Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scheldewijk krijgt park

Scheldewijk krijgt park

VLISSINGEN - In de nieuwe Scheldewijk in Vlissingen is de aanleg van het openbare park in voorbereiding.

‘In de bodem komt een scheidingsdoek tussen vervuilde grond en de zogenaamde “leeflaag”', aldus de gemeente Vlissingen. ‘Hierop wordt een meter grond gestort.’

Maandag begon de grondaanvoer. ‘Er wordt 3.500 kuub grond naar de Scheldewijk gebracht. Deze grond komt van drie verschillende locaties in Vlissingen.’ Na dit werk is het park bouwrijp en gaan de hekken rondom het park weg.

Japanse duizendknoop

Het hekwerk rondom de proef voor de bestrijding van de Japanse duizendknoop blijven nog staan, laat de gemeente weten. Ze experimenteert hier, samen met de universiteit in Wageningen, met het uitroeien van de hardnekkige plant door de grond onder een laag zout water te zetten. De verwachting is dat de Japanse duizendknoop, die snel groeit en onder meer rioleringen en bestrating beschadigt, niet bestand is tegen het zoute water.

Tweehonderd woningen

Medio dit jaar begint de bouw van 24 sociale huurhuizen in de Scheldewijk. Deze buurt, aan de noordkant van de nieuwe wijk, tussen de doorgetrokken Singel en Paul Krugerstraat, krijgt de naam De Hofjes. De buurt dankt haar naam aan de autovrije hofjes waaraan de woningen komen te liggen. De nieuwbouw is naar verwachting medio 2021 klaar. De komende tien jaar verwacht woningcorporatie l´escaut tweehonderd woningen te bouwen in de Scheldewijk.

Meer uit Vlissingen

Wie wipt de meeste tegels?

MIDDELBURG - Zeeuwse gemeenten dagen elkaar uit om stenen te wippen en deze in te ruilen voor bloemen, planten en bomen. De actie is onderdeel van de landelijke campagne NK Tegelwippen.

20 uur geleden
Jongensdroom Jaimy Quite gaat in vervulling

VLISSINGEN - Het is een jongensdroom die in vervulling gaat. De uit Vlissingen afkomstige Jaimy Quite drumt sinds enkele maanden bij metalband Highway Chile, de band waar hij als tiener zo tegenop keek. Vrijdag 31 maart speelt Quite met Highway Chile in De Spot in Middelburg tijdens een benefietavond ‘Rock voor de Molukken’. 

21 uur geleden
Panorama Walcheren hoopt op vaste plek in Machinefabriek

VLISSINGEN - Het Panorama Walcheren kent momenteel een zwervend bestaan. Een deel van de reusachtige schilderijen staat momenteel opgesteld in de Onze Lieve Vrouwekerk aan de Singel. “Die gaan ze mogelijk in september verbouwen en dan moeten we eruit,” vertelt Leo Groenleer, coördinator van Panorama Walcheren.

1 dag geleden
Politie zoekt man voor leksteken autobanden in Vlissingen

VLISSINGEN - De politie onderzoekt een reeks vernielingen aan auto’s in Vlissingen. Ze is hiervoor een man in lichte kleding op het spoor.

1 dag geleden
'Als je in Vlissingen opgroeit, heb je een streepje voor'

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

1 dag geleden
Vlissingse Turn Vereniging haalt goud in Breda

VLISSINGEN - Afgelopen zaterdag werd door een aantal turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging in een reeks van turnwedstrijden de laatste kwalificatiewedstrijd geturnd in Breda.

2 dagen geleden
Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdag het rijbewijs van een automobilist ingevorderd nadat hij onder de invloed van alcohol tegen een geparkeerde auto was gereden. De man had ruim 8 keer zo veel op dan wettelijk is toegestaan.

3 dagen geleden