Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Schip Sea-Watch 3 redt 119 mensen in 24 uur'

'Schip Sea-Watch 3 redt 119 mensen in 24 uur'

BERLIJN (ANP) - Het reddingsschip Sea-Watch 3 heeft donderdag en vrijdag 119 mensen uit de Middellandse Zee gered. De Duitse organisatie Sea-Watch, die zich inzet voor het redden van te water geraakte migranten, zegt in totaal drie reddingsacties binnen 24 uur te hebben uitgevoerd.

Het schip was door een zoekvliegtuig van de organisatie naar eigen zeggen ingelicht over meerdere noodgevallen. Het ging om twee meldingen voor de kust van Libië en één melding nabij Malta.

Het is de eerste reddingsmissie van het schip sinds vorig jaar juli. Kapitein Carola Rackete werd toen gearresteerd in de haven van het Italiaanse Lampedusa, nadat het schip een verbod om de Italiaanse wateren binnen te varen had genegeerd.

De Internationale Organisatie voor Migratie (IOM) meldde eerder dat vorig jaar in totaal 110.000 migranten via de Middellandse Zee naar Europa reisden. Meer dan 1280 mensen stierven tijdens hun oversteekpoging.

Meer uit Buitenland

Lai Ching-te ingezworen als nieuwe president van Taiwan

TAIPEI (ANP/AFP) - Lai Ching-te is maandag in Taipei ingezworen als de nieuwe president van Taiwan. Ook zijn vice-president Hsiao Bi-khim ving tijdens de ceremonie officieel haar ambtstermijn aan.

29 minuten geleden
Rusland stuurt reddingsteam na helikopterongeluk president Iran

TEHERAN (ANP/AFP/RTR) - Rusland stuurt een team van bijna vijftig gespecialiseerde reddingswerkers naar Iran om mee te helpen zoeken naar de verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian.

3 uur geleden
Reddingswerkers zoeken door naar helikopter Iraanse president

TEHERAN (ANP/RTR) - Ondanks de eerdere melding dat de neergestorte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi was gevonden, gaat de zoektocht verder. Eerder meldde de Iraanse staatstelevisie dat ten minste één passagier en één bemanningslid in contact waren geweest met reddingswerkers. Er was ook gemeld dat de helikopter was gevonden, hoewel de Iraanse Rode Halve Maan dit ontkende.

6 uur geleden
Verongelukte helikopter Iraanse president Raisi is gevonden

TEHERAN (ANP/RTR) - De zondag verongelukte helikopter met aan boord de Iraanse president Ebrahim Raisi, is gevonden door reddingsteams. Dat meldt de Iraanse staatstelevisie.

7 uur geleden
Afgestudeerden tonen Biden hun onvrede over VS-steun Israël

ATLANTA (ANP/AFP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zondag te maken gekregen met zichtbaar protest tijdens een toespraak voor pas afgestudeerden op het Morehouse College. Die universiteit in Atlanta met vooral zwarte mannelijke studenten heeft onder anderen burgerrechtenactivist Martin Luther King als oud-student.

9 uur geleden
Verdachte moordaanslag premier Fico handelde mogelijk niet alleen

BRATISLAVA (ANP/RTR) - Slowaakse functionarissen onderzoeken de mogelijkheid dat de verdachte van de moordaanslag op premier Robert Fico misschien niet een "eenzame wolf" was, zoals eerder werd aangenomen. Dat vertelde minister van Binnenlandse Zaken Matus Sutaj Estok op een persconferentie.

11 uur geleden
Iraanse staatsmedia: ongeluk met helikopter president Raisi

TEHERAN (ANP/AFP) - Een helikopter in het konvooi van de Iraanse president Ebrahim Raisi was zondag betrokken bij "een ongeval", melden staatsmedia. Het toestel zou een "harde landing" hebben gemaakt in de westelijke provincie Oost-Azerbeidzjan. De minister van Binnenlandse Zaken Ahmed Vahidi bevestigde het nieuws op de staatstelevisie. Het is onduidelijk of de president aan boord was.

12 uur geleden