Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

School communiceert over corona via de Lonnebode

School communiceert over corona via de Lonnebode

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Directeur Gert Dorleijn van samenwerkingsschool De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland ziet er naar uit om met de kinderen een mooi nieuw schooljaar te beginnen.  

Er staan 154 leerlingen te trappelen om weer te mogen beginnen. “Onze school is de afgelopen tien jaar gegroeid van ongeveer honderd naar ruim honderdvijftig kinderen. Zestig procent komt uit het dorp en de rest vooral uit de Mortiere,” vertelt Dorleijn. Hij is blij dat het schooljaar goed is afgesloten en dat vóór de zomervakantie groep 7/8 toch op schoolkamp kon. Al was het zonder overnachtingen. “De andere groepen konden op schoolreis en er was een Zomerfeest met spelletjes en een mooie afscheidsavond van groep 8 in Cine City.”

Nu blijven de basisregels van kracht bij De Lonneboot: goed handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en goed ventileren. “Kinderen met verkoudheidsklachten mogen naar school komen, maar als ze koorts hebben, veel hoesten of benauwd zijn blijven ze thuis. Dan verzorgen wij afstandsonderwijs en volgen ze, vanaf dag twee, de lessen in de klas via Google Meet en doen ze via de webcam gewoon mee.” Volwassenen houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Ouders wachten buiten op hun kind en komen alleen op afspraak in de school. Via de nieuwsbrief De Lonnebode houdt de school de ouders op de hoogte van maatregelen en eventuele wijzigingen. Dorleijn vindt het fijn om zo als school met ouders samen te werken.

Meer uit Middelburg

HZ vraagt aandacht voor LHBTI+-studenten

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Op vrijdag 9 december kleurt de HZ paars. Tijdens Paarse Vrijdag laat de hogeschool door middel van verschillende activiteiten zien dat studenten mogen zijn wie ze zijn. Nog elk jaar spreken de studentpsychologen van de HZ studenten die worstelen met hun seksuele identiteit.

7 uur geleden
Junior Company, het nieuwe praktijkvak voor vmbo basis leerlingen

MIDDELBURG - Vmbo basis leerlingen van de onderbouw zijn dit schooljaar bij Nehalennia locatie Kruisweg gestart met een nieuw vak: Junior Company. Ondernemende vaardigheden, samenwerken en zelfstandig leren d.m.v. verschillende projecten staan centraal. Op dinsdag 6 december wordt het eerste deel afgesloten met de door de leerlingen georganiseerde foodtruckfestival ‘Around the World’.

1 dag geleden
Middelburg gaat excuses aanbieden voor slavernijverleden

MIDDELBURG - Het college van Middelburg gaat excuses aanbieden voor de rol die de stad heeft gespeeld in het slavernijverleden. Dit zal volgend jaar gebeuren op 1 juli tijdens de viering van Keti Koti.

1 dag geleden
Welzijn op Recept voor iedereen in Middelburg

MIDDELBURG - Gemeente Middelburg, Welzijn Middelburg en twee huisartspraktijken zijn op 25 oktober 2021 gestart met de pilot Welzijn op Recept. De pilot van ongeveer een jaar wordt 1 december afgerond met een eindevaluatie. Welzijn op Recept wordt structureel en voor alle praktijken in de gemeente Middelburg. Er zijn extra uren vrijgemaakt voor de welzijnscoach en inmiddels is één welzijnscoach toegevoegd die net als zijn collega’s ook nog andere welzijnstaken heeft.

1 dag geleden
Drieëntwintig Zeeuwse start-ups presenteren zich op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Vrijdag 2 december vanaf 11.30 uur presenteren de dit jaar gestarte HZ student companies van de HZ University hun innovatieve producten en duurzame oplossingen tijdens de Marktdag van Jong Ondernemen. De beste verkopende companies gaan naar huis met een mooie prijs.

2 dagen geleden
Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland krijgt vervolg

MIDDELBURG - De Samenwerking Afvalwaterketen Zeeland + (SAZ+) krijgt een vervolg. Op 24 november 2022 ondertekenden alle Zeeuwse gemeenten, waterschap Scheldestromen en Evides Waterbedrijf een overeenkomst om intensief te blijven samenwerken in de (afval)waterketen.

2 dagen geleden
Me bin wi veromme!

WESTKAPELLE - Vrijdag 11 en zaterdag 12 november stond De Wasschappelse Toneelploeg na twee coronajaren eindelijk weer op het toneel van Westkapelle Herrijst. Vandaar de toepasselijke naam van de voorstelling: ‘Me bin wi veromme!’. De leden van De Wasschappelse Toneelploeg en zo’n 400 bezoekers genoten van de voorstelling. ,,Burgemeester Van der Zwaag zong zaterdag uitbundig mee!”

2 dagen geleden