Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Scalda in de prijzen bij World Skills Belgium

Scalda in de prijzen bij World Skills Belgium

VLISSINGEN - In het Belgische Namen heeft Matthijs Oosters een zilveren medaille behaald bij een internationale wedstrijd Cad-tekenen. Oosters volgt de opleiding Technicus engineering bij Scalda in Vlissingen.

Matthijs Oosters heeft het afgelopen jaar meegedaan aan het Nederlands Kampioenschap Skills Heroes en is de beste Cad-tekenaar van Nederland geworden. Nu heeft Oosters ook nog een Zilveren medaille behaald bij de internationale wedstrijd, Startech’s Days in België, als lid van Team Skills Netherlands. Matthijs is samen met drie Nederlandse studenten als Team NL afgereisd naar World Skills Belgium (Namen) waar in totaal naast de vijftig Belgische scholen ook achttien Europese studenten aan mogen deelnemen. Team NL bestaat uit de mbo studenten van de opleiding Applicatie & mediabeheerder, Autotechnicus en Kapper en hun coaches.

Niet alle Belgische deelnemers spreken Engels, dus het is even wennen om de Franse uitleg te begrijpen voor zowel Matthijs als Scalda docent Ronald Schroevers, die internationaal jurylid is bij de Cad-wedstrijden. Matthijs heeft zeer goed gepresteerd en behoort nu bij de Europese toppers op het gebied van Cad-tekenen. Sinds 2008 staan er jaarlijks studenten van Scalda op nationale en internationale podia om medailles voor de beste Cad-tekenaar in ontvangst te nemen. 

Het initiatief om met Team NL mee te doen aan World Skills Belgium is ontstaan uit de wens om de internationale samenwerking verder te versterken en de uitwisseling van beste praktijken tussen de partnerlanden van de World Skills-organisatie. Op 9 december organiseert het team van Scalda weer een kwalificatieronde waar de beste acht van Nederland doorgaan naar het Nederlands kampioenschap in de Rai Amsterdam op 23 en 24 maart 2023.

Meer uit Vlissingen

Rijkswaterstaat stelt werk aan A58 bij Vlissingen uit; snelweg volgend weekeinde afgesloten

VLISSINGEN - Vanwege de ongunstige weersverwachting werkt Rijkswaterstaat dit weekeinde niet aan de snelweg A58 tussen Vlissingen en Arnemuiden. Ze verplaatst deze klus naar volgend weekeinde. Dan is de A58 afgesloten van zaterdag 16 december 21.00 uur tot maandag 18 december 6.00 uur in de richting van Bergen op Zoom, tussen afslag Vlissingen en afslag Ritthem.

22 uur geleden
Duizend boompjes krijgen nieuwe stek in Vlissingen

VLISSINGEN - Dit najaar organiseerde de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) voor het derde jaar op rij een uitdeelactie gratis inheemse boompjes. Inwoners van Vlissingen die boompjes hebben besteld kunnen deze zaterdag 9 december afhalen op de Stadswerf aan de Vredehoflaan. De ZMf deelt in de hele provincie 18.000 boompjes uit en wil zo bijdragen aan de vergroening van Zeeland.

1 dag geleden
Boekenliefhebbers gezocht voor Walcherse leesclub

VLISSINGEN - Samen over boeken praten is leuk én verrijkend. Je bekijkt een boek met andere ogen en ontmoet gelijkgestemden. In Walcheren worden boekenliefhebbers gezocht voor diverse leesclubs. “Ik wil al heel lang meer lezen, maar het komt er maar niet van." zegt één van de belangstellenden. “Ik hoop dat dit met een leesclub eindelijk gaat lukken."

1 dag geleden
Bomen moeten wijken voor droge voeten

VLISSINGEN - Het parkeerterrein Hofje de Pauw wordt opnieuw bestraat. Er is al enige tijd sprake van wateroverlast doordat de kolken aan het eind van de parkeervakken staan en de wortels van de bomen de verharding omhoog drukken. De werkzaamheden duren tot en met 22 december.

1 dag geleden
Avond rond klimaat met De Kift in de Piek

VLISSINGEN - Vrijdag 8 december speelt fanfarepunkband De Kift in de Piek in het kader van een gespreksavond rond klimaatverandering. Daarnaast zijn er sprekers en worden bezoekers uitgenodigd om mee te praten.

2 dagen geleden
Vier auto's betrokken bij botsing Paul Krugerstraat

VLISSINGEN - Vier auto's zijn woensdagmiddag betrokken geraakt bij een kleine kettingbotsing op de Paul Krugerstraat in Vlissingen. Het bleef gelukkig bij materiële schade.Een blauwe Fiat Punto en een zwarte Range Rover kwamen rond 14 uur met elkaar in botsing, vermoedelijk tijdens een parkeermanoeuvre. Door de aanrijding botste de Fiat tegen een geparkeerd staande witte Subaru. Deze reed op zijn beurt tegen een blauwe Fiat Panda. Dit laatste voertuig had een trekhaak en raakte daardoor op het eerste zicht niet beschadigd.De Fiat Punto en de Range Rover liepen beide schade op aan een voorwiel. Deze voertuigen moesten worden opgehaald door bergingsbedrijven. Bij het ongeluk bleek niemand gewond te zijn geraakt. Vanwege de botsing was de Paul Krugerstraat tijdelijk afgesloten tussen de kruising met de Industrieweg en de kruising bij de Keersluisbrug.

2 dagen geleden
Brand in woning aan de Bonenburg

VLISSINGEN - In een woning aan de Bonenburg in Vlissingen heeft woensdagmiddag een kleine brand gewoed.

2 dagen geleden