Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scheldewijk krijgt park

Scheldewijk krijgt park

VLISSINGEN - In de nieuwe Scheldewijk in Vlissingen is de aanleg van het openbare park in voorbereiding.

‘In de bodem komt een scheidingsdoek tussen vervuilde grond en de zogenaamde “leeflaag”', aldus de gemeente Vlissingen. ‘Hierop wordt een meter grond gestort.’

Maandag begon de grondaanvoer. ‘Er wordt 3.500 kuub grond naar de Scheldewijk gebracht. Deze grond komt van drie verschillende locaties in Vlissingen.’ Na dit werk is het park bouwrijp en gaan de hekken rondom het park weg.

Japanse duizendknoop

Het hekwerk rondom de proef voor de bestrijding van de Japanse duizendknoop blijven nog staan, laat de gemeente weten. Ze experimenteert hier, samen met de universiteit in Wageningen, met het uitroeien van de hardnekkige plant door de grond onder een laag zout water te zetten. De verwachting is dat de Japanse duizendknoop, die snel groeit en onder meer rioleringen en bestrating beschadigt, niet bestand is tegen het zoute water.

Tweehonderd woningen

Medio dit jaar begint de bouw van 24 sociale huurhuizen in de Scheldewijk. Deze buurt, aan de noordkant van de nieuwe wijk, tussen de doorgetrokken Singel en Paul Krugerstraat, krijgt de naam De Hofjes. De buurt dankt haar naam aan de autovrije hofjes waaraan de woningen komen te liggen. De nieuwbouw is naar verwachting medio 2021 klaar. De komende tien jaar verwacht woningcorporatie l´escaut tweehonderd woningen te bouwen in de Scheldewijk.

Meer uit Vlissingen

Hulpdiensten redden man uit woning na gaslekkage aan de Van Dishoeckstraat

VLISSINGEN - Meerdere hulpdiensten zijn zaterdagochtend ter plaatse gekomen aan de Van Dishoeckstraat vanwege een melding van een gaslucht. Ten tijde van het incident was er een persoon in de woning die naar buiten is geholpen door de politie.

3 uur geleden
Bestuur Speelstad: "We gaan vooruit en de vijftigste editie van Speelstad komt er dit jaar"

VLISSINGEN - Het heeft erom gespannen of Speelstad Vlissingen dit jaar door kon gaan, maar het bestuur heeft er alle vertrouwen in. De vertrouwde locatie op sportpark Baskensburg kan niet langer gebruikt worden omdat op die plek huisvesting voor arbeidsmigranten gebouwd gaat worden. Het bestuur van speelstad heeft nu Weyevliet op het oog om in ieder geval dit jaar Speelstad te houden. "We hebben als bestuur de knoop doorgehakt dat we ervoor gaan," aldus Kylian Verheul, voorzitter van de Stichting Speelstad Vlissingen. "En laat dan de volwassen mensen maar over de centjes praten."

16 uur geleden
Expositie 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend in Muzeeum

VLISSINGEN - In het Maritiem Muzeeum Zeeland is de tentoonstelling 'Redders op Zee: 200 jaar KNRM' geopend. Deze expositie staat geheel in het teken van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) in Zeeland en belicht zowel het heden als het verleden van deze belangrijke vrijwilligersorganisatie. De tentoonstelling is een eerbetoon aan de cruciale rol van de redders, die al twee eeuwen lang klaarstaan bij noodmeldingen op zee.

23 uur geleden
John's Men & Women zaterdag voor het laatst open; Janneke en John de Korte gaan genieten van pensioen

OOST-SOUBURG - Een begrip in Oost-Souburg en daarbuiten houdt op te bestaan. Zaterdag is John's Men & Women voor de allerlaatste keer open. Na bijna veertig jaar zelfstandig ondernemen gaan Janneke (65) en John (67) de Korte genieten van hun pensioen.

1 dag geleden
Zaterdag is er weer Festival aan Zee op het Badstrand

VLISSINGEN - Paul Elstak, Snelle, Die Ene Sjors en Team Peach zijn slechts enkele namen van de artiesten die zaterdag 25 mei optreden op de derde editie van Festival aan Zee. Organisator Martin Priem meldt dat het festival vergelijkbaar is als de vorige editie, met als verschil dat er een extra creative area is toegevoegd.

1 dag geleden
Ska met Natty Bo in de Piek

Ska met Natty Bo in de Piek

1 dag geleden
Bijzonder concert Vlijt & Friends in Sint Jacobskerk

VLISSINGEN - Vrijdag 24 mei geeft muziekvereniging Vlijt & Volharding uit Oost-Souburg in samenwerking met diverse gasten een concert in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Het concert is ter gelegenheid van het 25-jarig dirigentschap van de Souburgse dirigent Albert-John Vervorst. 

2 dagen geleden