Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scapino maakt van filmklassieker Casablanca een ballet

Scapino maakt van filmklassieker Casablanca een ballet

ROTTERDAM (ANP) - Casablanca, de Hollywoodklassieker uit 1942 met Ingrid Bergman en Humphrey Bogart in de hoofdrollen, krijgt nu ook vorm als balletvoorstelling. Ed Wubbe bedacht de choreografie die hij met het Rotterdamse gezelschap Scapino vanaf 12 oktober op een draaiend podium uitbrengt.

Muzikale basis is de originele soundtrack van de film, maar dan afgewisseld met traditionele Marokkaanse Berbermuziek. Max Steiner, die ook de muziek voor de klassieker Gone with the Wind componeerde, maakte de filmmuziek.

Casablanca, destijds geregisseerd door Michael Curtiz, was de opvolger van een toneelstuk, geschreven door Murray Burnett en Joan Alison. Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog.

De première zal plaatshebben in Theater Rotterdam.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Nog een aangifte in zedenzaak The Voice of Holland

ALMERE (ANP) - Er is nog een aangifte binnengekomen rond de zedenzaak van het tv-programma The Voice of Holland. De woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Noord-Holland kan niet zeggen of deze aangifte ook tegen Ali B is.

12 minuten geleden
Kuipers: nog te vroeg voor besluit over opening cultuur

DEN HAAG (ANP) - Het is nu nog te vroeg om te besluiten of theaters en musea hun deuren straks kunnen openen, zegt zorgminister Ernst Kuipers. "Het gaat de goede kant op", zegt de bewindsman. Maar wat dat precies betekent voor de kunst- en cultuursector, kan Kuipers nog niet zeggen. "Je moet ons die tijd nog even geven."

42 minuten geleden
Amsterdam geeft 'kapsalon' Concertgebouw officiële waarschuwing

AMSTERDAM (ANP) - De gemeente Amsterdam heeft het Concertgebouw een officiële waarschuwing gegeven omdat het open was tegen de regels in. In het Concertgebouw was woensdag een 'kapsalon' ingericht als protest tegen de sluiting van cultuurinstellingen vanwege corona.

1 uur geleden
Nachtwacht van houten spieraam naar aluminium spanraam

AMSTERDAM (ANP) - In het Rijksmuseum in Amsterdam is de volgende fase ingegaan van 'Operatie Nachtwacht'. Het beroemde schilderij van Rembrandt wordt losgehaald van zijn houten spieraam uit 1975. Dan wordt het opnieuw opgespannen op een aluminium spanraam. Dat gebeurt door middel van springveren, die aan sensoren zijn verbonden. Zo kan de spanning in het schilderij worden gemeten en eventueel bijgesteld.

2 uur geleden
Sanne Wallis de Vries niet bij Kapsalon Theater vanwege corona

AMSTERDAM (ANP) - Kapsalon Theater-organisator Sanne Wallis de Vries is woensdag niet aanwezig bij de actie vanwege een "coronageval binnen de familie". De cabaretier moet daarom in thuisquarantaine, zo schrijft ze op Twitter.

2 uur geleden
Meer dan zeventig musea voeren actie, soms aangepast

AMSTERDAM (ANP) - Meer dan zeventig musea voeren woensdag met onder meer ludieke "gymlessen" actie omdat ze wegens corona nog steeds niet mogen openen van het kabinet. Dat aantal telde de Museumvereniging in de loop van de ochtend.

2 uur geleden
Apeldoorns theater Orpheus gelast Kapsalon af wegens handhaving

APELDOORN (ANP) - Theater Orpheus in Apeldoorn heeft de activiteiten rondom de actie Kapsalon Theater afgelast vanwege de aangekondigde handhaving door de gemeente. Het theater en de bijbehorende kapsalon blijven wel open voor mensen die er werken om zo "een signaal" afgeven richting de overheid, aldus de directeur van Orpheus, Mirjam Barendregt.

3 uur geleden