Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schepen betalen vanaf 2021 één tarief in Zeeuwse en Vlaamse tak North Sea Port

Schepen betalen vanaf 2021 één tarief in Zeeuwse en Vlaamse tak North Sea Port

VLISSINGEN - Zeeschepen die aanmeren in één van de havens van North Sea Port betalen vanaf 1 januari één tarief voor het hele gebied.

Het maakt dan niet meer uit waar je aanmeert. Elk zeeschip dat de haven bezoekt, betaalt één prijs op basis van het brutotonnage van het schip. 

Het zogenaamde basisticket zorgt voor de toegang tot de haven, het aanmeren en verblijf in de haven, het gebruik van het haveninformatiesysteem en toegang tot de sluisplanning in Terneuzen. 

Groen

Daarnaast is er een tarief voor de hoeveelheid goederen. Hoe meer er wordt aangeleverd, hoe goedkoper het is. Ook krijgen schepen die groen zijn volgens de Environmental Ship Index een korting op het basisticket. 

Eenvormigheid

Volgens het havenbedrijf zorgen de tarieven, die in 2021 en 2022 hetzelfde blijven, voor financiële transparantie, voor eenvormigheid voor de havengebruikers met minimale individuele afwijkingen en voor een gelijk speelveld binnen North Sea Port. De schepen krijgen voortaan nog maar één factuur in plaats van twee. Het bedrijf ziet deze stap als een mijlpaal. 

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Regio deal versterkt Zeeland op meerdere vlakken

GOES - 422 Zeeuwen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn aan werk geholpen, 59 woningen toekomstbestendig gemaakt en Zeeuwse ondernemers zijn in 39 projecten aan de slag met innovatieve haalbaarheidsonderzoeken en demonstratieprojecten. Dit zijn enkele resultaten die de regio deal Zeeland tot nu toe heeft opgeleverd, laat de provincie Zeeland weten.

17 uur geleden
Jongeren live in gesprek met winnaars Four Freedoms Awards

MIDDELBURG - Op woensdag 31 maart vindt de uitgestelde uitreiking van de Four Freedoms Awards 2020 plaats. Aansluitend begint om 14.00 uur vanuit Middelburg de Four Freedoms Meet-up, waarbij vier jongeren praten met de winnaars. Zo bevraagt de Middelburgse zangeres en rechtenstudent Isabel Provoost (21) de vervolgde Filipijnse journaliste Maria Ressa over de Freedom of Speech (vrijheid van meningsuiting). 

17 uur geleden
Moestuinen zijn populair

GOES - “Het mooie weer stimuleert wel menig tuinier om te gaan beginnen, maar het is nog erg vroeg om wat in de grond te doen. Het is nog erg nat en koud”, zegt voorzitter Pieter-Floor Kool van Volkstuindersvereniging Goes. Hij signaleert ook dat het hebben van een moestuin zeker in is. “Onze volkstuindersvereniging telt meer dan honderd actieve leden en heeft drie tuincomplexen. De complexen die aan de Riemwagenweg in Goes Zuid liggen en aan de Stelleweg in Kloetinge zijn volledig bezet en hebben ook al een wachtlijst. Het complex in de Goese Polder, tegen de Oude Zeedijk, is nog niet helemaal vol.”Verschuivingen

20 uur geleden
Plannen voor nieuw opslaggebouw bij COVRA

NIEUWDORP – De Centrale Organisatie Voor Radioactief Afval (COVRA) wil op haar terrein bij Nieuwdorp een nieuwe opslag realiseren voor laag- en middelradioactief afval. 

1 dag geleden
Fotoproject ‘Verhalen achter gezichten van Ruilwinkels’

GOES - De Ruilwinkel in Goes van SMWO is een ontmoetingsplek waar je zonder geld spullen of diensten kunt ‘kopen’. Onlangs is er is een fotografie- en verhalenproject gemaakt over de Ruilwinkels van Goes en Zierikzee.Een aantal vrijwilligers en bezoekers van de Ruilwinkels is geïnterviewd over waarom zij betrokken zijn bij de Ruilwinkels. Deze vaak bijzondere verhalen en foto’s zijn gebundeld in dit boekje. Maandag 22 februari is het eerste exemplaar uitgereikt aan wethouder André van der Reest. Helaas, vanwege de coronamaatregelen, in kleine kring. Deze uitreiking is een ‘tipje van de sluier’. Dit jaar en volgend jaar zullen er waarschijnlijk ook foto-exposities komen in Zierikzee en Goes.

1 dag geleden
Mathisse Arendsen: ‘De kunst heeft me gered’

‘s-HEER ARENDSKERKE - Als klein jongetje nam Mathisse Arendsen al uilenballen, steentjes en schelpjes uit het bos mee naar huis om ze met zelfgemaakte houtskool na te tekenen. Nu is de Goesenaar 72 jaar en het tekenen en schilderen is nooit weggeweest uit zijn leven. “De kunst heeft me gered”, vertelt de winnaar van de Culturele Prijs Goes 2021. “Het houdt me in balans, zodat ik kan functioneren.”

2 dagen geleden
Hennepkwekerij gevonden in woning Lewedorp

LEWEDORP - In een woning aan de Burgemeester Vermetstraat in Lewedorp is dinsdagmorgen een hennepkwekerij met 36 planten gevonden. De bewoner is gearresteerd.

2 dagen geleden