Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scheldegalm en kinderen houden tuinconcert

Scheldegalm en kinderen houden tuinconcert

HANSWEERT - Muziekvereniging Scheldegalm en het leerlingenorkest van basisschool de Eendracht houden maandag 24 juni een tuinconcert in Hansweert.

Vorig jaar trok het tuinconcert volgens de muziekvereniging meer dan honderd bezoekers. Zij genoten van het samenspel van de harmonie en slagwerkgroep van Scheldegalm en de kinderen.

Muziektuin

Het gratis toegankelijke tuinconcert vindt vanaf 19.00 uur plaats in de muziektuin voor het al 106 jaar oude verenigingsgebouw van Scheldegalm aan de Boomdijk in Hansweert.

Muziekles

De harmonie en slagwerkgroep staan onder leiding van dirigent Patrick Geerts en instructeur Rene Kaljouw. Van basisschool de Eendracht doen leerlingen uit groep zeven en acht mee. Deze kinderen krijgen sinds februari wekelijks muziekles van Meike Warmoeskerken. Ze laten onder leiding van Meike Warmoeskerken zien, en vooral ook horen, wat ze tot nu toe allemaal hebben geleerd.
Bij slecht weer vindt het concert plaats in dorpshuis Kaj Munk.

Meer uit Reimerswaal

Gestolen brommobiel gevonden in Yerseke, verdachte opgepakt

YERSEKE - Op de Kijkuit in Yerseke is maandag een man aangehouden op verdenking van het stelen van een 45-kilometerauto. De 24-jarige man, zonder vaste woonplaats in Nederland, is aangehouden op aanwijzing van de eigenaar van het autootje. De verdachte is een bekende van de politie.

5 uur geleden
E-waste race van start op basisscholen, inwoners kunnen elektronisch afval aanmelden

HANSWEERT/KAPELLE - Leerlingen van de Juliana van Stolbergschool in Kapelle en De Schuttevaer in Hansweert doen sinds maandag mee aan de E-waste Race. Tot en met donderdag 20 april zamelen ze zoveel mogelijk elektronisch afval van buurtbewoners in. 

7 uur geleden
Kunstenaar Barre Verkerke op basisschool Schuttevaer

HANSWEERT - Van 15 tot en met 26 maart dompelde basisschool Schuttevaer in Hansweert zich onder in ‘Water in de kunst’, het thema van de kinderkunstweek dit jaar met als titel: ‘Van druppel tot tsunami’.

1 dag geleden
Mooie prestaties op meerkampfinale voor Olympia Kapelle

KAPELLE - Zaterdag was de meerkampfinale in Zierikzee. Veel turnsters van G.V. Olympia in Kapelle, die hoog genoeg geëindigd waren tijdens de 2 voorwedstrijden, turnden deze finalewedstrijd. En wat ging het goed. Er konden 4 medailles meegenomen worden en heel veel turnsters hebben een top 10 plaats behaald.

1 dag geleden
Man raakt gewond bij ruzie (update)

RILLAND - Bij een mishandeling in een pand gelegen aan de Hoofdweg, is één persoon gewond geraakt. Hulpdiensten waren massaal aanwezig. Volgens de politie ging er een ruzie aan de mishandeling vooraf.

3 dagen geleden
24-uurs voetbalmarathon vv Kapelle op 7 en 8 april

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle organiseert op vrijdag 7 en zaterdag 8 april een 24-uurs voetbalmarathon. 

3 dagen geleden
'Waterplanten helpen met kustbescherming'

YERSEKE - In zijn onderzoek naar natuurlijke kustbescherming, onder meer in Zeeland, heeft Jaco de Smit ontdekt dat zeegras voor de kust verrassend weerbaar is tegen stormen en dat slijkkreeftjes de bodem juist minder stabiel maken. De Smit is promovendus bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ), dat ook een vestiging heeft in Yerseke.

4 dagen geleden