Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Schaatsbond vindt coronapas 'onverstandig en onbegrijpelijk'

Schaatsbond vindt coronapas 'onverstandig en onbegrijpelijk'

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse schaatsbond steunt het protest tegen de invoering van een coronatoegangsbewijs voor sportcomplexen. Volgens directeur Herman de Haan zijn de maatregelen voor schaatsers niet uit te voeren.

"Deze maatregel is niet alleen praktisch onuitvoerbaar, ze werpt bovendien een drempel op voor sportbeoefening. Dat vinden wij onverstandig en onbegrijpelijk", is het oordeel van De Haan.

De KNSB heeft een brief ondertekend die aan de politiek is gericht. "Dat doen wij omdat wij grote problemen voorzien bij de controle op naleving. Daarmee kun je vrijwilligers van schaatsclubs niet opzadelen", aldus De Haan. "Belangrijkste bezwaar is dat dit mensen ervan gaat weerhouden om te gaan schaatsen, terwijl we met zijn allen weten dat sporten juist gezond en goed is voor de mensen."

Sportkoepel NOC*NSF heeft in samenwerking met grote sportbonden gevraagd sporten voor iedereen toegankelijk te houden en af te zien van een coronapas. "Sport is juist onderdeel van de oplossing voor deze gezondheidscrisis", schrijven de bonden. "Wij vragen het kabinet daarom om in ieder geval de sportbeoefening zelf en de begeleiding van (jeugd)sport door vrijwilligers uit te zonderen van de verplichting van het coronatoegangsbewijs."

Meer uit Binnenland

Kamer praat over enquête naar 'vermorzelende' fraudeaanpak

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer gaat in debat over het verslag van de parlementaire-enquêtecommissie over het fraudebeleid van de afgelopen decennia, waardoor volgens de commissie "levens van mensen zijn vermorzeld". Ook de rol van het parlement zal besproken worden. De vraag is of de Tweede Kamer de conclusies onomwonden zal omarmen.

2 uur geleden
Nabestaanden en OM aan bod in hoger beroep kruisboogschutter

ARNHEM (ANP) - In het hoger beroep van Kenzo K. (31) uit Almelo, die terechtstaat voor het doodsteken van twee vrouwen en twee moordpogingen met een kruisboog, krijgen dinsdag de nabestaanden het woord. Vervolgens houdt de aanklager haar requisitoir, uitmondend in de strafeis.

2 uur geleden
Partijen leveren papierwerk Europese verkiezingen in bij Kiesraad

DEN HAAG (ANP) - Alle partijen die op 6 juni in Nederland willen meedoen aan de verkiezingen voor het Europees Parlement moeten dinsdag langs de Kiesraad. Daar moeten ze de formulieren inleveren die nodig zijn voor een plek op het stembiljet. Dat moet in persoon, en alle formulieren moeten geprint zijn. Het kabinet wil die procedure veranderen.

2 uur geleden
Vrijwilligerswerk terug op niveau van voor corona

DEN HAAG (ANP) - Bijna de helft van de Nederlanders van 15 jaar of ouder (49 procent) gaf in 2023 aan zich in de afgelopen twaalf maanden ten minste één keer vrijwillig te hebben ingezet voor een organisatie of vereniging. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarmee is het percentage vrijwilligers in Nederland terug op het niveau van voor corona. Gedurende de coronajaren deed gemiddeld 41 procent van de Nederlanders vrijwilligerswerk.

4 uur geleden
Rutte naar Erdogan voor gesprek over zijn NAVO-ambitie

DEN HAAG (ANP) - Demissionair minister-president Mark Rutte brengt vrijdag op persoonlijke titel een bezoek aan de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Dat bevestigt een woordvoerder na een bericht van De Telegraaf.

10 uur geleden
Wilders doet aangifte tegen Timmermans wegens opruiing

DEN HAAG (ANP) - PVV-leider Geert Wilders houdt voet bij stuk en heeft aangifte gedaan tegen Groenlinks-PvdA-leider Frans Timmermans om uitspraken die hij zaterdag deed op diens partijcongres. Hij vindt dat Timmermans zich schuldig heeft gemaakt aan opruiing, omdat hij zou hebben aangezet tot strafbare feiten, zo is te lezen in de aangifte die zijn advocaat maandag aan het Openbaar Ministerie heeft gezonden.

11 uur geleden
Minister Adriaansens wil drie dagen bedenktijd bij deurverkoop

DEN HAAG (ANP) - Bedrijven moeten consumenten die zij aan de deur benaderen voor bijvoorbeeld een nieuw energiecontract, straks drie dagen bedenktijd geven. Elk aanbod is dan dus in eerste instantie vrijblijvend. Ook de mogelijkheden voor bedrijven om mensen telefonisch te benaderen worden verder aan banden gelegd.

12 uur geleden