Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scholieren gaan meedenken over energietransitie

Scholieren gaan meedenken over energietransitie

GOES - Ambassadeurs van Young Energy Social Challenge (YESC) hebben een tournee gemaakt langs alle middelbare scholen in Zeeland.

Zij hebben docenten uitgenodigd voor een inspiratiebijeenkomst op donderdag 16 mei in de HZ University of Applied Sciences in Middelburg. Zij moeten leerlingen enthousiast maken om na te denken over de prijsvraag: Wat is jouw idee om Zeeland sneller energieneutraal te maken?

Transitie

Antwoorden kunnen komen van individuele leerlingen, van groepjes leerlingen, maar ook van de hele school. YESC wil de energietransitie in Zeeland versnellen. De zes beste ideeën krijgen een prijs van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen. Hun plannen worden in 2020 uitgevoerd.

Challenge

Leerlingen hebben tot december de tijd om aan hun ideeën te werken en in te sturen. Op 12 december is er een groot slotfestival. Het officiële startschot voor de challenge vindt plaats op 15 juni. YESC is een initiatief van het KZGW. “Het is vastbesloten Nederland niet ten onder te laten gaan in de golven, verwijzend naar de wapenspreuk non surdent in undis”, is op de website van YESC te lezen.

Het genootschap bestaat dit jaar 250 jaar.

Meer uit Beveland

Rubriek Goes Gezien: Aalscholvereiland als ongerepte natuur

Een maand geleden waren we figuurlijk geland op het schijnbaar onbewoonde eilandje in de Oostvest. Hoewel het eilandje geen kliffen heeft, maar juist makkelijk toegankelijk is voor rustzoekende dieren, eindigde die aflevering wel met een cliffhanger: wie zijn behalve vier schildpadden nog meer de vaste bewoners van dit eilandje? In maart, toen ik dit onderwerp uitkoos, zaten er steevast zo'n tien, twaalf aalscholvers op de in het water hangende takken, al of niet met gespreide vleugels. Nu is dat aantal veel lager; dat zal met het broedseizoen te maken hebben. Ze zijn nu vermoedelijk vooral druk op de Middelplaten in het Veerse Meer, waar een teruglopend aantal aalscholvers broedt.

19 uur geleden
Eén lichtgewonde bij kop-staartbotsing op de Deltaweg (N256)

WILHELMINADORP- Bij een incident op de Deltaweg (N256) tussen Goes en Wilhelminadorp is zaterdagmiddag één persoon lichtgewond geraakt. Vlakbij de verkeerslichten op de kruising bij de Langeweg vond een kop-staartbotsing plaats. De lichtgewonde werd ter plaatse behandeld en hoefde niet naar het ziekenhuis over te worden gebracht. 

19 uur geleden
Profibike Goes: Nieuwe winkel met bekend gezicht

GOES - Heel goed bereikbaar, direct naast een afrit van de A58 bij Goes kun je sinds een jaar terecht bij Profibike. Raoul de Regt is de vestigingsmanager van deze fietsenwinkel en ziet veel bekenden als klant de winkel binnenstappen.

1 dag geleden
Hennepkwekerij met 173 planten ontdekt in Buys Ballotstraat Goes

GOES - In een woning aan de Buys Ballotstraat in Goes heeft de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij met 173 planten aangetroffen.

2 dagen geleden
Landelijke pinstoring zorgt voor lange rijen en drukte

BEVELAND - Door een landelijke pinstoring is er een flinke drukte ontstaan in supermarkten en andere winkels. Rond 18.00 uur kwamen er duizenden meldingen binnen op AlleStoringen.nl. 

2 dagen geleden
Groene wimpel en zes blauwe vlaggen voor Noord-Beveland

WISSENKERKE - Ook dit jaar doet Noord-Beveland het goed tijdens de uitreiking van de Blauwe Vlag. Binnen de gemeente ontvangen vijf jachthavens de Blauwe Vlag, waarvan een met de Groene Wimpel. Ook het Banjaardstrand bij Kamperland krijgt een Blauwe Vlag. 

2 dagen geleden
Hevige regenval veroorzaakt wateroverlast in Borssele

BORSSELE - Vanuit verschillende plaatsen in Zeeland komen meldingen binnen van wateroverlast door de langdurige regenval. Onder meer in Borssele is de brandweer in actie gekomen.

2 dagen geleden