Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scheids Wim Vroegop: ‘Ik ga een voetbalwedstrijd in met de insteek deze zonder kaarten te eindigen’

Scheids Wim Vroegop: ‘Ik ga een voetbalwedstrijd in met de insteek deze zonder kaarten te eindigen’

Clubscheidsrechters. Ze zijn onmisbaar, maar dat wordt in het heetst van de strijd om de drie punten soms vergeten. Wim Vroegop (67) uit Smerdiek maakt het regelmatig mee, maar dat ontneemt hem niet het plezier om clubscheidsrechter te zijn.“Ik ben op mijn dertiende lid geworden van Smerdiek. De laatste jaren waren er steeds moeilijker scheidsrechters te vinden, daarom heb ik me maar beschikbaar gesteld. Het leuke van fluiten is het contact met de spelers. Daarnaast is de befaamde derde helft een prettige bijkomstigheid. Ook het gegeven dat het goed is voor je gezondheid om nog fit door het leven te kunnen gaan. Minder leuke ervaringen zijn wedstrijden waar bepaalde ploegen al vanaf het begin overal commentaar op geven wat de sfeer in het veld enorm beïnvloedt. Ik ben een scheidsrechter die zo veel mogelijk laat voetballen en ga een wedstrijd in om te proberen zonder kaarten te eindigen. In de emotie mag een speler gerust wat roepen, ik was vroeger ook geen gemakkelijke, maar ze moeten niet door blijven zeuren. Dat loop ik naar zo een speler toe en geef hem verbaal een waarschuwing, meestal helpt dat wel. Voor de rest sluit ik me er zoveel mogelijk vanaf en probeer de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Je moet in een split-second een beslissing nemen en dat valt wel eens in je nadeel uit. Maar dat ontneemt me niet het plezier ervan. Allereerst om je club te helpen maar ook de waardering die je krijgt. Het geeft je echt voldoening als de tegenstander, die heeft verloren, je bedankt voor de goed gefloten wedstrijd.” 

Meer uit Tholen

Energietoeslag van 1300 euro voor Thoolse inwoners met een laag inkomen

THOLEN - Met een laag inkomen kan het lastig zijn om de energierekening elke maand te betalen. De gemeente Tholen helpt deze inwoners met een energietoeslag van eenmalig 1300 euro. Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf 15 december de energietoeslag aanvragen. Vorig jaar lag dezelfde toeslag nog op 800 euro.

4 uur geleden
Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart 'knelpunten' aan

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele 'knelpunten' bij Zuidwestwonen.

7 uur geleden
Groen licht voor tweede woningbouw in Stavenisse aan Molendijk West

STAVENISSE - Stavenisse krijgt de komende jaren veel nieuwe woningen bij. Naast een nieuwe woonwijk in Poststraat-Zuid krijgt ook Molendijk West nieuwe huizen. Het plan omvat de bouw van 10 betaalbare (starters)woningen aan de Molendijk West, inclusief de verbreding van een deel van deze weg. 

9 uur geleden
Veertig procent van de Zeeuwen voorstander van meer kernenergie

ZEELAND - De Nederlandse bevolking is in de afgelopen drie jaar positiever gaan denken over het gebruik van kernenergie. 36 procent van de volwassenen vindt dat Nederland meer kernenergie moet gebruiken, tegenover 25 procent in 2020. Inwoners van Zeeland, waar de enige kerncentrale momenteel staat, zijn het meest positief over kernenergie. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2023.

12 uur geleden
PVV-winst komt niet als een verrassing voor Fase (VVD): 'Zag het al aankomen'

THOLEN - Het besluit van Dilan Yesilgöz om niet samen te werken met de PVV in een nieuwe regering, valt niet goed bij sommige VVD-afdelingen. Op Tholen moet de VVD-fractie nog bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Hoewel de winst van de PVV voor VVD-fractievoorzitter Anco Fase geen verrassing is, benadrukt hij dat het te vroeg is om in paniek te raken.

1 dag geleden
Voetbal: WHS lijdt grote nederlaag, Tholen en Smerdiek spelen thriller [SPEELRONDE 9]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 25 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 9.

1 dag geleden
Welke kandidaten kregen de meeste stemmen op Tholen? [TWEEDE KAMERVERKIEZING]

THOLEN - De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezing is bekend en daarmee kunnen we de balans opmaken. Welke kandidaten wonnen de meeste stemmen op Tholen? En hoeveel stemmen heeft Tholenaar Geert Hogendoorn gekregen?

1 dag geleden