Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scholen en gymzaal Oost-Souburg worden gesloopt

Scholen en gymzaal Oost-Souburg worden gesloopt

OOST-SOUBURG - Er wordt volop gesloopt in Oost-Souburg: de gebouwen van de Tweemaster-Kameleon aan de Jan de Priesterstraat en van De Burcht-Rietheim aan de Van Visvlietstraat moeten wijken voor de nieuw te bouwen panden van de Brede School. Daarmee valt ook het doek voor de gymzaal aan de Jan de Priesterstraat waar menig Oost-Souburger herinneringen aan heeft.

Dat geldt zeker voor Ina Jobse (79) die decennia lang turnlessen voor DIOS Oost-Souburg verzorgde in de gymzaal. Ze was er al bij toen de gymzaal van de toenmalige J.H. van Daleschool in 1960 werd geopend. “Dat was allemaal heel officieel met de wethouders enzo erbij. We mochten toen met een groepje een turndemonstratie geven,” herinnert Ina Jobse zich. “Ik zal het nooit vergeten want het ging toen niet helemaal goed. Het was allemaal erg spannend en ik deed een oefening op de brug en lag er ineens naast. Dat is me natuurlijk altijd bijgebleven.” Op haar 17e is Ina Jobse zelf turnlessen gaan geven in de gymzaal aan kinderen vanaf 4 jaar tot de senioren aan toe. Ondanks haar gevorderde leeftijd heeft Ina nog altijd les aan twee seniorengroepen. “Natuurlijk op mijn eigen niveau. Maar ik ben dankbaar voor een goede gezondheid die het mogelijk maakt dat ik dit nog kan doen. Actief blijven is heel erg belangrijk.”

Toekomst
Voor DIOS is het nu een roerige tijd. De lessen worden nu op verschillende locaties gegeven en niet eens altijd in een volwaardige gymzaal met bijbehorende kleedkamers. “Er worden nu lessen gegeven in het Kroonjuweel en de Kwikstaart. Het gebouw in de Braamstraat wordt ook afgebroken dus daar kunnen we ook niet terecht. Er komen straks wel nieuwe gymzalen, één volwaardige en één kleinere, maar die worden natuurlijk ook door de scholen gebruikt. Dus er wordt nu nog onderhandelt met de gemeente, die overigens weg welwillend zijn. We zijn echt een Oost-Souburgse vereniging en willen dus ook graag in Oost-Souburg blijven.”

Meer uit Vlissingen

Man (21) uit Delft duwt man (36) uit Vlissingen op het spoor: Politie zoekt getuigen

VLISSINGEN- Naar aanleiding van een incident, dat zaterdagavond 2 maart plaatsvond op het station van Vlissingen, is de politie op zoek naar getuigen. Daar duwde een 21-jarige man uit Delft een 36-jarige man uit Vlissingen om nog onbekende redenen op het spoor. De man uit Vlissingen raakte hierbij gewond en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of hebben gezien wat er aan vooraf is gegaan.

15 uur geleden
Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

2 dagen geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

3 dagen geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

3 dagen geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

4 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

5 dagen geleden