Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sc Waarde stijgt door uitzege met stip

Sc Waarde stijgt door uitzege met stip

KRABBENDIJKE - Aan de weersverwachtingen lag het in elk geval met veelal zonnige dagen aaneen, echter regende het afgelastingen na het carnavalsweekend. Dit zorgde ervoor dat vijf hoofdmachten niet actie kwamen, Yerseke en Wemeldinge als eerste, daarna volgden Rillandia en Kruiningen. Op de speeldag werd ook het duel Zwaluwe tegen Kapelle afgelast. 

Hierdoor bleven er drie duels over, Krabbendijke verloor nipt in Scharendijke van Z.S.C.’62, Hansweertse Boys kon geen vuist maken in Kerkwerve op sportpark ‘De Vospit’ tegen W.I.K.’57. Sc Waarde daarentegen boekte een uitzege tegen Colijnsplaatse Boys waardoor zij stijgen naar het ‘linker rijtje’. 

Z.S.C.’62-Krabbendijke 1-0 (Robin Provoost 1-0) 

Men had na twee minuten ook kunnen kiezen voor een ‘lange derde helft’, immers tekende Robin Provoost voor de openingstreffer in de 2e minuut en bleek deze het enige en winnende doelpunt na 90 minuten strijd. Krabbendijke genoot kansen waarvan niet één verzilverd, daarentegen voorkwam wederom een uitstekend keepende Lorenzo Hoekman dat Z.S.C. ‘62 de marge uitbreidde. 

Een gemiste kans om uit de gevarenzone te geraken voor Krabbendijke dat op een voorlaatste positie blijft in de 3e klasse B.  

W.I.K.’57-Hansweertse Boys 3-0 (Colin van Wanrooij 1-0 en 2-0, Remco Theunisse 3-0)

Hansweertse Boys was niet bij machte het de thuisclub moeilijk te maken, een 3-0 overwinning die vaak wordt gehanteerd wanneer een tegenstander niet op komt dagen zonder geldige reden. Colin van Wanrooij trefzeker in de beginfase met twee treffers, waarna ook Remco Theunisse zich onderscheidde van de penaltystip en schaarde tussen de doelpuntenmakers van deze speelronde. 

Hansweertse Boys op een voorlaatste positie in de 4e klasse B met 5 behaalde punten tot nu toe. 

Colijnsplaatse Boys-Sc Waarde 1-2 (Koen van Os 1-0, Jawad Samiky 1-1, Alfred Szilamer Bíró 1-2)

Een zege op vreemde bodem voor Sc Waarde, en dat telt. 

Een 1-0 achterstand ombuigen naar een 1-2 overwinning zal oefenmeester Jeroen Bakx goed doen, ze stijgen hierdoor naar een virtuele 6e positie op de ranglijst in de 4e klasse B. 

Koen van Os opende de score waarna Colijnsplaatse Boys niet echt onder druk kwam, Sc Waarde kreeg meer en meer vat op het duel en sloeg tweemaal toe wat zorgde voor een nipte uitzege. Voor Jawad Samiky en Alfred Szilamer Bíró een hoofdrol weggelegd als doelpuntenmaker. 

Topscorerslijst: 1e Thomas van Dijke (Wem) 16 doelpunten, 2e Xander van der Poel 10 doelpunten, 3e Thomas Paauwe (Kru) 8 doelpunten, gedeeld 4e Guus de Leeuw (Yer), Joel Danielse (Kru) en Reinier Goedmondt (Kap) 7 doelpunten, gedeeld 7e Stef Dane en Steffan van Houte (Kru) 6 doelpunten, 9e Alfred Szilamer Bíró 5 doelpunten en vier spelers op een gedeelde 10e plaats met 4 doelpunten, Carsten Duernholz (HB) Rowen Boeije en Steven Luteijn (Wem) met Valon Mehmeti (Waa).

Meer uit Reimerswaal

Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

3 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

3 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

4 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

4 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

1 week geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

1 week geleden