Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Samenvoegingen onderzocht voor verbeteren jeugdzorg

Samenvoegingen onderzocht voor verbeteren jeugdzorg

GOES - Een onderzoek naar het beter organiseren van de jeugdbescherming en jeugdreclassering in Zeeland heeft twee scenario’s opgeleverd. Eind mei moeten de scenario's, waarin taken van verschillende organisaties worden samengevoegd, uitgewerkt zijn.

In het eerste scenario gaan de taken van twee organisaties samen. Nu voert zorgorganisatie Intervence de jeugdbescherming en jeugdreclassering uit en de gezondheidsdienst GGD de taken voor Veilig Thuis. Door de samenvoeging kan de beschikbare capaciteit en kennis volgens adviesbureau Van Montfoort beter worden ingezet. Dit bureau voerde het onderzoek uit. ‘Dit scenario levert meer continuïteit op voor de gezinnen en verkort de doorlooptijd in de jeugdbeschermingsketen’, laat de gemeente Goes namens alle Zeeuwse gemeenten weten. Donderdag is het onderzoek van het adviesbureau gepresenteerd aan de Zeeuwse wethouders Jeugd en de betrokken instellingen.

Schaalgrootte

In het tweede scenario worden de taken van Intervence samengevoegd met die van een andere zogenaamde Gecertificeerde Instelling. ‘Dit scenario biedt mogelijk voordelen op het gebied van schaalgrootte.’

Kwaliteit

De Zeeuwse gemeenten en zorgorganisatie Intervence spreken al langer over de kwaliteit, continuïteit en betaalbaarheid van de jeugdbescherming en jeugdreclassering. In februari is hierover een bestuursakkoord gesloten. Een actiepunt hierin is het maken van een plan hoe de jeugdbescherming en jeugdreclassering vanaf 2020 het best georganiseerd kan worden. In het rapport staan de twee scenario’s, die nu verder uitgewerkt worden.

Betekenis

Het vervolgonderzoek is naar verwachting eind mei afgerond. ‘Dan is meer duidelijk over de betekenis van de scenario's voor kinderen, gezinnen en de medewerkers van de zorgorganisaties. De gezinnen en kinderen die op dit moment te maken hebben met jeugdreclassering of jeugdbescherming en Veilig Thuis blijven de zorg ontvangen, zoals ze dat gewend zijn.’

Meer uit Beveland

Man gewond aan hoofd na ongeval Oosterschelde

COLIJNSPLAAT - Bij een ongeval op de Oosterschelde bij Colijnsplaat is zaterdagmiddag een man gewond geraakt aan het hoofd. De KNRM en de Kustwacht werden ingezet.

1 dag geleden
Kapelse bigband 'The Evergreens' gaat terug in de tijd in Wilhelminadorp

WILHELMINADORP - Op zaterdag 9 maart geeft bigband The Evergreens uit Kapelle een echte dansavond voor de liefhebbers van het stijldansen.

1 dag geleden
Kunstenaar Dani Ploeger: 'Mijn werk gaat over de wereld waarin we leven'

VLISSINGEN - Bij de Souburgse fanfare leerde hij dat er meer mogelijk is dan 'doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg'. Die les heeft Dani Ploeger ter harte genomen. Als kunstenaar zoekt hij de verbinding tussen de plek waar hij opgroeide en de kunstwereld. "Die mensen vinden me een rare, maar ik ben óók nog steeds iemand van het dorp."

1 dag geleden
Auto belandt in sloot in buitengebied Borssele: Inzittenden naar het ziekenhuis

BORSSELE - In het buitengebied van Borssele is vrijdagavond een personenauto op zijn kop in een vrijwel droge sloot beland. Zeker twee personen raakten gewond.

1 dag geleden
Hele gebied Omnium en Hollandsche Hoeve in Goes voortaan rookvrij

GOES - Binnen mocht al niet meer gerookt worden, maar voortaan is het hele terrein van het Omnium en de Hollandsche Hoeve in Goes een rookvrije zone. 'Hier komen veel kinderen en we willen het goede voorbeeld geven', aldus de partijen in het gebied die hiervoor samenwerken.

2 dagen geleden
Goes vernieuwt centrum-zuid, inwoners kunnen meedenken

GOES - De gemeente Goes presenteert een conceptplan voor de toekomst van het gebied centrum-zuid. Voordat de gemeenteraad hierover definitief besluit, kunnen inwoners tot maandag 1 april online meedenken en suggesties geven. Ook is er op maandag 18 maart een inloopavond over de nieuwe visie in buurthuis de Pit in Goes.

2 dagen geleden
Ambachtenmarkt in Gasthuis Goes

GOES - Zaterdag 2 maart organiseert het activiteiten bureau van Zorggroep Ter Weel een ambachtenmarkt in het Gasthuis aan de Kievitlaan in Goes.

2 dagen geleden