Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sanders leidt ruim in peiling Democraten in Iowa

Sanders leidt ruim in peiling Democraten in Iowa

DES MOINES (ANP) - Een dag voor de eerste voorverkiezingen in de Amerikaanse presidentsrace in de staat Iowa lijken vier kandidaten te gaan strijden om de winst bij de Democraten. In een peiling onder Democratische aanhangers georganiseerd door Emerson College gaat Bernie Sanders aan kop met 28 procent, gevolgd door Joe Biden (21), Pete Buttigieg (15) en Elisabeth Warren met 14 procent

De verkiezingen in de noordelijke staat Iowa zijn maandag. De voorverkiezingen moeten bepalen wie het in november namens de Democraten mag opnemen tegen zittend president Donald Trump, die sinds januari 2017 al meer dan 150 miljoen dollar uitgaf voor zijn herverkiezingscampagne. Hij heeft geen tegenkandidaten van betekenis bij de Republikeinen en is vrijwel zeker kandidaat namens die partij.

De Democratische kandidaten voor de presidentsverkiezingen van november hebben bij elkaar al meer dan een half miljard dollar uitgegeven aan hun campagnes.

De miljardairs Michael Bloomberg en Tom Steyer zijn daarbij de big spenders. Samen hebben ze volgens officiële opgaven bijna 400 miljoen uitgegeven aan reclame, campagnemedewerkers en andere kosten. Dat geld komt voornamelijk uit hun eigen zakken. Ondanks dat geld lijken de twee geen rol van betekenis te spelen. Steyer staat in de peiling in Iowa op ruim 3 procent en Bloomberg op 1 procent.

Meer uit Buitenland

Duits parlementair defensiespecialist wil communicatie beveiligen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse parlementair commissaris voor defensie, Eva Högl, heeft voortvarend ingrijpen geëist naar aanleiding van een afluisterschandaal in de strijdkrachten. "Als eerste moeten alle verantwoordelijken op alle niveaus in de strijdkrachten getraind worden in het gebruik van beschermde communicatiemiddelen. Ten tweede moet worden vastgesteld dat geheime informatie en communicatie stabiel en betrouwbaar zijn."

11 minuten geleden
VK: gemiddeld 983 Russische doden en gewonden per dag

LONDEN (ANP) - Het aantal Russische militairen dat dagelijks sneuvelt of gewond raakt in Oekraïne, was sinds het begin van de invasie niet zo hoog als vorige maand. Dat zegt het Britse ministerie van Defensie, dat spreekt over gemiddeld 983 slachtoffers per dag.

19 minuten geleden
Aangehouden personen Berlijn niet voortvluchtig RAF-duo

BERLIJN (ANP/DPA/AFP) - Twee personen die zondag zijn aangehouden in Berlijn, zijn niet de voortvluchtige RAF-leden Ernst-Volker Staub en Burkhard Garweg. Dat maakte de politie bekend na een grote operatie in het stadsdeel Friedrichshain.

48 minuten geleden
Aanklager: 170 mensen geëxecuteerd in dorpen Burkina Faso

OUAGADOUGOU (ANP/AFP) - De autoriteiten in Burkina Faso onderzoeken berichten dat zo'n 170 mensen zijn omgekomen bij aanvallen op drie noordelijke dorpen. Een aanklager zegt dat slachtoffers vorige week zijn "geëxecuteerd".

1 uur geleden
Vier verdachten opgepakt in terreuronderzoek België

BRUSSEL (ANP) - De Belgische autoriteiten hebben vier arrestaties verricht bij een antiterreuroperatie. Het gaat volgens Belgische media om personen die worden verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een aanslag.

1 uur geleden
Sharif weer verkozen tot premier van Pakistan

ISLAMABAD (ANP/AFP/DPA) - Shehbaz Sharif wordt voor de tweede keer premier van Pakistan. Hij kreeg na onrustig verlopen verkiezingen zondag meer dan de helft van de parlementariërs achter zich.

2 uur geleden
Aanhoudingen in Berlijn bij zoektocht voortvluchtige RAF-leden

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse politie heeft twee aanhoudingen verricht bij de zoektocht naar voortvluchtige leden van terreurorganisatie Rote Armee Fraktion (RAF). Over de identiteit van de arrestanten is nog niets bekendgemaakt.

3 uur geleden