Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schade bij botsing in Middelburg

Schade bij botsing in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een ongeluk in Middelburg zijn vanmorgen twee voertuigen tegen elkaar gebotst. Er raakte niemand gewond.

Het incident gebeurde rond 08.25 uur op de Herculesweg ter hoogte van de Waldammeweg. Op deze kruising botste een bestuurder van een bestelauto tegen de zijkant van een personenauto. Beide voertuigen kwamen met schade tot stilstand. Een ambulance is ter plaatse gekomen om de betrokkenen te onderzoeken. Na controle bleek dat er niemand gewond was geraakt. Een bergingsbedrijf heeft de voertuigen weggesleept.

Meer uit Middelburg

Carbid schieten in gemeente Veere tijdens de jaarwisseling

DOMBURG - Jaarlijks wordt tijdens de jaarwisseling op een aantal plaatsen binnen de gemeente Veere carbid afgeschoten. Om het carbidschieten beter te reguleren is in 2015 een artikel in de APV (art 2.71a) van de gemeente Veere opgenomen. Carbidschieten mag uitsluitend op 31 december 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het college van B&W kan hiervoor een ontheffing verlenen op oudejaarsdag. Deze ontheffing wordt verleend als de aanvrager aan een aantal strikte (veiligheids-)voorwaarden kan voldoen.

18 uur geleden
Grote Clubactie haalt ruim 120.000 euro op in Middelburg en Veere

MIDDELBURG/VEERE - Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Middelburg haalden samen 95.715 euro op. Verenigingen uit Veere zamelden samen 24.354 euro in.

18 uur geleden
Brand bij Hotel Van der Valk Middelburg

MIDDELBURG - Bij het Van der Valk-hotel in Middelburg heeft zondagmorgen enige tijd brand gewoed. Een deel van de personeelsleden en gasten werd tijdelijk geëvacueerd. Er is niemand gewond geraakt.

19 uur geleden
De Michaëlskerk is klaar voor de toekomst

KOUDEKERKE - Na een jaar van vergaderen, afwachten, afbreken, puinruimen, opbouwen, schilderen, schoonmaken en inrichten worden de deuren van de Michaëlskerk weer geopend. Vanaf 17 december is iedereen weer welkom in de opgeknapte en verduurzaamde kerk. “Dankzij een leger van vrijwilligers is de kerk klaar voor de toekomst.”

20 uur geleden
Automobilist botst tegen vangrail op A58

RITTHEM - Op de A58 tussen Oost-Souburg en Middelburg is in de nacht van zaterdag op zondag ter hoogte van Ritthem een auto tegen de vangrail gebotst. Er waren geen gewonden.Door nog onbekende oorzaak raakte de automobilist rond 00.35 uur de macht over het stuur kwijt. Het voertuig kwam daarna tot stilstand tegen de vangrail. De auto raakte zwaar beschadigd. De politie kwam ter plaatse en heeft zich over de bestuurder ontfermd. In eerste instantie werd uitgegaan van een ongeval met letsel, maar voor zover bekend liep niemand letsel op.Bergingsbedrijf Kuzee heeft de auto afgesleept. Tegen 01.00 uur was de weg weer helemaal vrij.

21 uur geleden
Aangeenbrug Electro en Schulthess organiseren WinterBBQ

WESTKAPELLE - Vrijdag 9 december organiseren witgoedspecialist Aangeenbrug Electro en fabrikant Schulthess een openbare winter barbecue. Deze vindt plaats tussen 12.00 en 13.30 uur voor de showroom van Aangeenbrug Electro in Westkapelle.

1 dag geleden
Afscheid dokter Ponten loopt uit op massaal spreekuur

MIDDELBURG – De rijen wachtenden bij het afscheid van huisarts Hans Ponten in de Middelburgse schouwburg deden denken aan die voor de Sixtijnse Kapel in Rome of een andere wereldattractie. De file reikte tot om de hoek ter hoogte van de Koepoort. De massale belangstelling bewees dat Ponten heel geliefd is bij zijn patiënten in Nieuw- en Sint Joosland en Middelburg.Na 38 jaar komt er een eind aan het drukke beroepsmatige leven van geneesheer Ponten. De manier waarop hij zijn taak uitoefende kun je het beste omschrijven met het klassieke begrip roeping. Zijn taakopvatting was het tegenovergestelde van een negen tot vijf uur-mentaliteit. Hans Ponten bezocht zelfs op vrije dagen ernstig zieke patiënten. Tijdens de receptie was geen spoor meer te bekennen van covid-maatregelen. Het lijfelijke contact liep uiteen van handen schudden tot spontane omhelzingen. In de lange rij voor dit drukst bezochte spreekuur van Ponten was het traditionele wachtkamer-gemopper afwezig. Terwijl het voor veel van de ruim negenhonderd bezoekers een uur duurde voor ze de scheidende huisarts hadden bereikt.OverweldigdTafels voor cadeaus ontbraken in de schouwburg. Ponten had zijn patiënten laten weten dat ze geld voor geschenken wat hem betreft mochten storten voor een goed doel. Dat is de geplande dorpstuin rond de kerk van Nieuw- en Sint Joosland. Hij opende daarvoor een speciale rekening. Hoeveel deze actie opbrengt wordt deze week duidelijk. Dat de actie bijzonder is gewaardeerd bleek uit de komst naar de receptie van Peter Joosse. Hij overhandigde als bestuurslid van Dorpsvereniging Nieuw- en Sint Joosland een cheque voor de tuin. Daarop stond te lezen: ,,Na bijna 40 jaar zal het dorp afscheid moeten nemen van de dokter. Het zal een gemis zijn, maar we wensen hem een mooi en lang pensioen.” Een tekst die velen Joosse nazeiden in eigen bewoordingen. Commentaar van de huisarts na afloop: ,,Ik ben sprakeloos, beduusd en overweldigd” Ponten wordt overigens opgevolgd door dokter Wouter van Werkum. Hij maakte al enige tijd deel uit van de praktijk.

1 dag geleden