Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Saskia is locatiemanager bij de kringloop in Smerdiek: ‘Heel erg leuk werk’

Saskia is locatiemanager bij de kringloop in Smerdiek: ‘Heel erg leuk werk’

SMERDIEK - Saskia van de Graaff is locatiemanager van de kringloopwinkel van het Leger des Heils in Sint-Maartensdijk. Ze vindt het heel erg leuk werk, samen met veel vrijwilligers. “We doen het echt samen. Iedereen komt hier met veel inzet om door alle dozen en gebrachte spullen te gaan.”Momenteel is Saskia bezig met de kerstmarkt. “Boeken en speelgoed worden hier veel voor gebruikt, maar ook maatschappelijke dienstverlening en samengestelde sinterklaaspakketten. Voor de kerstdagen gaat het vooral om kerstballen, kersthuisjes en lichtjes. Het is echt leuk dat je daar iemand weer blij mee kan maken”, aldus Saskia. “We merken dat mensen het ons ook echt gunnen. We horen regelmatig dat mensen thuis spulletjes verzamelen om het naar ons toe te kunnen brengen. Ook in de coronatijd hebben mensen gewacht tot we weer open waren om hun spullen te komen brengen.” Saskia en de vrijwilligers zijn niet alleen met de winkel bezig. Zij proberen zich ook op andere manieren voor de maatschappij in te zetten. Waar mogelijk financieren zij verschillende projecten. “Een aantal worden door de overheid gefinancierd, maar veel ook niet. Soms richten we huizen in met de spullen die we hebben of zorgen we voor vervoer als mensen een taxi nodig hebben.” Maar ook in het buitenland zijn er actieve projecten. “Zo is er laatst nog een complete speeltuin bij een schooltje ingericht voor roma kinderen, dat was echt ontzettend leuk om te doen. En dat van onze hergebruikte spullen”, vertelt Saskia trots.

Meer uit Tholen

Tholen mag woonwagenkamp langer handhaven met camera's, oordeelt de rechter

THOLEN - De gemeente Tholen mag langer cameratoezicht handhaven op het woonwagenkamp aan de Oudelandsedijk. Dat is besloten door de rechtbank Zeeland-West-Brabant. Twee huurders op het kamp vermoeden dat de camera's worden ingezet voor politieonderzoek en willen dat ze worden weggehaald.

18 uur geleden
Aangepaste tekst artikel 1 van de grondwet nu ook in het stadhuis

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers en wethouder Corniel van Leeuwen hebben op donderdagavond een nieuwe plaquette onthuld in het stadhuis. Op de plaquette staat de aangepaste tekst van artikel 1 van de Grondwet. Vanaf dit jaar zijn handicap en seksuele gerichtheid toegevoegd aan de discriminatiegronden. 

22 uur geleden
Kleine brand op woonboot bij Bergse Diepsluis in Tholen

THOLEN - De brandweer van Tholen is vrijdagmiddag uitgerukt vanwege een kleine brand op een woonboot bij de Bergse Diepsluis. Het brandje was begonnen tijdens de betimmering van een uitlaatpijp.

1 dag geleden
Na 2365 bierflessen staat het Thoolse huis van Rien (65) nog steeds niet vol [FOTOALBUM]

THOLEN -  Achter de deuren van een knus Zeeuws huisje in Tholen schuilt een unieke verzameling van 2365 bierflessen. Al sinds 1981 houdt Rien de Waal (65) zich bezig met het uitbreiden van deze collectie. In augustus van dit jaar werd zijn wereld gemarkeerd door het verlies van zijn vrouw Corry. Nu ook zijn drie kinderen het huis uit zijn, wil Rien zijn speciale verzameling en de verhalen erachter delen met de rest van de wereld.

1 dag geleden
Vijfhuize (46) is de beste Zeeuwse amateurscheids: 'Ik fluit graag derby's'

THOLEN - Frans Vijfhuize (46) uit Tholen begon zijn voetbalcarrière als jonge rechtsback bij de Tholense Boys. 'Fransje zijlijn', was zijn bijnaam als voetballer. Nu, ruim dertig jaar later, mag hij zich een jaar lang de beste amateurscheidsrechter van Zeeland noemen. “Ik fluit graag derby's. Daar loop ik niet zomaar van weg."

1 dag geleden
Zo'n 300 bomen en 40.000 struiken gaan deze weken de Thoolse grond in

THOLEN - De gemeente Tholen zet de komende weken groots in op vergroening. Ongeveer 300 bomen en 40.000 struiken en vaste planten zullen op diverse locaties in verschillende kernen worden geplant. De eerste stap is vorige week gezet bij de Binnenkamer in Tholen.

1 dag geleden
'Woningbrand' aan de Dalemsestraat blijkt aangebrand eten in oven

THOLEN - Meerdere hulpdiensten zijn donderdagavond uitgerukt naar de Dalemsestraat na een melding van een woningbrand. De deur van de woning moest worden opengebroken, maar van een echte brand was geen sprake. De rookontwikkeling uit het appartement werd veroorzaakt door aangebrand eten in een oven.

2 dagen geleden