Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Saman heeft nieuwe oplossing voor kalkaanslag

Saman heeft nieuwe oplossing voor kalkaanslag

De Saman Groep uit Zierikzee biedt een nieuwe oplossing voor kalkaanslag: Happy Drops. 

‘Steeds meer mensen zoeken een oplossing voor kalkaanslag en we zien de afgelopen jaren de vraag naar waterontharders stijgen’, vertelt Joep Boonman, manager Klimaat & Elektra bij de Saman Groep. ‘Een waterontharder haalt kalkmineralen uit het water door gebruik te maken van zout. Zo’n systeem vraagt wel een investering van 1.500 tot 3.000 euro. Wij vinden het belangrijk om duurzaam en comfortabel wonen, leven en werken voor iedereen bereikbaar te maken. Daarom dachten we na over een effectief alternatief dat minder kost. Dit vonden we in Happy Drops. Het verschil met een traditionele waterontharder is dat deze waterbehandelaar ervoor zorgt kalkmineralen hun plakkracht verliezen. Dit gebeurt door een beperkt aantal natuurlijke fosfaat-mineralen toe te voegen. Daardoor lost kalkaanslag op en kan er geen nieuwe kalkaanslag meer ontstaan. Hiermee is dit product zowel duurzaam als comfortabel.’ 

Zuidwest-Nederland heeft op veel plekken hard water. ‘Hard water wordt uitgedrukt in Duitse hardheid (dH). In Nederland ligt de gemiddelde waterhardheid tussen de 8 dH en 12 dH. Hoe harder het water, hoe meer calcium en magnesium-mineralen in het drinkwater. En daardoor ontstaat kalk. Hoewel hard water niet per se slecht is voor de gezondheid, is er wel van bekend dat mensen met een gevoelige huid of bijvoorbeeld psoriasis of eczeem, meer last krijgen van deze problemen door hard water. Daarnaast heeft hard water als gevolg dat er (veel) kalkaanslag ontstaat waardoor er vaker agressieve schoonmaakmiddelen het milieu in komen en elektrische apparaten, zoals wasmachines, vaatwassers en koffiezetapparaten minder lang meegaan.’

Meer uit Beveland

Margo Mulder neemt 22 juni afscheid als burgemeester van Goes

GOES - Op donderdag 22 juni neemt burgemeester Margo Mulder na bijna vijf jaar afscheid van de gemeente Goes.

14 uur geleden
Ovezande zindert nog na van 41e Klomppop

OVEZANDE - Ook de 41e editie van Klomppop in Ovezande is geslaagd. Drie dagen lang, van afgelopen vrijdag tot en met pinksterzondag, was het in het zonnetje genieten van muziek, theater en slangen (!) op het terrein van sportpark De Fazant.

1 dag geleden
Avondvierdaagse terug van weggeweest in Kamperland

KAMPERLAND - Oranjevereniging Kamperland/VDK organiseert, na een paar jaar afwezigheid, weer een avondvierdaagse voor jong en oud in Kamperland. Zij gaan wandelen van dinsdag 6 juni tot en met vrijdag 9 juni.

1 dag geleden
17-jarige jongen uit Goes overleden na ongeval met scooter

GOES - Een jongen van 17 uit Goes is overleden nadat hij gisteren betrokken raakte bij een eenzijdig ongeluk. Hij reed met zijn scooter tegen een geparkeerde auto.

3 dagen geleden
Badeendjesrace in Goes zorgt voor veel drukte bij de Oostvest

GOES - Gisteren kleurde de Oostvest knalgeel. Hier was namelijk de allereerste editie van de ‘What Goes On’-badeendjesrace. Honderden, misschien wel duizenden badeendjes gaven het water in de Oostvest een zonnige kleur en gingen de strijd aan om prijzen te winnen.

3 dagen geleden
Toer Club Arendskerke houdt op 4 juni twee ritten

‘s-HEER ARENDSKERKE - Toer Club Arendskerke houdt zondag 4 juni fietstoertochten van 80 en 105 kilometer. Vertrekpunt is het terrein van tennisvereniging de Schaepskooi in ‘s-Heer Arendskerke. 

3 dagen geleden
Tractor belandt in sloot, bestuurder gewond

‘S-HEERENHOEK - Een tractor is zaterdag aan het begin van de middag in een droge sloot terecht gekomen. De bestuurder raakte bij het ongeluk gewond.

4 dagen geleden