bomen en struiken gratis weggegeven. Met hulp van vrijwilligers scheppen ze deze boompjes voorzichtig uit om ze bij boeren en burgers een tweede kans te geven. De verplantmethode is goedkoop, logisch en bespaart veel kostbare tijd om klimaatverandering af te remmen en de biodiversiteit te herstellen.
Het ‘gratis’ en veelal inheemse plantgoed is bovendien circulair, en heeft geen grondstoffen gebruikt om groot te worden maar heeft juist al een paar jaar CO2 opgeslagen. Het verplanten is dus pure klimaatwinst. Bovendien groeien zaailingen overal.

Meer uit Middelburg

Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 dag geleden
Marcel Fränzel waarnemend burgemeester in Middelburg

MIDDELBURG - De commissaris van de Koning in de provincie Zeeland, de heer drs. J.M.M. (Han) Polman, heeft de heer M.A. (Marcel) Fränzel MSc. (1960) benoemd als waarnemend burgemeester van Middelburg. Zijn benoeming gaat in op 13 maart 2024. Dit besluit volgt op de benoeming van de heer mr. H.M. (Harald) Bergmann als burgemeester van de gemeente Schiedam per diezelfde datum.

2 dagen geleden
Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

2 dagen geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

2 dagen geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

2 dagen geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

2 dagen geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

2 dagen geleden