Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scheldeloodsenkoor viert uitgesteld jubileum

Scheldeloodsenkoor viert uitgesteld jubileum

VLISSINGEN - Het Scheldeloodsenkoor viert 26 augustus in de Vlissingse Sint Jacobskerk zijn 50-jarig bestaan met een jubileumconcert, waaraan ook de Duitse Lotsengesangverein Knurrhahn uit Kiel en de internationaal bekende Ierse shantyzanger Tom Lewis hun medewerking zullen verlenen.

Nederlands oudste shantykoor bestond op 27 april 2021 precies een halve eeuw, maar de geplande festiviteiten rondom dit jubileum moesten vanwege corona worden uitgesteld. Wel verscheen vorig jaar bij uitgeverij Den Boer/ De Ruiter het boek Koor op koers. Hierin wordt de opmerkelijke geschiedenis beschreven van een groep loodsen die inmiddels een halve eeuw zingend de wereld zijn rondgegaan. Hun koor is in Nederland trendsetter geweest van een heel nieuw genre, het zeemanslied. Vooral na een optreden tijdens de eerste Sail Amsterdam rezen shantykoren als paddenstoelen uit de grond. Een jaar na de oprichting al ging het Scheldeloodsenkoor de grens over en werd het uitgenodigd voor de sluitingsceremonie van de Olympische zeilwedstrijden in Kiel. Een speciaal toestel van de Duitse luchtmacht haalde de loodsen toen op. In de loop der jaren volgden concertreizen naar tal van Europese landen, de Verenigde Staten en Australië. Het Scheldeloodsenkoor heeft sinds de oprichting nauwe banden aangeknoopt met zijn zingende collega’s uit Kiel, verenigd in de Knurrhahn. Dit Duitse koor zal eveneens optreden tijdens het jubileumconcert in Vlissingen op vrijdagavond 26 augustus dat om 19.30 uur begint. Toegangskaarten kosten 15 euro en zijn te koop via de website van het Scheldeloodsenkoor en bij boekhandel ‘t Spui, Oude Markt 5 in Vlissingen.

Meer uit Vlissingen

Dierenvoedselbank zamelt kerstpakketten in voor dieren en hun baasjes

VLISSINGEN - Dierenvoedselbank Zeeland zamelt kerstpakketten in voor huisdieren en hun baasjes. De pakketten worden geschonken aan zo'n 100 gezinnen die maandelijks gebruik maken van de dierenvoedselbank. “Pakketten ter waarde van zo'n tien euro," verduidelijkt Jolanda Lichtenberg van de dierenvoedselbank. “Een leuk presentje in deze donkere tijden."

7 uur geleden
Restaurant Bandoeng bestaat vijftig jaar

OOST-SOUBURG - Restaurant Bandoeng aan de Kanaalstraat viert deze week het vijftigjarig bestaan. Ids en Jissy Leemans begonnen het restaurant in 1973 en Bandoeng was daarmee één van de eerste Indische restaurants in Zeeland. Inmiddels is het een begrip geworden en trekt het restaurant klanten van heinde en ver. Sinds enkele jaren zit ook zoon Mark Leemans in de zaak en hebben Ids en Jissy een stapje terug gedaan.

10 uur geleden
Fietser ernstig gewond na valpartij

VLISSINGEN - Een fietser is maandagavond ernstig gewond geraakt bij een valpartij aan de Kenau Hasselaarstraat. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plekke.

1 dag geleden
Katten gered uit woning na brandje in flat

VLISSINGEN – De brandweer heeft maandagmiddag meerdere katten uit een flatwoning in Vlissingen gered nadat er brand was uitgebroken.

1 dag geleden
Gratis afmeren in Stadshaven tijdens kerstdagen

VLISSINGEN - De Vereniging voor Watertoerisme Schelde exploiteert sinds de opening in 2021 de nieuwe Stadshaven Scheldekwartier in Vlissingen. Vorig jaar werd voor de eerste keer een actie georganiseerd om de Stadshaven rondom de kerstdagen te verlichten door watersporters uit te nodigen gratis af te meren in deze haven mét feestelijk verlichte vaartuigen.  

1 dag geleden
Grote Clubactie succesvol voor Vlissingse verenigingen

VLISSINGEN - De Grote Clubactie is dit jaar met een totaalopbrengst van 16.381.041 euro een groot succes. Er werd maar liefst 3,6 miljoen meer opgehaald dan vorig jaar. Vlissingse verenigingen haalden samen 55.051,20 euro op.

2 dagen geleden
Forse uitslaande brand in schuurtje aan de Callenfelstraat

VLISSINGEN- In een schuurtje achter een woning aan de Callenfelstraat heeft zaterdagavond een forse uitslaande brand gewoed. Tijdens de brand waren de bewoners, voor zover bekend, niet aanwezig. Vanwege de omvang van de brand heeft de brandweer ook omliggende gebouwen gecontroleerd. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.

2 dagen geleden