Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Samenwerking tussen Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland

Samenwerking tussen Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland

HEINKENSZAND - Op woensdag 18 mei is de samenwerking tussen de Bibliotheek Oosterschelde en GGD Zeeland officieel gemaakt. Tijdens de Babybieb hebben Robin Bierens (Bibliotheek Oosterschelde) en Joke Gaemers (GGD Zeeland) in bijzijn van wethouder Verburg (gemeente Reimerswaal) de samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Sinds februari 2022 werken de Bibliotheek en GGD samen op de consultatiebureaus in de gemeente Reimerswaal. Hierbij is een BoekStartcoach van de Bibliotheek aanwezig om ouders van jonge kinderen te informeren over lezen en taalontwikkeling. Daarnaast is er elke maand een Babybieb, zowel in Kruiningen als in Rilland, met steeds een andere gastspreker. De Babybieb is een educatieve activiteit voor ouders en jonge kinderen waarbij de BoekStartcoach het belang van voorlezen op een speelse manier onder de aandacht brengt. De samenwerking tussen de Bibliotheek Oosterschelde en GGD wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Reimerswaal en maakt deel uit van het onderwijsachterstandenbeleid.

Meer uit Reimerswaal

Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

1 uur geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

4 uur geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

5 uur geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

1 dag geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

1 dag geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

2 dagen geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

2 dagen geleden