Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

Sarah maakte de afgelopen vijf jaar 150 duiken: 'Tholen heeft iets wat België niet heeft'

In vijf jaar tijd maakte Sarah zo’n 150 duiken. Afgelopen weekend was zij ook aanwezig bij het duikkamp op Tholen. Haar twee kinderen (13 en 16 jaar) duiken ook. Zij zijn ooit uit verveling op vakantie begonnen met duiken. 

“De kinderen worden groter en willen niet meer op het strand spelen”, vertelt Sarah. Toen zij zich afvroegen wat ze konden gaan doen, kwam het gezin op een idee: “Mijn man en zoon hebben toen een proefduik gedaan.” Deze hobby deelt zij heel erg graag met haar gezin. “Het is heel leuk en fijn om een hobby te hebben die wij allemaal even graag doen. Dat is echt tof! Vaak is het de zoon die gaat voetballen en sta jij aan de kant, of de dochter die gaat dansen. Maar dit is écht iets wat wij allemaal doen. Dus als wij naar zo’n weekend gaan, komt iedereen met heel veel enthousiasme.”

Ook Sarah is enthousiast over de Thoolse onderwaterwereld. “Wij hebben heel veel gezien. Wij zagen heel veel harlekijnslakjes en we hebben het geluk gehad om op deze dagen twee baby snotolfjes te zien. Ze waren ongeveer 1 centimeter, dus je moet echt heel goed kijken om ze te vinden.” Tholen heeft iets wat België niet heeft: “Er is daar geen plaats zoals hier, waar we zoveel zien. Mensen denken altijd dat je heel ver weg moet om veel te kunnen zien. Maar eigenlijk is hier heel veel.” Maar je moet er wel je best voor doen. “Dat vind ik ook het fijne eraan; je moet soms ook zoeken. Het is niet zo dat je op 30 meter afstand al iets kan zien.”

Meer uit Tholen

Sint Philipsland trapt wandelseizoen op het eiland af met wandeltocht

SINT PHILIPSLAND - Het wandelseizoen in Flupland gaat binnenkort weer van start. Op zaterdag 16 maart organiseert Sportdorp Sint Philipsland de eerste wandeltocht van dit jaar op het eiland. De routes zijn uitgestippeld in en rond het dorp. Ook wordt er een stukje Brabant bij betrokken. 

6 uur geleden
Brandweerboot ingezet bij medisch noodgeval bij een brug Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - De reddingboot van de brandweer Tholen is vrijdag aan het einde van de middag ingezet om te helpen bij een medische noodsituatie. Ook de brandweer van Nieuw-Vossemeer werd ingezet.

10 uur geleden
Katten met de naam Simba raken het vaakst vermist en andere feitjes

ZEELAND - In Zeeland zijn vorig jaar 329 katten vermist geraakt. Drie vierde van deze spoorloze katten zijn weer teruggevonden, maar de resterende 82 katten waren aan het einde van 2023 nog steeds zoek. Opvallend genoeg worden in onze provincie de minste katten vermist. Katten met de naam Simba liepen het vaakst van huis weg.

14 uur geleden
Vooraankondiging participatiebijeenkomst en ter inzage legging Ontwerp Omgevingsvisie

THOLEN - In 2023 hebben we een concept omgevingsvisie gepresenteerd, ter inzage gelegd, participatiebijeenkomsten georganiseerd en hierover met de gemeenteraad gesproken. Van inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties ontvingen we daarop veel inspraakreacties. Die leidden er toe om een tussenraadpleging te houden. Het gevolg hiervan is dat we nu een Ontwerp Omgevingsvisie hebben gemaakt, waarin we de hiervoor vermelde ingebrachte reacties hebben verwerkt.

1 dag geleden
Heinenoordtunnel (A29) dit weekend in beide richtingen afgesloten

BERGEN OP ZOOM/THOLEN - Reis je dit weekend over de A29 richting Bergen op Zoom of Rotterdam? Dan kun je niet door de Heinenoordtunnel. De tunnel is het hele weekend afgesloten voor nieuwe werkzaamheden. Hierdoor moet het verkeer rekening houden met omleidingen en extra reistijd.

1 dag geleden
Vanavond kun je meepraten over de nieuwe groene ontmoetingsplek

THOLEN - De perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg wordt binnenkort omgetoverd tot een groene ontmoetingsplek, zo werd vorige week bekend. Wil je meer weten over dit plan of het ontwerp bekijken? Dan ben je vanavond op 29 februari welkom tijdens de inloopavond in het gemeentehuis.

2 dagen geleden
Dieven op heterdaad betrapt bij stelen spullen van bouwterrein Stalland

SINT-ANNALAND - Drie mannen zijn woensdagavond gearresteerd omdat ze spullen meenamen vanaf een bouwterrein aan de Tienhoven. Het gaat om twee mannen van 31 en 32 jaar oud uit Sint-Maartensdijk en een 42-jarige man uit Nieuw-Vossemeer.

2 dagen geleden