Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scholen winnen bijdrage voor groener buitenlokaal

Scholen winnen bijdrage voor groener buitenlokaal

KRABBENDIJKE - 21 Zeeuwse basisscholen hebben 1500 euro gewonnen om op het schoolplein een voedselplek te maken.

De scholen sleepten deze prijs in de wacht bij de ontwerpwedstrijd van natuureducatieorganisatie IVN Zeeland, met steun van Jong Leren Eten en de provincie Zeeland. Met een voedselplek kunnen leerlingen buiten leren en ontdekken hoe voedsel groeit. ‘Dat is een startpunt voor een gezonde leefstijl’, vindt IVN Zeeland.

Winnaars

Op de Bevelanden krijgen acht scholen de bijdrage van 1500 euro. In de gemeente Borsele zijn dit De Reiger in Heinkenszand, ’t Opstapje in Driewegen en De Leeuwerik in Lewedorp. In Goes zijn de Prinses Beatrixschool, Bisschop Ernstschool en ’t Noorderlicht de winnaars en in de gemeente Reimerswaal De Klimroos in Krabbendijke en De Reigersberg in Rilland.

Smulstraat

De scholen bedachten samen met hun leerlingen veel goede ideeën. ‘’t Opstapje in Driewegen krijgt een strook van twee meter in bruikleen van de buurvrouw om een moestuin te maken. Ze bedachten hoe deze ‘smulstraat’, ingericht moet worden. De plek vullen ze met eetbare planten en (fruit)bomen, kronkelpaadjes, watertonnen, zitplek en kas. In veel ontwerpen worden ook de dieren niet vergeten en kooklessen staan ook vaak op het programma.’

Speel- en leerplekken

Buiten zijn en buiten leren stimuleert de ontwikkeling van kinderen. ‘Veel schoolpleinen zijn echter opvallend leeg en versteend. Een groen schoolplein biedt een plek waar kinderen gevarieerder kunnen spelen, maar is tegelijkertijd ook een buitenlokaal voor onderwijs.’

Meer uit Reimerswaal

Biezelinge komt in kerstsferen

BIEZELINGE - Vanaf vrijdag tot en met 5 januari is er op het marktplein in Biezelinge iedere vrijdag iets te doen. Van een gezellige kerstmarkt tot een Kerstmannenrun, er is voor ieder wat wils. Marlinde Kamerling, een van de organisatoren, hoopt dat het dit jaar weer net zo druk wordt als bij de lampionnenoptocht van vorig jaar, maar dat het bovenal heel gezellig wordt. 

2 uur geleden
Ruim 18.000 boompjes naar Zeeuwse tuinbezitters

Op 7, 8 en 9 december krijgt de Gratis Boompjes Uitdeelactie van ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden, zijn vervolg. Op die dagen kunnen de 4000 Zeeuwse tuinbezitters hun boompjes ophalen, die ze eerder in september bestelden tijdens de bestelronde van de uitdeelactie. Ruim 18.000 gratis boompjes worden begin december uitgedeeld op 13 afhaallocaties, in iedere Zeeuwse gemeente een. Zo'n 150 vrijwilligers zetten zich in om de bestellers hun aanwinst te overhandigen.

21 uur geleden
Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

1 dag geleden
Reimerswaal geeft 200 inwoners een regenton

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal geeft 200 gratis regentonnen weg aan inwoners met een eigen tuin.

2 dagen geleden
Dominee Erik Tramper: 'Onze oecumenische pioniersgemeente is uniek in Nederland'

SCHORE - Twee jaar geleden was het erop of eronder voor de kerk in Schore, vertelt dominee Erik Tramper. “We hadden twintig mensen of nog minder in de kerk. Als we wilden doorgaan, moest het anders." De kerkgangers zochten verbinding met nieuwe mensen. “Sindsdien gebeuren er mooie dingen."

5 dagen geleden
Auto in de sloot bij ongeval Postweg (N670) bij Yerseke

YERSEKE - Op de Postweg (N670) bij Yerseke is donderdagavond een auto in de sloot beland. Het voertuig en de bestuurder zijn door brandweerlieden uit de benarde situatie bevrijd.

5 dagen geleden
Vissen is Matthias' grootste passie

KRABBENDIJKE - Matthias Baas (20) uit Krabbendijke wist vorige maand de wereldtitel voor kustvissen te behalen. In de leeftijdsklasse onder de eenentwintig jaar wist hij individueel de meeste vissen en daarmee de eerste plek binnen te hengelen. Al sinds zijn twaalfde doet Matthias mee aan viswedstrijden door heel Nederland en daarbuiten, want vissen is zijn grootste passie.

5 dagen geleden