Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schilderij View on the City of Naples komt toch niet naar De Oostkerk

Schilderij View on the City of Naples komt toch niet naar De Oostkerk

Volop nieuwe activiteiten in De Oostkerk, maar er zitten ook wel eens dingen tegen. Velen hadden zich verheugd op de komst van ‘View on the city of Naples’, een eeuwenoud schilderij dat de vloot van Michiel de Ruyter voor de kust van Napels verbeeldt. Het doek zou vanaf deze maand te zien zijn in de Oostkerk, maar op 6 juni werd duidelijk dat er te veel vertraging ontstonden rondom de exportvergunning voor het werk vanuit Spanje.

“Natuurlijk zijn we teleurgesteld”, zegt Leo Hannewijk. “Dit schilderij is zo bijzonder. Je kunt er uren naar kijken. Het is zes meter breed en twee meter hoog, een prachtig doek waar we drie lezingen bij wilden houden.” De hertog en hertogin van Cordoba, in Spanje, zijn lang op zoek geweest naar een museum dat het doek wil hebben. Het is nog niet gelukt om een vaste plek voor het schilderij te vinden, want niet ieder museum heeft een muur waar zo’n groot schilderij kan hangen. “De Oostkerk is wel groot genoeg en we mochten het doek dan ook heel de zomer tonen”

De vertraging rondom de vergunning was een probleem. Die was zo groot dat wij het doek maar vijf weken lang hadden kunnen exposeren, omdat daarna de tentoonstelling World Press Photo van start gaat. Dat is voor ons simpelweg niet rendabel, als niet-gesubsidieerde organisatie. Maar er komt nog genoeg hoor, deze zomer. Rondleidingen, een mooi orgelconcert van Jacob Lekkerkerker en Oene van Geel, bijvoorbeeld, en concerten van Dayna Kurtz en Isabel Provoost, op 8 en 9 juli.”

Meer uit Middelburg

Aftellen tot Kerstmis: adventstoer gelanceerd in Middelburg Winterstad

MIDDELBURG - In Middelburg is vrijdag de zogenoemde Advent Visual Art Tour gelanceerd. De toer, waarbij in de maand december iedere dag een nieuw scherm met videokunst wordt geopend, maakt deel uit van Middelburg Winterstad.

2 uur geleden
Kerst in De Oostkerk

MIDDELBURG - Oost, west… Kerst op zijn best in de Oostkerk! Ook in de decembermaand is er genoeg te beleven in de Cultuurkoepel van Middelburg. In het weekend van 16 & 17 december staan Wibi Soerjadi en Cor Bakker met een kerstconcert in de kerk. De vrijdag daarop is er een X-MAS SING ALONG onder leiding van The Kickz. Op 15 december staat Dutch Baroque in de Oostkerk met het programma Magnificat anima mea Dominum. 

23 uur geleden
Theaterloods-B speelt Leeuwenhart voor basisscholen

MIDDELBURG - De nieuwe productie van De Zeeuwse jeugdtheatermakerij Theaterloods-B heet 'Leeuwenhart' en is bedoeld voor leerlingen van de bovenbouw van het basisonderwijs.

23 uur geleden
Oud-bestuurslid verduisterde 60.000 euro van tennisclub MLTC

MIDDELBURG - Bij Stichting De Veste, die gelieerd is aan de Middelburgse tennisclub MLTC, is in zes jaar tijd een bedrag van bijna 60.000 euro verduisterd door een oud-bestuurslid. Dat schrijft de tennisvereniging op haar website.

1 dag geleden
Vier je identiteit tussen de kunstwerken in de Vleeshal in Middelburg

MIDDELBURG - Op 8 december organiseert Vleeshal 'Queer Cheer', een queer-feest ten midden van de solotentoonstelling 'Freddie' van Freddie Mercado. Speciaal voor Paarse Vrijdag, een actiedag van de GSA (Gender and Sexuality Alliance), kunnen bezoekers dansen tussen de kunstwerken van Mercado. Mercado zoekt binnen zijn werk de grenzen op tussen identiteit en gender en daarmee is dit de perfecte setting voor dit bijzondere feest.

2 dagen geleden
Kerstmarkt Grote Kerk Veere

VEERE - Nog één week voordat de Grote Kerk in Veere weer omgetoverd wordt tot een kerstparadijs. Op 9 en 10 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt van Veere plaats. 

2 dagen geleden
Onwelwordingen bij restaurant Middelburg

MIDDELBURG - Bij een fastfoodrestaurant in Middelburg zijn donderdagmiddag meerdere personen onwel geworden. De brandweer werd opgeroepen om metingen te doen.

2 dagen geleden