Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schitterende romantiek in Stadhuisconcert Tholen

Schitterende romantiek in Stadhuisconcert Tholen

THOLEN - De titel Pianojuwelen uit de Romantiek was raak getroffen voor het concert van afgelopen zaterdag in het Oude Stadhuis. Op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten had pianiste Eline de Gast had een aangenaam programma samengesteld van een aantal bekendere werken uit de periode van de Romantiek.

Zij begon haar recital met Schuberts Sonate in A, een charmant werk dat door de pianiste even charmant werd uitgevoerd.

In de Nocturne en Etude van Chopin wist zij diens diepgang voluit te treffen met uiterst muzikale fraseringen en een fraai toucher. Deze kwaliteiten kwamen eveneens in ruime mate aan bod in de Liebestraum nr. 3 van Liszt. Daar werd nog met nadruk het element virtuositeit aan toegevoegd, zodat haar weloverwogen en gedreven interpretatie op het publiek grote indruk maakte.

De kwaliteiten van de uit 1908 daterende Feurich-vleugel kwamen door de uitvoering van Eline de Gast evident aan het licht en voegden een wezenlijk element toe aan de totale uitvoering. Dat gold eveneens voor de twee slotstukken van Rachmaninov, twee Preludes. Eline de Gast besloot het concert met de meest bekende, het pièce de résistance voor Rachmaninov wanneer hij zelf concerteerde. De intens muzikaal doorleefde weergave door Eline de Gast deed het maximaal aanwezige publiek uitbarsten in een langdurig applaus, dat de charmante pianiste met de aangeboden bloemen dankbaar in ontvangst nam.

Meer uit Tholen

Julia, Anouk en Elise reden de Ronde van Oud-Vossemeer: 'Meer dan alleen een hobby'

OUD-VOSSEMEER - Wie er mee afgelopen weekend ook meereden in de Ronde van Oud-Vossemeer, zijn Julia, Anouk en Elise. De drie meiden zitten bij elkaar in het team en kennen elkaar dan ook door en door. De Ronde van Oud-Vossemeer was voor hen de eerste van het seizoen.

1 uur geleden
Paviljoen speeltuin Buutvrij nadert voltooiing

THOLEN - Wie langs de Brede School Tholen komt, kan er niet meer omheen. Het paviljoen van speeltuin Buutvrij. Al bij de eerste plannen in 2015 voor een grote speeltuin kwam het idee voor een ontmoetingsruimte ter sprake. En inmiddels vordert de bouw van het paviljoen gestaag. De buitenafwerking van het gebouw is zo goed als gereed en er wordt al flink gewerkt aan de afwerking in het gebouw.

21 uur geleden
Voorzitter Ronde van Oud-Vossemeer: 'Wielrennen is rode draad in mijn leven'

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen zaterdag werd de 74ste Ronde van Oud-Vossemeer gereden. 370 deelnemers stonden aan de start om het parcours af te leggen. Door het wisselvallige weer, was het een behoorlijk spannende rit. Er werden stevige tijden gereden. 

1 dag geleden
Wie houdt z'n achterpad het schoonst?: Gemeente Tholen organiseert wedstrijd

THOLEN - Gemeente Tholen organiseert samen met Sinke Onkruidbeheersing & Groenzorg B.V. de wedstrijd ‘Het Schoonste Achterpad’. Inwoners die samen met hun buren de paden achter of tussen woningen of tuinen netjes (gaan) houden, kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd Aanmelden kan tot en met 30 april. 

1 dag geleden
Nagenieten: bekijk hier de foto's van de Ronde van Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Afgelopen weekend racete voor de 74e keer wielrenners door de straten van Oud-Vossemeer. Ondanks het wisselvallige weer, was het een mooie editie. Tim Bierkens sleepte in Oud-Vossemeer zijn eerste overwinning van het seizoen binnen. 

2 dagen geleden
Vossemeersebrug vanaf morgen dicht vanwege werkzaamheden

OUD-VOSSEMEER - De Vossemeersebrug is vanaf maandag tot en met vrijdag 7 april afgesloten voor autoverkeer vanwege werkzaamheden. De werkzaamheden zijn nodig om de hangeraansluitingen van de brug vrij te maken van corrosie. Autoverkeer wordt omgeleid via de Slaakbrug. 

2 dagen geleden
Aan de keukentafel met Maarten Grosfeld: 'Ik heb inmiddels wel een groot netwerk'

Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Maarten Grosfeld. 

2 dagen geleden