Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sarah van Hulten begrijpt zichzelf beter door het schrijven

Sarah van Hulten begrijpt zichzelf beter door het schrijven

MIDDELBURG – Sarah van Hulten is tweedejaars studente Watermanagement aan de HZ University of Applied Sciences in Middelburg en schrijft al vanaf haar twaalfde gedichten. Ze heeft in eigen beheer de dichtbundel 'De levensloop van K.' uitgebracht.

In de bundel staan vijftig gedichten. De lezer volgt het leven van een fictief persoon met alle ups en downs. Een groot deel hiervan is gebaseerd op wat Sarah van Hulten zelf heeft meegemaakt tijdens haar tienerjaren. "Het schrijven van gedichten is voor mij een uitlaatklep", laat Sarah weten. "Ik ben een persoon met best veel emoties. Om die te verwerken schreef en schrijf ik poëzie. Ik wil mijn werk graag publiceren, omdat ik aan de wereld wil laten zien wat ik graag doe. Ook wil ik mensen laten weten dat ze niet alleen zijn in vervelende situaties. Ik heb het bijvoorbeeld niet altijd makkelijk gehad op de basisschool. Ik ben veel gepest en ben mij op een gegeven moment zo eenzaam gaan voelen dat ik bijna depressief werd. Ik heb daar gedichten overgeschreven. Als je het leest heeft dat meer impact dan dat je aan iemand vraagt of hij of zij je begrijpt. Het is soms lastig te verwoorden hoe je je voelt, maar op papier kan ik dat wel. Het papier begrijpt mij en daardoor begrijp ik mijzelf beter."

Ontwikkeling

In de bundel is de persoonlijke ontwikkeling van Sarah door de jaren heen duidelijk te zien. "Ik heb gemerkt dat ik gewoon alles moet opschrijven wat er in mijn hoofd opkomt. Zo ben ik begonnen. Nu ben ik veel beter in het verwoorden van dingen dan toen ik net begon met schrijven."

Open boek

Haar poëzie rijmt niet altijd. "Ik denk wel dat ik gegroeid ben. Ik was altijd al een open boek voor mensen, maar dat ben ik steeds meer geworden. Ik lees het aan iedereen voor die wil luisteren. Het zijn vaak persoonlijke dingen, maar ik deel het graag want ik houd niet van geheimen." Bang voor kritiek is Sarah niet. "Als ze het niks vinden, probeer ik mij dat zo min mogelijk aan te trekken. Er zijn genoeg mensen die het wel leuk vinden."

Bewust

Momenteel is Sarah alweer druk bezig met een tweede bundel. De gedichten herin zijn gebaseerd op thema's waarmee zij veel te maken heeft tijdens haar studie, zoals duurzaamheid en klimaatverandering. "In de bundel neem ik gedichten op die ik maak aan de hand van de duurzaamheidsgoals van de United Nations. Ik wil mensen oproepen bewuster met de aarde om te gaan. Door zelf kleine dingen te doen kun je al het verschil maken. De zeventien doelen worden gesteld om van de aarde een betere plek te maken voor de mens, de natuur en het leven op het land en in het water. Ik wil de thematiek van duurzaamheid op een interessante manier vertalen en hoop met mijn gedichten impact te maken. Alle gedichten zijn in het Engels geschreven, want daarmee bereik ik een groter publiek."

Bestellen

De bundel 'De levensloop van K.' is verkrijgbaar bij De Drvkkerij in Middelburg, 't Spui in Vlissingen en in verschillende boekwinkels in Amsterdam, Amstelveen, Beekbergen en Roosendaal. 

Meer uit Middelburg

Oekraïense klanken vanaf de stadhuiscarillon in Veere

VEERE - Het is deze week twee jaar geleden dat het Russische leger Oekraïne binnenviel. Om de Oekraïense vluchtelingen te laten weten dat Nederland meeleeft, laat stadsbeiaardier David van der Vlies op donderdag 22 februari van 12.00 tot 13.00 uur. Oekraïense muziek horen van het carillon in Veere.

7 uur geleden
Traumahelikopter ingezet voor reanimatie in Middelburg

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is woensdagmorgen ingezet voor een reanimatie in Middelburg. De patiënt is per traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

7 uur geleden
Sloop en nieuwbouw van 16 eengezinswoningen in de Stromenwijk in Middelburg

MIDDELBURG - Woongoed Middelburg werkt aan de energietransitie van haar woningvoorraad: gasloze en energiezuinige woningen. Voor de 16 woningen in de Oosterscheldestraat Stromenwijk kiest Woongoed voor sloop en nieuwbouw.

9 uur geleden
Ontmoeting en uitwisseling rondom dementie

MIDDELBURG - Er zijn ruim 260 Alzheimer Cafés en Trefpunten verspreid door het land, georganiseerd door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Elke bijeenkomst heeft een thema dat door de gespreksleider wordt uitgediept met een (ervarings)deskundige.

9 uur geleden
Vleeshal lanceert programma Team V voor jonge kunstliefhebbers

MIDDELBURG - Vleeshal in Middelburg nodigt jongeren tussen de 15 en 21 jaar uit om deel te nemen aan het programma Team V programma.

10 uur geleden
Alta Luna presenteert EP in Middelburg

MIDDELBURG - Op 12 april 2024 brengt Alta Luna haar EP 'Shorter Days, Longer Nights' uit. Om dit te vieren spelen zij diezelfde dag hun EP-release show in De Spot in Middelburg.  Op 1 maart is er alvast een voorproefje in de vorm van de single 'Faces', die dan uitkomt.

1 dag geleden
Brandmelding bij schoenenwinkel Middelburg

MIDDELBURG - De brandweer is maandag aan het einde van de middag uitgerukt nadat melding was gemaakt van een mogelijke brand in een schoenenwinkel in het stadscentrum van Middelburg.De brandmelding kwam rond 16.20 uur vanuit schoenenwinkel Ziengs aan de Lange Delft. Vanwege de locatie in het centrum van de stad rukten direct twee blusvoertuigen en een ladderwagen uit. De ladderwagen werd uiteindelijk niet daadwerkelijk ingezet.Volgens de brandweer was er sprake van kortsluiting in een lamp. De brandweer heeft voor zover bekend alleen controles uitgevoerd.

1 dag geleden