Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Sandalenmerk Birkenstock krikt omzetverwachting op

Sandalenmerk Birkenstock krikt omzetverwachting op

LONDEN (ANP) - De vraag naar sandalen van het Duitse merk Birkenstock blijft groot. De tot mode-item gebombardeerde instappers leverden het bedrijf in de eerste drie maanden van 2024 ruim een vijfde meer omzet op. Dat is voor het onlangs naar de beurs gestapte bedrijf reden om de omzetverwachtingen voor heel het boekjaar naar boven bij te stellen.

In het tweede kwartaal van Birkenstocks gebroken boekjaar verkocht het merk voor 481 miljoen euro aan schoeisel. Gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten is dat een stijging van 23 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Voor heel het boekjaar rekent het bedrijf nu op 20 procent meer opbrengsten, terwijl dat eerder maximaal 18 procent groei was. De nettowinst steeg met 45 procent tot 72 miljoen euro.

Die hogere winst en omzet dankt het bedrijf deels aan de hogere prijzen die klanten bereid zijn te betalen voor de leren sandalen. Daar schuilt een marketingstrategie achter waarbij Birkenstock aan "gedisciplineerde distributie" doet. Naast de eigen directe verkoop via webshops, is het merk selectief bij het uitkiezen van winkeliers die Birkenstocks in Europa mogen verkopen. Die schaarste zorgt voor "meer premium geprijsde" producten, meldt het bedrijf in zijn kwartaalupdate.

Blijvende investeringen

Topman Oliver Reichert geeft in een toelichting op de cijfers ook hoog op van de decennialange populariteit van Birkenstock. Hij wijst erop dat de verkopen van modellen met de vijf "kernontwerpen" van het schoenen- en sandalenmerk aanzienlijk stegen, terwijl die al bijna vijftig jaar in omloop zijn. "Bewijs voor onze beperkte gevoeligheid voor modecycli en de lange levensduur van ons merk", oordeelt hij.

Birkenstock maakte verder bekend te blijven investeren in extra productielijnen en fabrieken. Die extra productiecapaciteit moet het merk helpen uitbreiden naar landen of regio's waar Birkenstock nog geen schoeisel verkoopt.

Meer uit Financieel

Aandeelhouders Tesla akkoord met megabeloning voor topman Musk

AUSTIN (ANP) - Een meerderheid van de aandeelhouders van Tesla heeft ingestemd met de megabeloning ter waarde van 56 miljard dollar voor topman Elon Musk. Het gaat om de hoogste bonus ooit voor een bestuurder van een Amerikaans bedrijf.

2 uur geleden
ABN AMRO: consumptie en overheidsuitgaven stuwen groei economie

AMSTERDAM (ANP) - Uitgaven van de overheid en consumptie door huishoudens zijn de motoren achter de geleidelijke groei van de economie, zegt ABN AMRO. Hoewel de economie in het eerste kwartaal is gekrompen, verwacht de bank voor heel dit jaar wel groei.

2 uur geleden
Techbedrijven gewild op aandelenbeurzen in New York

NEW YORK (ANP) - Aandelen van technologiebedrijven zijn overwegend hoger geƫindigd op de beurzen in New York. Beleggers verwerkten nieuwe gegeven over de producentenprijzen in de Verenigde Staten die voor optimisme over afzwakkende inflatie zorgden. Chipbedrijf Broadcom was een opvallende stijger, met een winst van ruim 12 procent.

3 uur geleden
Patagonia-directeur Matthijs Visch wordt topman van de Bijenkorf

AMSTERDAM (ANP) - Matthijs Visch wordt de nieuwe topman van warenhuisketen de Bijenkorf. Hij neemt vanaf vrijdag de taken over van Giovanni Colauto, die sinds 2012 de hoogste leidinggevende was van het winkelbedrijf. Visch was de afgelopen twee jaar directeur voor de Europese activiteiten van het buitenkledingmerk Patagonia.

5 uur geleden
Onrust onder cabinepersoneel Transavia om geannuleerde vluchten

SCHIPHOL (ANP) - Het "grote aantal geannuleerde vluchten" bij Transavia draagt bij aan onrust onder cabinepersoneel, schrijft de Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC) op haar website. Volgens de vakbond hebben medewerkers aan boord van Transavia-vluchten hierdoor geregeld te maken met boze passagiers.

6 uur geleden
Werkgevers: flink deel transitieplannen pensioenstelsel klaar

DEN HAAG (ANP) - Pensioenfondsen hebben al een flink deel van hun transitieplannen opgesteld, zegt werkgeversvereniging AWVN. Die plannen moeten duidelijk maken wat de overgang van het oude naar het nieuwe stelsel betekent voor mensen die pensioen opbouwen. Tot nu toe zijn 31 van de ruim honderd verwachte transitieplannen gepubliceerd, meldt AWVN in zijn eerste voortgangsrapportage over de plannen.

6 uur geleden
Luchtvaartautoriteit VS vindt eigen toezicht op Boeing te laks

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het hoofd van de Amerikaanse toezichthouder voor de luchtvaart (FAA) heeft gezegd dat het toezicht op Boeing te laks is geweest. In januari verloor een toestel van de vliegtuigfabrikant vlak na het opstijgen een deurpaneel. In de aanloop naar dat incident is de luchtvaartautoriteit "te weinig betrokken" geweest bij het toezicht op Boeing, zei FAA-directeur Mike Whitaker in een hoorzitting in de Senaat.

7 uur geleden