Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scalda-studenten gaan voor winst in landelijke duurzaamheidswedstrijd

Scalda-studenten gaan voor winst in landelijke duurzaamheidswedstrijd

Een groep studenten van Scalda doet mee aan de landelijke duurzaamheidswedstrijd Smart Circulair. ‘We hebben alleen een locatie en een paar kleine eisen meegekregen voor de wedstrijd’, vertelt het studententeam Viridis. ‘Het gehele ontwerp en keuze van materialen ligt in onze handen.’ 

Viridis gaat ervoor om het duurzaamste gebouw van Nederland te ontwerpen. Hiervoor hebben ze ook stemmen van het publiek nodig.

Team Viridis bestaat uit een groep studenten van Scalda bouwkunde, Infra-GWW en Mediavormgever. Samen ontwerpen ze een duurzaam, circulair bezoekerscentrum voor de provincie Zeeland en Geopark Schelde Delta.

Smart Circulair

Smart Circulair is een nationale wedstrijd voor mbo-scholen. De deelnemers krijgen een opdracht vanuit het bedrijfsleven om een zo duurzaam en circulair mogelijk bezoekerscentrum te ontwerpen. Het publiek kan stemmen via www.smartcirculair.com/poll/stem-op-jouw-favoriete-team-2021/

Op de Instagram-pagina @viridis_zeeland is meer informatie over het ontwerp van het Scalda-team te vinden.

Meer uit Beveland

Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

19 uur geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

20 uur geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden
Gids Dick Houthuijs brengt zijn liefde voor bomen graag over op anderen

GOES - IVN-natuurgids en bomenfanaat Dick Houthuijs geeft al jaren rondleidingen. Hij vertelt zijn toehoorders met liefde en de nodige kwinkslagen over bomen en ander groen. Zoals onlangs, toen hij de deelnemers van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ meenam voor een rondje over de vest. 

1 dag geleden
Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

2 dagen geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

3 dagen geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

3 dagen geleden