Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

School communiceert over corona via de Lonnebode

School communiceert over corona via de Lonnebode

NIEUW- EN SINT JOOSLAND – Directeur Gert Dorleijn van samenwerkingsschool De Lonneboot in Nieuw- en Sint Joosland ziet er naar uit om met de kinderen een mooi nieuw schooljaar te beginnen.  

Er staan 154 leerlingen te trappelen om weer te mogen beginnen. “Onze school is de afgelopen tien jaar gegroeid van ongeveer honderd naar ruim honderdvijftig kinderen. Zestig procent komt uit het dorp en de rest vooral uit de Mortiere,” vertelt Dorleijn. Hij is blij dat het schooljaar goed is afgesloten en dat vóór de zomervakantie groep 7/8 toch op schoolkamp kon. Al was het zonder overnachtingen. “De andere groepen konden op schoolreis en er was een Zomerfeest met spelletjes en een mooie afscheidsavond van groep 8 in Cine City.”

Nu blijven de basisregels van kracht bij De Lonneboot: goed handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elleboog en goed ventileren. “Kinderen met verkoudheidsklachten mogen naar school komen, maar als ze koorts hebben, veel hoesten of benauwd zijn blijven ze thuis. Dan verzorgen wij afstandsonderwijs en volgen ze, vanaf dag twee, de lessen in de klas via Google Meet en doen ze via de webcam gewoon mee.” Volwassenen houden 1,5 meter afstand tot elkaar. Ouders wachten buiten op hun kind en komen alleen op afspraak in de school. Via de nieuwsbrief De Lonnebode houdt de school de ouders op de hoogte van maatregelen en eventuele wijzigingen. Dorleijn vindt het fijn om zo als school met ouders samen te werken.

Meer uit Middelburg

Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

14 uur geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

17 uur geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

2 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

5 dagen geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

5 dagen geleden
Volume veel te hoog: TV wordt ingenomen door politie in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vannacht in Middelburg een televisie in beslag genomen. Dit naar aanleiding van geluidsoverlast. Het was namelijk niet de eerste keer dat de politie naar het adres moest.

5 dagen geleden
Koningin Máxima op bezoek bij Middelburgse inspiratiesessie

MIDDELBURG - Koningin Máxima was gisteren, woensdagmiddag 21 februari in Poppodium De Spot in Middelburg aanwezig tijdens de inspiratiesessie 'Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving'. Tijdens deze bijeenkomst bespraken educatie- en cultuurorganisaties uit de provincie Zeeland hoe zij leerlingen gelijke kansen kunnen bieden met behulp van de verlengde schooldag en het integreren van kunst en cultuur in het onderwijs. Koningin Máxima is erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas.

1 week geleden