Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schade aan Bosje van Keg in Domburg moet worden hersteld

Schade aan Bosje van Keg in Domburg moet worden hersteld

DOMBURG - Het gemeentebestuur in Veere wil dat een deel van het Bosje van Keg in Domburg in oude staat wordt hersteld.

Ze is een handhavingstraject begonnen tegen de persoon die bomen heeft verwijderd en puinverharding aangebracht op de kavel aan de Noordstraat 20 in Domburg, achter Hotel Wilhelmina. Er ligt een vroegmiddeleeuwse ringwalburg onder, die de status heeft van een rijksmonument.

De eigenaar van het perceel had een vergunning moeten aanvragen om er bomen te rooien en delen van de ondergrond te verharden.

Oude staat

Het college van burgemeester en wethouders wil de al gedane werkzaamheden niet legaliseren. De eigenaar moet het in oude staat herstellen, zegt ze tegen gemeenteraadslid Stijn van Kervinck die vragen had gesteld. Het college weet niet of het mogelijk is om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen. “Helaas komt het regelmatig voor dat bedrijven of burgers illegaal handelen”, zegt het college. “Wij zijn hier echter niet altijd van op de hoogte.” De gemeente is dan ook afhankelijk van ‘oplettende burgers’ 

Meer uit Middelburg

Beschonken Arnemuidenaar (38) rijdt met scooter tegen geparkeerde auto aan

ARNEMUIDEN - De politie heeft zaterdagavond een 38-jarige man uit Arnemuiden aangehouden nadat hij een ongeval had veroorzaakt. De man zou mogelijk ook onder invloed hebben gereden.

19 uur geleden
Festival Zeeland Klassiek 2024 vrijdag 28 juni van start

MIDDELBURG - Vanaf vrijdag 28 juni gaan bezoekers van Festival Zeeland Klassiek 2024 tien dagen lang op avontuur in de provincie Zeeland. Met het thema 'Nederlandse kunstenaars op het wereldtoneel' met in de hoofdrol de vrouwelijke componist ontdekken zij bijzondere muzikale vriendschappen tussen befaamde componisten en onze landgenoten.

20 uur geleden
Twee Duitse toeristen slachtoffer steekincident op camping in Vrouwenpolder

VROUWENPOLDER - Beide slachtoffers van het geweldsincident op een camping aan de Vroondijk in Vrouwenpolder zijn afkomstig uit Duitsland. Beide raakten zwaar gewond.

23 uur geleden
Persoon zwaargewond na val van trap in woning aan de Brouwersbuurt

DOMBURG- Een persoon is vrijdagavond zwaargewond geraakt bij een val van een trap in een woning aan de Brouwersbuurt. De hulpdiensten, waaronder ook de traumahelikopter, spoedden zich massaal naar het adres. Nadat het slachtoffer gestabiliseerd was, is hij/zij per ambulance naar het parkeerterrein achter het gemeentehuis gebracht. Hierna is het slachtoffer met de traumahelikopter naar het Erasmus Medisch Centrum overgebracht.

1 dag geleden
Stadstekenklas stelt tentoon in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op dinsdag 25 juni 2024 aanstaande is er een feestelijke bijeenkomst op de basisschool de Oleanderhof in Arnemuiden. De Stadstekenklas sluit dan het jaar af en hun tekeningen worden tentoongesteld.

1 dag geleden
Zaterdag rijdt er een heel bijzondere brandweerauto door Middelburg

MIDDELBURG - Zaterdagmorgen wordt met de historische Magirus brandweerauto uit 1931 een rondrit door Middelburg gemaakt. 

2 dagen geleden
Tegelwippen? Bel de TegelTaxi

MIDDELBURG - Vorig jaar won de gemeente Middelburg het Zeeuws Kampioenschap Tegelwippen. Dit jaar wil de gemeente wederom samen met de inwoners de strijd aan gaan en zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Daarom vraagt de gemeente haar inwoners hun eigen tuintegels te verruilen voor groen.

2 dagen geleden