Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schooldirecteur Hoftijzer: ‘Verbazingwekkend dat zelfs een zebrapad soms niet gerespecteerd wordt’

Schooldirecteur Hoftijzer: ‘Verbazingwekkend dat zelfs een zebrapad soms niet gerespecteerd wordt’

THOLEN - Hardrijders oftewel snelheidsovertreders behoren tot één van de grootste volksergernissen. Regelmatig worden er door de politie snelheidscontroles gehouden, maar het effect daarvan is nauwelijks terug te zien in het straatbeeld. Inwoners pleiten daarom voor aanpassingen van hun weg, maar makkelijk is dat niet. Soms zijn zij wel jaren bezig. Of het nu gaat om het verlagen van de snelheid, het plaatsen van smiley’s of het aanleggen van drempels. 

Wij gingen in gesprek met Bas Hoftijzer, directeur op de Eben-Haëzerschool. Voor hem staat veiligheid van de leerlingen voorop. Hij is dan ook blij dat er de afgelopen jaren maatregelen zijn getroffen om de snelheid in de straat omlaag te brengen. Nog steeds wordt de geasfalteerde weg nogal eens als racebaan gebruikt: “Maar gelukkig op momenten dat de kinderen zich niet rond de school begeven.”

“Er staan nog twee scholen in deze straat dus hardrijders kunnen we hier niet gebruiken. Op de haal- en brengmomenten wordt er sowieso niet hard gereden, want dan is het druk qua verkeer en kunnen hardrijders geen gas geven. Dat is echter wel anders geweest”, aldus Hoftijzer die al lange tijd op de Eben-Haëzerschool te vinden is. “De vrij recente aanleg van de tweede rotonde nabij onze school heeft ervoor gezorgd dat er minder hard gereden wordt. Voor de school ligt nu een stuk Molenvlietsedijk van ongeveer 150 meter tussen twee rotondes met daarop twee zebrapaden. Dit zorgt wel enigszins voor vermindering van snelheid. Toch is het verbazingwekkend om te zien dat zelfs een zebrapad soms niet gerespecteerd wordt. Ik heb het meegemaakt dat een leerling die keurig over het zebrapad liep een niet al te fraai gebaar te zien kreeg.”

Hoftijzer heeft geen smiley-display voor zijn school staan en vindt dat ook geen gemis. “De types die hier scheuren, doorgaans jonge gasten in snelle autootjes, die drie keer de rotonde nemen, lachen daar zelf alleen maar mee. Ik ben dan ook vooral blij dat de ouders zelf niet te hard rijden.”

Meer uit Tholen

Nog geen spoor van verdachten explosie bij woning aan Slachtveld

THOLEN - De politie heeft nog geen daders op het oog van de explosie woensdagnacht bij een woning aan het Slachtveld. Door zwaar vuurwerk zijn een woning en auto beschadigd geraakt. De politie zoekt naar getuigen en beeldmateriaal om de verdachten te achterhalen. De bewoner van het pand heeft aangifte gedaan.

2 uur geleden
Tholen biedt financiële steun voor restauratie en onderhoud van erfgoed

THOLEN - Eigenaren van gemeentelijke monumenten op Tholen kunnen binnenkort een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het behoud van hun erfgoed. Deze nieuwe regeling biedt deze mensen de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor noodzakelijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden. 

6 uur geleden
Explosie veroorzaakt schade bij woning aan het Slachtveld in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie ontstaan. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

11 uur geleden
Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

12 uur geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

1 dag geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

1 dag geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

1 dag geleden