Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schitterende romantiek in Stadhuisconcert Tholen

Schitterende romantiek in Stadhuisconcert Tholen

THOLEN - De titel Pianojuwelen uit de Romantiek was raak getroffen voor het concert van afgelopen zaterdag in het Oude Stadhuis. Op uitnodiging van de Stichting Anthonie Keldermans Concerten had pianiste Eline de Gast had een aangenaam programma samengesteld van een aantal bekendere werken uit de periode van de Romantiek.

Zij begon haar recital met Schuberts Sonate in A, een charmant werk dat door de pianiste even charmant werd uitgevoerd.

In de Nocturne en Etude van Chopin wist zij diens diepgang voluit te treffen met uiterst muzikale fraseringen en een fraai toucher. Deze kwaliteiten kwamen eveneens in ruime mate aan bod in de Liebestraum nr. 3 van Liszt. Daar werd nog met nadruk het element virtuositeit aan toegevoegd, zodat haar weloverwogen en gedreven interpretatie op het publiek grote indruk maakte.

De kwaliteiten van de uit 1908 daterende Feurich-vleugel kwamen door de uitvoering van Eline de Gast evident aan het licht en voegden een wezenlijk element toe aan de totale uitvoering. Dat gold eveneens voor de twee slotstukken van Rachmaninov, twee Preludes. Eline de Gast besloot het concert met de meest bekende, het pièce de résistance voor Rachmaninov wanneer hij zelf concerteerde. De intens muzikaal doorleefde weergave door Eline de Gast deed het maximaal aanwezige publiek uitbarsten in een langdurig applaus, dat de charmante pianiste met de aangeboden bloemen dankbaar in ontvangst nam.

Meer uit Tholen

Inschrijving geopend van eerste Thools Jeu de Boules kampioenschap

SINT PHILIPSLAND - Op 21 juni 2019 werd door toenmalig wethouder Frank Hommel de Jeu de Boules baan "Les Boules" in Sint Philipsland officieel geopend. Op vrijdag 21 juni 2024 is dat alweer vijf jaar geleden en sinds die tijd wordt er door een groep jeu-de-boulers zeker 1 of 2 keer per week, als het weer het toelaat, een balletje gegooid op de baan gelegen naast het parkeerterrein aan de Luysterlaan.

57 minuten geleden
Museum Markiezenhof krijgt twee portretten van Tholen in bruikleen

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Het museum Markiezenhof in Bergen op Zoom ontvangt twee portretten van de gemeente Tholen voor de tentoonstelling 'Feest in het Hof'. Deze expositie neemt bezoekers mee naar de achttiende eeuw. Het gaat om portretten van Elizabeth Stuart en Frederik van de Palts.

4 uur geleden
Voormalig 'sloopterrein' bij Thools woonwagenkamp opgeruimd en afgezet

THOLEN - De gemeente Tholen heeft het perceel naast het woonwagenpark aan de Oudelandsedijk opgeruimd. Tijdens een integrale actie zijn alle aanwezige afval en containers afgevoerd, meldt de gemeente. Deze opruimactie gebeurde in samenwerking met onder andere toezichthouders, boa's en de politie.

8 uur geleden
Thoolse talenten Koosje en Emily traden op tijdens 9e Vrijmibotho

THOLEN - Dit jaar gaat de opbrengst naar Stichting Torenmuziek Eiland Tholen, Project holen op Vakantie en scouting Heenetrecht. De afgelopen dagen waren voor de organisatie enigszins spannend. "Het was echt de vraag wat het weer ging doen", zegt Martine terwijl ze voor de zoveelste keer de Buienradar app erbij pakt. Ook is de afgelopen dagen advies ingewonnen bij een professioneel bureau op het gebied van weersverwachting bij evenementen.

23 uur geleden
Verdubbeling toeristenbelasting: Tholen presenteert financiële plannen

THOLEN - De burgemeester en wethouders willen de toeristenbelasting op Tholen verhogen van 1 naar 2 euro. Dat bleek afgelopen week bij de presentatie van de Kadernota. Het gemeentebestuur weigert om het tekort in de begroting over de rug van de Tholenaar te halen.

1 dag geleden
Drie verdachten aanslag Tholen eerste keer voor rechter [RECHTSPRAAK]

THOLEN - In de rechtbank van Middelburg begint vandaag de eerste zitting rond de aanslag op een woning van een jong Thools gezin. Drie mannen staan terecht voor brandstichting, bedreiging met de dood en het opzettelijk afsteken van een explosie. Bij het onderzoek werden ook twee vrouwen uit Tholen opgepakt. Zij zijn geschorst, maar blijven nog wel verdachten in de zaak.

1 dag geleden
Nagenieten met foto's: Vrijmibotho voor zevende keer op scheepswerf [FOTOALBUM]

THOLEN - Ruim 2000 bezoekers trokken afgelopen week naar Jachtwerf van Duivendijk voor de vrijdagmiddagborrel. Ze genoten van heerlijke drankjes, live muziek, dj's en lekker eten. Dit jaar verraste de organisatie met een nieuwe toevoeging: het 'talentstage' op het foodplein.

1 dag geleden