Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Samenwerken met een hart voor Yerseke

Samenwerken met een hart voor Yerseke

1 + 1 = 3: het is min of meer deze opstelsom die van toepassing is op hetgeen Lennert Steketee in Yerseke doet. Of: van het één kwam het ander. Want wie vakantiehuisjes verhuurt, krijgt weleens vragen over fiets- en scooterverhuur. En met zoveel toeristen over de vloer ligt een heuse Tourist Shop voor de hand. Het is in een notendop het verhaal van deze jonge ondernemer. Samen met zijn vrouw Lenny grijpt hij alle kansen om Yerseke en de Bevelanden op de kaart te zetten. Het interview met Lennert vindt plaats op een regenachtige zomerdag. Wie denkt dat de Tourist Shop aan het Kerkplein in Yerseke stil en verlaten is, heeft het mis. Regelmatig stappen toeristen binnen, maar opvallend genoeg ook ‘locals’, zoals het echtpaar uit Kapelle dat een rondleiding met gids geboekt heeft. Lennert is het vriendelijke middelpunt. Hij vertelt dat dit laatste vaker voorkomt. “Veel Zeeuwen kennen hun eigen regio niet. Terwijl Yerseke écht uniek is; de historische oesterputten, de mosselcultuur, de bedrijvigheid in de haven en de Yerseke Moer. Weet je dat de mosselveiling de enige ter wereld is? Zo zonde dat slechts vijf procent van alle mosselen bestemd is voor Nederlandse consumptie. Van dat ‘zwarte goud’ zouden we best meer mogen genieten.”

Vakantiehuisjes van Blue Green Holiday
Het enthousiasme waarmee Lennert zijn verhaal doet, werkt aanstekelijk. Vooral ook omdat hij vertelt over kansen zien en kansen pakken. Een kans zag hij circa vier jaar geleden. Hij kwam in die tijd regelmatig op Walcheren en zag dat commerciële bureaus de verhuur van vakantiewoningen oppakten. “Terwijl Walcheren langzaam volstroomde, realiseerde ik me dat ook Zuid-Beveland toeristen heel wat te bieden heeft. Zo startte ik met de verhuur van particuliere vakantiehuizen via Blue Green Holiday. Inmiddels bemiddelen we op deze manier ruim dertig vakantiewoningen op Noord- en Zuid-Beveland. Woningeigenaren kiezen voor ons bedrijf omdat we hen volledig ontzorgen en persoonlijke service bieden. We screenen de gasten, regelen het in- en uitchecken, maar zorgen bijvoorbeeld ook voor bedlinnen, handdoeken en de eindschoonmaak.”

Fietsen, scooters en e-tuktuk
Natuurlijk willen mensen die een vakantiehuis huren ook wel eens op stap, bijvoorbeeld op de fiets of de scooter. Lennert kreeg daarover zo vaak vragen, dat hij besloot ook dit zelf te gaan doen. “Ik begon met zes scooters, maar begreep al snel dat dat veel te weinig was. Inmiddels verhuur ik via scooterhurenzeeland.nl stadsfietsen, e-bikes, benzine- en elektrische scooters, e-shoppers en een unieke elektrische 7-persoons tuktuk.” Deze zero emission limo tuktuk biedt naast de chauffeur plaats aan zes passagiers en is daarmee ideaal voor gezellige rondritten met familie of vrienden. Natuurlijk is de tuktuk ook geschikt voor bedrijven, bijvoorbeeld als ludieke vergaderbreak, shuttle service of om een jubilaris in het zonnetje te zetten.

Promoten van Yerseke
De volgende wending in het ondernemersbestaan van Lennert en Lenny kwam toen de VVV de deuren sloot en de gemeente deze leegte wou invullen. Lennert polste diverse ondernemers in Yerseke, ging een samenwerking aan met het Nederlandse Mosselbureau en diende een plan in. Zo ontstond Tourist Shop Yerseke en vielen tal van puzzelstukjes in elkaar. “Uit de Tourist Shop spreekt mijn hart voor Yerseke. Ik ben hier geboren en getogen en wil graag wat reuring terugbrengen in het dorp. Dat doe ik door samen te werken met lokale ondernemers en door rondleidingen en arrangementen aan te bieden. We hebben een compleet gidsenteam dat klaar staat om je mee te nemen naar de mooiste plaatsen en de leukste verhalen. Over mosselen en oesters bijvoorbeeld, maar vergeet ook de natuur bij de Yerseke Moer niet. Natuurliefhebbers halen daar hun hart op. Bedrijven nodig ik uit eens te informeren naar de mogelijkheden. We kunnen leuke arrangementen samenstellen met scooters, lunch, rondvaarten, barbecues of culinaire verrassingen. Natuurlijk uit zee. Verser kan niet! Hier in Yerseke is een wereld te ontdekken.”

Meer uit Zeeland

Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

3 dagen geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

3 dagen geleden
Houd in het verkeer een beetje rekening met elkaar

Wie zaait… moet oogsten. Onder deze noemer voert het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) een oogstcampagne uit om zowel agrariërs, loonwerkers als alle andere weggebruikers bewust te maken van een veilige verkeersdeelname. Dat dat nodig is, merkt ook Jeroen Boonman. Hij heeft samen met zijn ouders een agrarisch bedrijf in Heinkenszand. “Ik zie regelmatig verkeersituaties waarvan ik denk: dat is niet veilig.”Op het bedrijf van Jeroen worden hoofdzakelijk pootaardappelen, uien, suikerbieten en tarwe geteeld. Daarnaast telen ze snijbloemen. Naast het agrarisch bedrijf is Jeroen actief in de jongerenraad van Cosun en bestuurslid bij ZLTO, afdeling Borsele. “ROVZ benaderde onze ZLTO-afdeling met de vraag of we iemand kenden, die zou willen meewerken aan de campagne. Daardoor sta ik, als één van de deelnemende agrariërs, op de posters die bij deze campagne horen.”

2 weken geleden
Inloopmiddagen Leven Lang Ontwikkelen

Voor iedereen die toe is aan een volgende carrièrestap of van baan wil veranderen maar nog niet weet wat, zijn er vanaf maandag 18 september inloopmiddagen door heel Zeeland. Daar zitten specialisten klaar van het Zeeuwse team Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Zij helpen belangstellenden met antwoorden op loopbaanvragen. Het team LLO is dit jaar gestart vanuit de samenwerking ‘Aan de slag in Zeeland’ en heeft als doel mensen te stimuleren zich blijvend te ontwikkelen.

2 weken geleden
Dormio opent luxe resort in Nieuwvliet-Bad

Het nieuwste Dormio Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen heeft recent haar eerste gasten verwelkomd. Het luxe resort, gelegen aan de Zeeuwse kust, is ontwikkeld door het Arnhemse Dormio Group en bestaat uit 124 vakantiewoningen en diverse faciliteiten. Met woningen speciaal ontworpen voor vakantiegangers die op zoek zijn naar luxe en voor bezoekers met huisdieren, kinderen en grote groepen, speelt Dormio met de opening van het resort in op de groeiende vraag vanuit de vakantiemarkt.   CEO van Dormio Group, Don van Schaik, is trots dat Dormio de hoge ambities op het gebied van innovatie, variatie en duurzaamheid waarmaakt: “We creëren resorts die inspelen op de hedendaagse behoeften van vakantiegangers, waarbij het belang van duurzaamheid groter wordt en de vraag naar luxe groeit. Voor Dormio Resort Nieuwvliet-Bad geldt dat de woningen gasvrij zijn en voorzien zijn van zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s. Zo sluit het resort met zijn milieuvriendelijke aard feilloos aan bij de huidige tijd.”   De lokale beleving De architectuur van de accommodaties op het resort is geïnspireerd op traditionele Zeeuwse boerderijen en visserswoningen. In deze lijn werkte Dormio samen met een interieurontwerper voor de inrichting van de woningen. De bouw van de vakantiewoningen is in handen van ADS Groep en het bedrijf Sagro is verantwoordelijk voor de weg-, groen- en civiele werkzaamheden. “Bij Dormio hechten we veel waarde aan de verbinding van elk resort of hotel met de omgeving”, stelt Van Schaik. “De mooie kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen, natuurpark het Zwin en de sfeervolle, Belgische steden bevinden zich in de nabije omgeving van het resort. Ook het fijne zandstrand van Nieuwvliet-Bad is op loopafstand. Het resort heeft de sfeer van een traditioneel duindorp, waarbij de gemoedelijke sfeer en de natuurrijke uitstraling van Zeeuws-Vlaanderen wordt gecombineerd met een luxueus verblijf.”   Innovatieve verblijven Behalve het duurzame karakter van Dormio Resort Nieuwvliet-Bad, beschikt het resort over een selectie unieke accommodaties voor twee tot twintig personen, waaronder wellnesswoningen met privé wellnessfaciliteiten, poolwoningen met een verwarmd binnenzwembad en woningen direct aan water. Geschikt voor families, biedt het resort speciale kindvriendelijke vakantiewoningen, omringd met een speelveld en huisdiervriendelijke accommodaties met een omheinde tuin, voerbak en hondendouche. Op het resort zijn faciliteiten zoals een minimarkt, een binnen- en buitenzwembad, een kids club, diverse speelplekken, een hondenspeeltuin en een speelstrand. Bij restaurant Zeeuws Proeven kunnen gasten terecht voor hapjes, drankjes en uitgebreide gerechten. De keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van streekproducten afkomstig van de plaatselijke wijnhandel, visboer en groenteboer. Van Schaik: “We hebben speciale aandacht besteed aan het creëren van een ontspannen en kindvriendelijke omgeving, waar onze gasten zich thuis kunnen voelen. We streven naar een zorgeloos verblijf voor iedereen die samen met hun dierbaren wil genieten van de natuur in de omgeving.”   Dormio Resort Nieuwvliet-Bad is nu te boeken via deze link   Over Dormio Group Dormio Group ontwikkelt sinds 2001 luxe vakantieresorts en hotels op toeristische toplocaties. Dormio Group is als projectontwikkelaar en bemiddelaar verantwoordelijk voor de verkoop, verhuur en het beheer van de vakantiewoningen, appartementen en/of hotelkamers op deze resorts en hotels. Alle drie de faseringen worden in-house opgepakt: ontwikkeling (Dormio Leisure Development), sales/makelaardij (Dormio Investments) en management, exploitatie en verhuur (Dormio Resorts & Hotels, Summio). Door Dormio’s marktkennis, betrokkenheid en liefde voor het leisure-vak, die je terugziet in de resorts en hotels, worden zowel de klanten als gasten volledig ontzorgd. Bij Dormio Group werken dagelijks zo’n 600 medewerkers in de verschillende landen, waarvan 115 op het hoofdkantoor in het centrum van Arnhem. Het portfolio bestaat momenteel uit 42 locaties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Voor meer informatie, bekijk de website: www.dormiogroup.com

2 maanden geleden
Zeeuws bedrijfsleven bezorgd over stroomstop

Eric de Ruijsscher, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Zeeland, spreekt zijn zorg uit over de aangekondigde stop op nieuwe of zwaardere zakelijke aansluitingen op het Zeeuwse elektriciteitsnet. De stop vormt een grote belemmering voor de doorontwikkeling van het Zeeuwse bedrijfsleven, zeker voor de industrie en voor middelgrote maakbedrijven. Verduurzaming, groei en vernieuwing van het Zeeuwse bedrijfsleven komen hierdoor in veel gevallen in de knel en vertroebelen zo de toekomstplannen. Deze ontwikkeling zet het vestigingsklimaat van Zeeland onder druk. 

2 maanden geleden
Onderbetaalde IT-branche

Een onmisbare tool voor groeiende IT-bedrijven In een arbeidsmarkt die schreeuwt om IT-professionals, lanceert Mettom, een vooraanstaande payrolldienstverlener uit Eindhoven, een unieke, gratis werkgeverswijzer. Deze wijzer biedt kleine en middelgrote IT-bedrijven een cruciaal concurrentievoordeel door inzicht te bieden in marktconforme arbeidsvoorwaarden, een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien.

2 maanden geleden