Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scholieren Calvijn College naar Sicilië voor vluchtelingenhulp

Scholieren Calvijn College naar Sicilië voor vluchtelingenhulp

KRABBENDIJKE - Twaalf scholieren van het Calvijn College in Krabbendijke gaan eind februari naar Sicilië om mensen in de vluchtelingenkampen te helpen.

De jongeren van de locatie Appelstraat doen in de voorjaarsvakantie, van maandag 24 tot met vrijdag 28 februari, onder meer spelletjes met de vluchtelingen. Ze krijgen begeleiding van medewerkers van stichting Voice of Hope. Die biedt vluchtelingen materiële steun en verspreidt bijbels. 

Evangelist

Maandag 27 januari bezoekt evangelist Daniel Lusenie het Calvijn College. 'Hij is als bootvluchteling vanuit Sierra Leone in een vluchtelingenkamp op Sicilië beland en daar in contact gekomen met medewerkers van Voice of Hope', laat een woordvoerder van de school weten. 'Inmiddels is hij evangelist voor de stichting en helpt vluchtelingen.'

Respect

Het project van Voice of Hope op Sicilië is dit schooljaar het collectedoel van de locatie Appelstraat van het Calvijn College. 'We willen met dit project respect bevorderen voor andere culturen en de leerlingen doen beseffen dat welvaart en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Ze zetten zich hiermee in voor een goed doel.'

De twaalf scholieren zijn geselecteerd na een heuse sollicitatieprocedure. 'Ze zijn momenteel druk bezig met het bijeenbrengen van sponsorgelden.' 


 

Meer uit Reimerswaal

Matthias, Nathan en Levi pleiten voor pumptrack in Yerseke

KRUININGEN - Levi van Vijven, Nathan de Jager en Matthias Everse uit Yerseke hebben een petitie aangeboden aan de gemeenteraad van Reimerswaal, omdat ze graag zouden willen kunnen pumptracken in hun dorp.

17 uur geleden
Kruiningen pakt onwenselijk gedrag samen aan: 'Elkaar aanspreken moet normaal worden'

KRUININGEN - Met de onthulling van een van de borden die de komende jaren in Kruiningen te zien zijn, is dinsdag de dorpsbrede aanpak ‘Ons Kruiningen’ gelanceerd. Iedereen in Kruiningen helpt mee om het samen gezellig te houden, is het idee. “Het moet normaal worden om elkaar aan te spreken op gedrag”, legt burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal uit. Volgende week donderdag is er een bijeenkomst over het project voor alle Kruiningers.

22 uur geleden
Nachtelijk kijkje bij werkzaamheden Vlaketunnel

VLAKE - De Vlaketunnel van de snelweg A58 bij Vlake was in de nacht van maandag op dinsdag gesloten voor werkzaamheden.

1 dag geleden
Sophyn Greens opent pand in Wemeldinge: 'Met onze pasta's sla je twee vliegen in één klap'

WEMELDINGE – In coronatijd startte Linsie Meijer vanuit haar woning haar eigen onderneming: Sophyn Greens. Als productontwikkelaar wilde Linsie een formule vinden waarbij mensen enerzijds gezonder gaan eten en er anderzijds minder voedsel weggegooid wordt. Al gauw kwam haar voedsellijn Sophini op de markt. Verschillende soorten groenten die niet geschikt zijn voor verkoop in supermarkten worden, samen met meel, tot pasta gemaakt.

2 dagen geleden
Wielrenner gewond bij aanrijding met auto in Rilland

RILLAND- Bij een ongeluk op de kruising van de Bathseweg met de Hoofdweg is zondagmorgen een wielrenner gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto. De wielrenner is met een vacuümmatras naar de ambulance gebracht en vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend. 

3 dagen geleden
Beweegroute geopend bij De Bloesem

KAPELLE - Wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle heeft de nieuwe beweegroute rond sportcentrum De Bloesem in Kapelle geopend. Hier kan iedereen, jong en oud, gratis en op eigen gelegenheid bewegen en oefeningen doen.

5 dagen geleden
Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

5 dagen geleden