Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Schade aan kassen door winterweer rond 40 miljoen euro'

'Schade aan kassen door winterweer rond 40 miljoen euro'

LEIDEN (ANP) - De schade die de glastuinbouw heeft geleden door het winterweer komt rond de 40 miljoen euro uit, schatten experts van verzekeraar Interpolis. Die kreeg ruim 500 meldingen uit het hele land en volgens de verzekeraar is ongeveer een op de acht glastuinbouwbedrijven getroffen.

Door onder meer de harde wind en de ophoping van sneeuw gingen ruiten in kassen kapot, maar soms werd ook de constructie zelf aangetast. De aanhoudende kou heeft er vervolgens voor gezorgd dat de gewassen in de kassen schade opliepen.

Ook in de landbouw en de veeteelt hadden boeren schadegevallen door de koude periode. Dan gaat het om ongeveer 80 meldingen en een totale schade van circa 2 miljoen euro.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Techfondsen tonen wat herstel op overwegend rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend in het rood gesloten, na de forse minnen een dag eerder. In de technologiesector was enig herstel te zien van de recente klappen, waardoor de techgraadmeter Nasdaq in het groen wist te eindigen. Maar over het algemeen was het sentiment onder beleggers op Wall Street nog steeds voorzichtig.

7 uur geleden
Beroerde week voor digitale munten als bitcoin

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bitcoin heeft een beroerde week achter de rug. De digitale munt ging flink onderuit, mede door zorgen in de markt of de waarde van 's werelds bekendste cryptovaluta niet te sterk is opgelopen in de afgelopen tijd.

8 uur geleden
Olieproductie VS voor het eerst in 4 jaar gedaald door corona

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De productie van ruwe olie in de Verenigde Staten is in 2020 voor het eerst in vier jaar gedaald als gevolg van de impact van de coronacrisis op de olievraag. Dat meldde het Amerikaanse energiebureau Energy Information Administration (EIA).

9 uur geleden
Action start met winkelen op afspraak op 3 maart

ZWAAGDIJK (ANP) - Vanaf woensdag 3 maart kunnen klanten van koopjesketen Action winkelen op afspraak, meldt het bedrijf. Klanten mogen dan niet langer dan 10 minuten in de winkel aanwezig zijn en mogen niemand meenemen. Er mogen maximaal twee klanten tegelijk in de winkels aanwezig zijn.

10 uur geleden
Aandelenbeurzen Europa over breed front omlaag

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen gingen vrijdag over een breed front omlaag. In de Amsterdamse AEX-index stonden bijna alle 25 hoofdfondsen in het rood. Het sentiment onder beleggers werd gedrukt door de oplopende rentes op de obligatiemarkten. Een hogere rente maakt aandelen minder aantrekkelijk als belegging.

11 uur geleden
Economie India komt uit coronarecessie

MUMBAI (ANP/RTR) - De economie van India heeft in het vierde kwartaal van 2020 groei laten zien, waarmee het land uit een recessie kwam veroorzaakt door de coronacrisis. De op twee na grootste economie van Aziƫ groeide in de laatste drie maanden van vorig jaar met 0,4 procent op jaarbasis, onder meer geholpen door de versoepeling van de beperkende maatregelen tegen de virusuitbraak.

12 uur geleden
Familie verkoopt sandalenmaker Birkenstock aan investeerder

NEUSTADT (ANP/BLOOMBERG) - De overname van de bekende Duitse sandalenmaker Birkenstock door investeringsmaatschappij L Catterton is rond. Eerder werd al bekend dat de familie achter het bijna 250 jaar oude merk op het punt stond om Birkenstock te verkopen aan de investeerder. Er werden geen financiƫle details gemeld over de deal, maar Birkenstock is naar verluidt 4 miljard euro waard.

12 uur geleden