Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

GOES – Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is zaterdag en zondag, 10 en 11 december, stichting Sawasdee present met een informatiekraam. Sawasdee heeft door de coronapandemie zware jaren achter de rug met geld inzamelen voor het welzijn van kinderen in zuidoost-Azië, maar dat komt nu weer op gang.

“Omdat een belangrijk inkomstenbron bestaat uit het organiseren van en deelnemen aan benefietactiviteiten hebben we vanwege de coronamaatregelen veel kansen moeten missen”, vertelt bestuurslid Hector Loontjens van stichting Sawasdee. Daarnaast werden in Cambodja, waar de stichting hulp biedt, de coronamaatregelen streng gehanteerd. De ene na de andere lockdown legde het land plat. “Het niet dragen van mondkapjes werd streng bestraft en de scholen moesten sluiten, zodat onze projecten stil kwamen te liggen. De grenzen bleven hermetisch gesloten en toeristen bleven weg, met een economische crisis en werkeloosheid tot gevolg.”

Containers

Toch heeft de stichting dit jaar twee grote containers kunnen verschepen, vertelt Loontjens, met onder andere 5000 voedselpakketten en tablets, zodat de jeugd online les kan volgen. “In maart hebben we de noden in Cambodja met eigen ogen kunnen waarnemen. Dankzij de ‘veldwerkers’ in Cambodja zijn de scholen inmiddels weer opgestart en komt de ondersteuning weer op gang. Er is chronisch geldgebrek, maar we hebben met de opbrengst van enkele benefietacties de allereerste noden kunnen lenigen.”

Zo was er in augustus een veiling van aan paardensport gerelateerde kavels tijdens paardensportevenement ‘Jumpin de Weel’ in Nisse. Tekenaar Jan-Willem Hament, bekend van Leuntje en Merien, maakte en signeerde persoonlijke tekeningen en Sawasdee was aanwezig met kraamverkoop. “Alles bij elkaar is er deze dag 7.500 euro opgehaald”, laat Loontjens weten. “Bij een verjaardagsfeest in café Baarends in Goes in oktober ruilde een ‘70’ jarige vriend spontaan zijn kado’s in voor ondersteuning aan Sawasdee. Deze opbrengst was 750 euro!” Kiwanis Goes-de Bevelanden organiseerde in november een kennisquiz in podium ’t Beest in Goes. “Naast de prachtige opbrengst voor hoofddoel de Voedselbank in Goes, 190 speelgoedtegoedbonnen, werd voor kwetsbare kinderen een aparte kavel bij opbod verkocht. Sawasdee kreeg dankzij de loyale biedingen een cheque van 2.500 euro.” De stichting kreeg in november ook 40.000 mondkapjes geschonken. “Die zijn in Azië zeer welkom en worden voor vele doeleinden ingezet. Deze gift gaat in januari op transport.

Kerstmarkt

Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is Sawasdee zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur te vinden met een kraam. “Er worden originele Cambodjaanse producten aangeboden die zijn vervaardigd uit oude rijstzakken.”

Meer uit Beveland

'Historische' haringparty in Goes op 19 juni

GOES - Op woensdag 19 juni houdt stichting De Beste Maatjes een nieuwe editie van de Haringparty Goes, in de historische tuin van Slot Oostende.

13 uur geleden
Open weekeinde bij Radioclub de Bevelanden in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Radioclub de Bevelanden houdt deze zaterdag en zondag open dag in haar clubhuis in Wilhelminadorp.

18 uur geleden
Misstanden ontdekt bij supermarktcontroles Goes

GOES - De gemeente Goes voerde donderdag controles uit bij verschillende Goese supermarkten. "De controle verliep rustig", laat burgemeester Cees van den Bos weten. "We constateerden een beperkt aantal misstanden. Hiernaar gaan we nader onderzoek doen."

22 uur geleden
Provincie gaat aan de slag met ontwerp voor aanpakken drukke Deltaweg

GOES - Provincie Zeeland zet een volgende stap om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg (N256) aan te pakken. Er wordt al langer nagedacht hoe deze weg tussen Goes en Colijnsplaat kan worden verbeterd.

22 uur geleden
Jonge gewonde bij ongeval met scooter in Goes

GOES - Een jongedame is donderdagavond in Goes gewond geraakt bij een ongeval met een scooter. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

22 uur geleden
36e Zeelandiarun gaat van start op 11 mei

VLISSINGEN - Op 11 mei 2024 wordt voor de zesendertigste keer de Zeelandiarun verreden. De deelnemers rijden in de ochtend over Walcheren en in de middag door Zuid-Beveland.

1 dag geleden
Eendracht in Hansweert wint textielrace voor basisscholen

HANSWEERT - Basisschool de Eendracht in Hansweert heeft de textielrace voor Bevelandse en Thoolse basisscholen gewonnen. Deze school zamelde het meeste textiel in: 2006 kilo. De drie beste scholen winnen een geldbedrag.

1 dag geleden