Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scheids Sander Kot: ‘Voetbal is emotie, op elk niveau en daar komen heftige reacties uit voort’

Scheids Sander Kot: ‘Voetbal is emotie, op elk niveau en daar komen heftige reacties uit voort’

Sander Kot (44) uit Sint Philipsland was tot zijn 22ste actief voetballer bij NOAD 67. Na een heftige knieblessure stopte hij. Om de club te helpen, fluit hij regelmatig een wedstrijd: “Geen scheids = geen wedstrijd. Dat kan natuurlijk niet.”

“Het leuke ervan is dat je toch actief bent op een voetbalveld, je alle teams van de vereniging eens meemaakt en leert kennen. Minder leuk is het ook wel eens, wanneer men op alle beslissingen commentaar heeft, ze aan de kant alles veel beter weten en je dat laten weten met luid volume. Maar daar leer je dan ook wel weer mee om te gaan. Soms is respect ver te zoeken en sommige spelers denken ook echt dat ze in de Champions League spelen en dat de scheids van Bjorn Kuipers-niveau is. Het is aan jezelf daar een grens in aan te geven, maar daar schuilt net het lastige. Mijn grens ligt soms verder dan die van de spelers of net andersom waardoor je discussies krijgt en een wedstrijd van leuk naar minder prettig kan omdraaien met alle verhitte momenten die daarbij horen. Als het te ver gaat heb je natuurlijk de mogelijkheid om spelers van het veld te sturen maar dat is echt het laatste wat ik wil. Al komt dat wel voor natuurlijk. Voetbal is emotie, op elk niveau en daar komen heftige reacties uit voort. Ik probeer van elke wedstrijd weer te leren en dat mee te nemen naar de volgende. Mocht het elke week uit de hand lopen omdat ik dat teweeg breng, zou ik stoppen. Maar verder probeer ik het gewoon elke keer weer iets beter te doen en zo mijn club te helpen en met plezier de wedstrijden te leiden.” 

Meer uit Tholen

Tholen biedt financiële steun voor restauratie en onderhoud van erfgoed

THOLEN - Eigenaren van gemeentelijke monumenten op Tholen kunnen binnenkort een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het behoud van hun erfgoed. Deze nieuwe regeling biedt deze mensen de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor noodzakelijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden. 

11 minuten geleden
Brandbom veroorzaakt schade bij woning in Tholen aan het Slachtveld

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen is in de nacht van dinsdag op woensdag een brandbom ontploft. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

5 uur geleden
Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

6 uur geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

18 uur geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

21 uur geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

23 uur geleden
Thover begint met alternatief vervoer voor vergeten dorpen op Tholen

THOLEN - Na enkele uitdagingen met het materiaal is Thover Tholen vandaag begonnen met een nieuwe vervoersdienst voor het eiland. De stichting Thover zet een busje met rolstoellift in om door dorpen te rijden waar de reguliere busdiensten vanaf volgend jaar niet langer zullen stoppen. De route is speciaal voor mensen met beperkte mobiliteit. In de plannen voor nieuwe busroutes op Tholen is volgend jaar weinig tot geen plek voor de dorpen. 

1 dag geleden