Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schone en veilige Veerse stranden krijgen blauwe vlag

Schone en veilige Veerse stranden krijgen blauwe vlag

DOMBURG - De Veerse stranden van Dishoek, Domburg, Oostkapelle, Vrouwenpolder, Westkapelle en Zoutelande en de jachthaven in Veere hebben donderdag een blauwe vlag gekregen.

Stranden en jachthavens kunnen de onderscheiding krijgen als ze aantoonbaar schoon en veilig zijn. Stranden met een blauwe vlag hebben bijvoorbeeld goed zwemwater, een schoon strand en voldoende voorzieningen zoals douches en toiletten.

Duurzaam

De gemeente Veere kreeg een gouden Quality Coast Award. Doel van deze prijs, die is ontwikkeld in samenwerking met de Europese Unie, is om kustgemeenten duurzamer en milieuvriendelijker te maken. De prijs wordt eens in de twee jaar toegekend als gemeenten goed scoren op meer dan honderd criteria.

De uitreiking vond donderdag plaats in Ouddorp.

Meer uit Middelburg

Zaterdag 15 juni Wasschappelse Oldtimerrit

WESTKAPELLE - Stichting Wasschappelse Oldtimerrit  organiseert zaterdag 15 juni 2024 voor de 22e keer de Wasschappelse Oldtimerrit. Een terugkerende rit op het eiland Walcheren speciaal voor klassieke auto's, motoren, bromfietsen en solexen die van voor 1995 zijn.

14 uur geleden
Da's in Perspectief in Museum Veere

VEERE - Op 15 juni 2024 opent Museum Veere de nieuwe expositie Da's in Perspectief. De tentoonstelling staat in het teken van het werk van tekenaar en futuroloog Robbert Das en toegepast maritiem kunstenaar Ludo van Well. De expositie toont een breed oeuvre van het werk van Robbert Das, samen met afgeleide scheepsmodellen door kunstenaar Ludo van Well.

20 uur geleden
Vanmiddag start Beachgames Middelburg

MIDDELBURG - Van vrijdag 14 juni t/m dinsdag 18 juni 2024 zullen op de Markt in Middelburg weer The Beachgames plaatsvinden. In de Beach Arena van 25 x 50 meter zullen gedurende deze dagen verschillende beachsporten plaatsvinden. 

23 uur geleden
Werkzaamheden Nieuwe Haven en Turfkaai

MIDDELBURG - Op dinsdag 18 juni wordt het asfalt vanaf de kruising Stadsschuur - Nieuwe Haven tot de kruising Houtkaai - Herenstraat vernieuwd.

1 dag geleden
En de winnaar van de Textiel Race is... De Boazschool uit Meliskerke

MELISKERKE - De Boazschool uit Meliskerke heeft maar liefst 2958 kilo ingezameld textiel en 413 reparaties en is daarmee de winnaar van de Textiel Race. 

1 dag geleden
Kijkje achter de schermen van het zeeaquarium in Terra Maris

OOSTKAPELLE - Vrijdag 14 juni kunnen bezoekers bij Terra Maris van 12.00 tot 13.00 uur een kijkje nemen achter de schermen van het zeeaquarium.In het zeeaquarium leven vissen en andere zeedieren die in de Oosterschelde en aan de Noordzeekust voorkomen. Op gezette tijden zal onze aquariumspecialist en maritiem bioloog Jan van der Veen bezoekers meenemen in deze verwonderlijke onderwaterwereld van zeesterren, kwallen, anemonen en sepia's. Ook worden de vissen gevoerd.

1 dag geleden
Gemeente Middelburg vernieuwt het evenementenbeleid

MIDDELBURG - Evenementen horen bij een bruisende en aantrekkelijke gemeente. Een plek waar het fijn wonen is en waar je leuke dingen kunt doen. Een gemeente met veel jaarlijks terugkerende evenementen maar waar ook ruimte moet zijn voor vernieuwende ideeën. Het bestaande evenementenbeleid van de gemeente Middelburg stamt uit 2002 en is toe aan vernieuwing.

2 dagen geleden