Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sc Waarde stijgt door uitzege met stip

Sc Waarde stijgt door uitzege met stip

KRABBENDIJKE - Aan de weersverwachtingen lag het in elk geval met veelal zonnige dagen aaneen, echter regende het afgelastingen na het carnavalsweekend. Dit zorgde ervoor dat vijf hoofdmachten niet actie kwamen, Yerseke en Wemeldinge als eerste, daarna volgden Rillandia en Kruiningen. Op de speeldag werd ook het duel Zwaluwe tegen Kapelle afgelast. 

Hierdoor bleven er drie duels over, Krabbendijke verloor nipt in Scharendijke van Z.S.C.’62, Hansweertse Boys kon geen vuist maken in Kerkwerve op sportpark ‘De Vospit’ tegen W.I.K.’57. Sc Waarde daarentegen boekte een uitzege tegen Colijnsplaatse Boys waardoor zij stijgen naar het ‘linker rijtje’. 

Z.S.C.’62-Krabbendijke 1-0 (Robin Provoost 1-0) 

Men had na twee minuten ook kunnen kiezen voor een ‘lange derde helft’, immers tekende Robin Provoost voor de openingstreffer in de 2e minuut en bleek deze het enige en winnende doelpunt na 90 minuten strijd. Krabbendijke genoot kansen waarvan niet één verzilverd, daarentegen voorkwam wederom een uitstekend keepende Lorenzo Hoekman dat Z.S.C. ‘62 de marge uitbreidde. 

Een gemiste kans om uit de gevarenzone te geraken voor Krabbendijke dat op een voorlaatste positie blijft in de 3e klasse B.  

W.I.K.’57-Hansweertse Boys 3-0 (Colin van Wanrooij 1-0 en 2-0, Remco Theunisse 3-0)

Hansweertse Boys was niet bij machte het de thuisclub moeilijk te maken, een 3-0 overwinning die vaak wordt gehanteerd wanneer een tegenstander niet op komt dagen zonder geldige reden. Colin van Wanrooij trefzeker in de beginfase met twee treffers, waarna ook Remco Theunisse zich onderscheidde van de penaltystip en schaarde tussen de doelpuntenmakers van deze speelronde. 

Hansweertse Boys op een voorlaatste positie in de 4e klasse B met 5 behaalde punten tot nu toe. 

Colijnsplaatse Boys-Sc Waarde 1-2 (Koen van Os 1-0, Jawad Samiky 1-1, Alfred Szilamer Bíró 1-2)

Een zege op vreemde bodem voor Sc Waarde, en dat telt. 

Een 1-0 achterstand ombuigen naar een 1-2 overwinning zal oefenmeester Jeroen Bakx goed doen, ze stijgen hierdoor naar een virtuele 6e positie op de ranglijst in de 4e klasse B. 

Koen van Os opende de score waarna Colijnsplaatse Boys niet echt onder druk kwam, Sc Waarde kreeg meer en meer vat op het duel en sloeg tweemaal toe wat zorgde voor een nipte uitzege. Voor Jawad Samiky en Alfred Szilamer Bíró een hoofdrol weggelegd als doelpuntenmaker. 

Topscorerslijst: 1e Thomas van Dijke (Wem) 16 doelpunten, 2e Xander van der Poel 10 doelpunten, 3e Thomas Paauwe (Kru) 8 doelpunten, gedeeld 4e Guus de Leeuw (Yer), Joel Danielse (Kru) en Reinier Goedmondt (Kap) 7 doelpunten, gedeeld 7e Stef Dane en Steffan van Houte (Kru) 6 doelpunten, 9e Alfred Szilamer Bíró 5 doelpunten en vier spelers op een gedeelde 10e plaats met 4 doelpunten, Carsten Duernholz (HB) Rowen Boeije en Steven Luteijn (Wem) met Valon Mehmeti (Waa).

Meer uit Reimerswaal

Wasschappelse heiploeg slaat eerste paal Oester Staete

YERSEKE - Met een zeewering heistelling heeft de Wasschappelse heiploeg op woensdag 16 oktober de symbolische eerste paal geslagen van het nieuwbouwproject Oester Staete in Yerseke.

19 uur geleden
Auto over de kop in Kruiningen, bestuurster met spoed naar het ziekenhuis

KRUININGEN - Bij de Stationsweg in Kruiningen is maandagavond een vrouw met haar personenauto over de kop gevlogen. De bestuurster is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Grote vogeltentoonstelling in dorpshuis De Vroone

KAPELLE - De vogeltentoonstelling 'Zang en Kleur' komt eraan. Vrijdag 25 en zaterdag 26 oktober is de jaarlijkse vogelexpo in dorpshuis De Vroone in Kapelle. 

2 dagen geleden
Presentatie over Watersnoodramp in dorpshuis Kaj Munk Hansweert

HANSWEERT - Vrouwengilde Hansweert organiseert woensdagavond (23 oktober) een presentatie over de Watersnoodramp van 1953 in dorpshuis Kaj Munk. Iedereen is welkom.

2 dagen geleden
Mike Weststrate maakt schitterende 'Lezersfoto van de week' van cruiseschip op Westerschelde

KRUININGEN - De 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode is deze keer de feestelijke foto van Mike Weststrate geworden. 'Cruiseschip de Amadea, terwijl het kleurrijk verlicht over de Westerschelde bij Kruiningen vaart', zegt Mike over zijn inzending.

3 dagen geleden
Kapelse grenslinde grijpt naast titel 'Boom van het Jaar'

KAPELLE - De grenslinde bij Kapelle is niet verkozen tot Boom van het Jaar 2024. Die eer is voor de ginkgo biloba in de universiteitstuin in Leiden. De Kapelse boom, die Zeeland vertegenwoordigde, is tiende geworden.

4 dagen geleden
Kapelle heeft sluitende begroting, maar ook zorgen over toekomst

KAPELLE - Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Kapelle legt een sluitende begroting voor 2025 voor aan de gemeenteraad. 'Wel staat de gemeente voor een aantal financiële uitdagingen', laat Kapelle vrijdag weten. 

5 dagen geleden