Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

School communiceert over corona via de Lonnebode

School communiceert over corona via de Lonnebode

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Directeur Gert Dorleijn van samenwerkingsschool De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland ziet er naar uit om met de kinderen een mooi nieuw schooljaar te beginnen.  

Er staan 154 leerlingen te trappelen om weer te mogen beginnen. “Onze school is de afgelopen tien jaar gegroeid van ongeveer honderd naar ruim honderdvijftig kinderen. Zestig procent komt uit het dorp en de rest vooral uit de Mortiere,” vertelt Dorleijn. Hij is blij dat het schooljaar goed is afgesloten en dat vóór de zomervakantie groep 7/8 toch op schoolkamp kon. Al was het zonder overnachtingen. “De andere groepen konden op schoolreis en er was een Zomerfeest met spelletjes en een mooie afscheidsavond van groep 8 in Cine City.”

Nu blijven de basisregels van kracht bij De Lonneboot: goed handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en goed ventileren. “Kinderen met verkoudheidsklachten mogen naar school komen, maar als ze koorts hebben, veel hoesten of benauwd zijn blijven ze thuis. Dan verzorgen wij afstandsonderwijs en volgen ze, vanaf dag twee, de lessen in de klas via Google Meet en doen ze via de webcam gewoon mee.” Volwassenen houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Ouders wachten buiten op hun kind en komen alleen op afspraak in de school. Via de nieuwsbrief De Lonnebode houdt de school de ouders op de hoogte van maatregelen en eventuele wijzigingen. Dorleijn vindt het fijn om zo als school met ouders samen te werken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Gemeente Middelburg op zoek naar spelletjes voor vluchtelingen

MIDDELBURG - Op zondag 24 oktober zijn 100 personen in de noodopvanglocatie Studio A58 in Middelburg aangekomen. Deze groep bestaat uit alleen mannen. Gemeente Middelburg verwacht dat eind deze week de overige 100 à 150 personen zullen arriveren. Wat de samenstelling van die groep is, is op dit moment nog niet bekend.

11 uur geleden
Verrassende Nacht van de Nacht in Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Overal om ons heen brandt licht wanneer het donker is. Al deze bronnen zorgen samen voor ontzettend veel lichtvervuiling. Ondanks alle besparingen en moderne technieken baadt de aarde ’s nachts steeds meer in het kunstlicht.

11 uur geleden
Popronde strijkt weer neer in Zeeuwse hoofdstad

MIDDELBURG - Op donderdag 11 november 2021 vindt de veertiende editie van de Popronde Middelburg plaatst. Dit jaar zijn er zestien acts te zien op 8 locaties. De optredens van de jonge, opkomende bands die de Popronde vertegenwoordigen, vinden plaats in kroegen, restaurants, café’s en podia in het centrum van de stad. Een aantal groot aantal bands brak eerder landelijk door via dit festival, voorbeelden hiervan zijn: Kensington, Dotan, Blaudzun, De Staat en Racoon. Willemien Clement, directeur van Poppodium De Spot zal om 19:30h de Popronde officieel openen in de Vleeshal. Aansluitend het optreden van Loupe. Om 23:00h start de laatste band GUYY in Poppodium de Spot.

14 uur geleden
Verduurzamingsproject in de Oostkerk van start

MIDDELBURG - In opdracht van eigenaar Monumentenbezit is in de Oostkerk in Middelburg een grootschalig verduurzamingsproject gestart. Er wordt in het Top 100 monument wand- en vloerverwarming en verwarmde achterzetbeglazing aangebracht en er komt er een horizontaal luchtgordijn in de koepel. Hierdoor is het mogelijk voor de exploitant Stichting de Oostkerk om de kerk in de wintermaanden langer te openen voor publiek en wordt een daling van de energiekosten van 50% verwacht.

14 uur geleden
Dag van de Beroerte op de Markt in Middelburg

MIDDELBURG - Deze week is er aandacht voor hersenletsel op de Wereld Beroerte Dag. Dit wordt gedaan om voorlichting te geven over beroertes en de manier waarop je die kunt voorkomen.

15 uur geleden
Gaslek door werkzaamheden in Dauwendaele: Winkelcentrum ontruimd

MIDDELBURG - Door werkzaamheden waarbij per abuis een verkeerde leiding werd doorgezaagd is een groot gaslek ontstaan bij een pand in Winkelcentrum Dauwendaele aan de Vrijlandstraat in Middelburg. Het winkelcentrum is voor de zekerheid geheel ontruimd. Rond 15.30 uur kon publiek weer veilig naar binnen.

1 dag geleden
Boom vermorzelt clubhuis, herstel kan nog wel even duren

MIDDELBURG – Na een stormachtige nacht kregen de leden van Scouting Lutemgroep donderdag van de gemeente het bericht dat er schade was aan hun clubhuis. Het gebouw op het Seisbolwerk is geraakt door een grote es en daardoor is het dak en de bovenverdieping zwaar beschadigd. “Alsof een reus zijn vuist in het dak geplant heeft,” zegt Marielja ten Bruggencate, penningmeester van de scoutinggroep.

1 dag geleden