Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scheids Jens de Rond: ‘Ik heb gelukkig nog maar één keer een wedstrijd moeten stilleggen’

Scheids Jens de Rond: ‘Ik heb gelukkig nog maar één keer een wedstrijd moeten stilleggen’

Jens de Rond (26) is sinds vier jaar scheidsrechter bij Tholense Boys. Ook voetbalt hij in het ‘bierteam’ van Tholen. “Ik ben voornamelijk begonnen om de vereniging te helpen en omdat ik het leuk vind om de jeugd te helpen nu het steeds lastiger wordt om voor iedere wedstrijd een scheidsrechter te vinden.”

“Het leukste aan een wedstrijdje fluiten is als je respect van beide kanten ziet. Strijd is goed maar gemeen spel en beledigingen horen niet op het veld thuis”, zo vindt Jens. “Het minst leuke is dan dus ook wanneer er ruzies ontstaan en er achter je rug om overtredingen worden gemaakt. Of wanneer een trainer een slecht voorbeeld geeft door uit z’n plaat te gaan na een beslissing. Ik probeer altijd zo duidelijk mogelijk te zijn vooraf en tijdens de wedstrijd, tijdens de rust neem ik tijd in om zaken te bespreken en probeer het voetbalplezier op nummer 1 te zetten. Wanneer iemand niet normaal kan communiceren dan laat ik het gaan en ga ik door met de wedstrijd. Ik heb gelukkig nog maar één keer een wedstrijd moeten stilleggen en heb over het algemeen meestal positieve reacties na de wedstrijd. De mindere wedstrijden die er soms tussen zitten wegen dus niet op tegen de wedstrijden die leuk zijn.” Jens vindt het jammer dat er een tekort is aan scheidsrechters. “Waarom mensen deze taak op zich zouden moeten nemen? Voor de kinderen en jongeren. Die verdienen het om net als wij vroeger om elke week een wedstrijdje te spelen. Het is een kleine moeite en biedt plezier voor jong en oud!” 

Meer uit Tholen

Weekendweer Tholen: 'Herfst start met vleugje nazomer'

THOLEN - Dit is het weerbericht voor het eiland Tholen van zaterdag 23 en zondag 24 september. Kort samengevat: We kunnen een regenachtige start van het weekend verwachten, maar zondag brengt nazomerweer met zon en warme temperaturen.

2 uur geleden
Weihoek in het midden van zonneparkstrijd: Omwonenden positief, SP niet

THOLEN - Hoewel de omwonenden van de Weihoek in Poortvliet positief zijn over het idee van een zonnepark in hun landschap, kan dit op weerstand stuiten in de gemeenteraad. Het zonnepark is een risico van overbelasting van het stroomnet en in strijd met een eerder aangenomen motie, aldus Theo Korevaar van de SP Tholen.

6 uur geleden
Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat 50 jaar

THOLEN - Het Christelijk Thools mannenkoor Rehoboth bestaat bijna 50 jaar. Een bijzondere mijlpaal, zeker ook omdat het mannenkoor tot op de dag van vandaag een lid in het midden heeft van het eerste uur. Uniek ook omdat het koor na een aantal jaren van krimp weer gestaag groeit. En tijdens de jubileumzangavond op 30 september verdubbelt het koor ook nog eens in aantal. “Uniek dat er zoveel leden hebben opgegeven om tijdens de jubileumzangavond met ons mee te zingen.”

1 dag geleden
Vermiste 82-jarige man uit Tholen gevonden in ziekenhuis Frankrijk

THOLEN - De 82-jarige man uit Tholen die sinds zaterdag 16 september vermist was, is woensdag weer gevonden in een ziekenhuis in Frankrijk. Dat laat de familie van de man weten op social media.

1 dag geleden
Op de werkvloer bij Joey: 'Je kijkt nooit meer hetzelfde naar een verpakking'

Niemand kan mooier over een beroep vertellen dan degene die er dagelijks mee bezig is. Wie zijn de mensen achter het beroep, wat zijn hun drijfveren? Wat maakt hun vak de moeite waard, elke werkdag weer? En hoe ziet die werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Joey Cloots.

2 dagen geleden
Minister Yesilgöz: 'Maerloo mag persoonlijk bezit ontvangen en panden kopen'

SINT PHILIPSLAND - Demissionair minister Dilan Yesilgöz van Justitie en Veiligheid verklaart dat iedereen persoonlijke bezittingen mag doneren aan vereniging Maerloo, zowel binnenlands als buitenlands. Bovendien heeft de vereniging in Sint Philipsland de vrijheid om panden te kopen, waaronder de enige dorpskroeg in het dorp.

2 dagen geleden
Jong veulen ontsnapt en wordt aangereden op de Rijksweg, eindigt in sloot

SINT PHILIPSLAND - Een veulen werd in de nacht van maandag op dinsdag aangereden bij Sint Philipsland en belandde vervolgens in een sloot. Volgens de brandweer waren op dat moment meerdere paarden losgebroken en liepen ze over de Rijksweg.

2 dagen geleden