Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Saman bestaat 100 jaar: ‘Betaalbaar verduurzamen begint met communicatie’

Saman bestaat 100 jaar: ‘Betaalbaar verduurzamen begint met communicatie’

ZIERIKZEE - Zestien jaar geleden stapte Daniël Lodders in het bedrijf van zijn schoonfamilie: een dorpsinstallateur met ongeveer twintig collega’s in de installatiebranche. Vandaag geeft hij leiding aan de Saman Groep en is de grens van driehonderd medewerkers gepasseerd. 

Als afstudeerproject verdiepte Daniël zich in de vraag hoe het bedrijf op de lange termijn minder conjunctuurgevoelig zou kunnen zijn en met welke producten en diensten. Warmtepompen, HRE ketels, zonnepanelen- en boilers bleken producten die goed aansluiten bij de installatiebranche. Het verduurzamen en comfortabeler maken van de woon- werk en leefomgeving van particulieren nam een vlucht.

Betaalbaar verduurzamen

Daniël is er glashelder over: “We willen de consument helpen met een antwoord op de vraag wat je thuis nodig hebt om duurzaam en comfortabel te kunnen wonen. Voor ons begint dat met goede informatievoorziening. Het gaat zo ver dat we zelfs zeggen ‘als iemand het niet koopt dan is dat ook prima, maar dan wel op basis van de juiste argumenten. Vanuit een ander perspectief besteden we aandacht aan de financiële bereikbaarheid. Dat is wel een grote zorg. Voor het merendeel van de mensen is het echt een uitdaging om het te kunnen betalen.
We vinden het belangrijk om voor de beste en betrouwbare leveranciers te kiezen. Dat heeft een dubbele motivatie. Een betrouwbare, duurzame relatie met leveranciers is ook goed voor de samenwerking en condities. Daarnaast voorzien we in beheer en onderhoud van onze producten. Als we continu wisselen van leverancier wordt de onderhoudsmonteur die op zaterdagmiddag ergens naartoe geroepen wordt er ook niet vrolijk van.”

Academie blijkt groeibriljant

“We zijn er trots op dat we jongeren na het Vmbo - die vaak best wel zoekend zijn - met een opleiding aan onze academie en goede begeleiding op de werkvloer enthousiast kunnen maken voor het vak. Als bedrijf kunnen we hen veel meer bieden dan een school. En ook daar hebben we in onze communicatie geen doekjes om gewonden.”

Met de explosieve groei van de Saman Groep blijft ook de onderlinge verbinding belangrijk. “Onze teams functioneren echt autonoom”, zegt Daniël. “Daarom zijn verbindingsmomenten extra belangrijk, vooral met verschillende vestigingen in Zuidwest Nederland en met mensen in de buitendienst.” Zelf probeert Daniël meerdere keren per jaar een dag echt fysiek mee te werken. “Telefoon uit, werkkleding aan. Het is een leuke en ontspannen manier om voeling te houden met de mensen die dagelijks ons visitekaartje afgeven. De oogst van dit soort dagen neem ik mee. Je hoort ook andere dingen. Wat me inspireert is sowieso de voldoening dat het mooi werk is wat we maken. Maar wat écht inspireert zijn de verhalen van de jongens over waar zij tegenaan lopen. Bijvoorbeeld ‘we krijgen dat stuk gereedschap, maar dat stuk is toch echt gewoon beter’. En dat maken we intern bespreekbaar.

Samen met alle medewerkers voelen we de urgentie om binnen de energietransitie en uitdagingen op dit vlak een rol van betekenis te vervullen. En ik vind het fantastisch dat we dat met zoveel collega’s mogen doen.”

Meer uit Beveland

15e editie Zeeuws Weerzien: lach eens naar ‘t veugeltje

Het kersverse winternummer van herinneringskrant Zeeuws Weerzien gaat terug naar de tijd waarin foto’s maken nog een serieuze zaak was. Je trok er je nette kleren voor aan en moest geposeerd lachen naar ’t veugeltje.

1 uur geleden
Kerstfans opgelet: Zaterdag begint Goes Winterstad

GOES - Vanaf zaterdag (10 december) is het Goes Winterstad. Zo wordt de Grote Kerk voor zaterdag en zondag omgetoverd tot kerstmarkt en het oude stadhuis op de Grote Markt tot waar ‘kerstpaleis’. 

1 uur geleden
Kabinet: Borssele voorkeurslocatie voor twee nieuwe kerncentrales

BORSSELE - Het kabinet heeft vrijdag Borssele als voorkeurslocatie aangewezen voor de komst van twee nieuwe kerncentrales.

1 uur geleden
‘Dat hun namen worden genoemd, daar gaat het mij om’

YERSEKE - Uitkijkend over de plek waar haar vader bijna zeventig jaar geleden het woeste water op ging om, zonder enig idee van wat hen te wachten stond, hulp te bieden, vertelt Anneke Jumelet-Vette uit Yerseke over haar boek ‘Het water is kwaad’. Niet veel later zou blijken dat Jeroen Vette en de andere schippers die naar het gat in de dijk bij Ouwerkerk voeren met gevaar voor eigen leven vele mensen en dieren van de verdrinkingsdood zouden redden. “Dat hun namen genoemd worden, daar gaat het voor mij om bij het uitbrengen van dit boek.”

3 uur geleden
Studenten overhandigen mosselsokken aan Goese wethouder

GOES – De Goese wethouder Martijn Vermeulen heeft woensdag mosselsokken cadeau gekregen van het studentenbedrijf Down Underwear.

5 uur geleden
Sawasdee zamelt geld in voor goed doel op kerstmarkt Goes

GOES – Op de kerstmarkt in de Grote Kerk in Goes is zaterdag en zondag, 10 en 11 december, stichting Sawasdee present met een informatiekraam. Sawasdee heeft door de coronapandemie zware jaren achter de rug met geld inzamelen voor het welzijn van kinderen in zuidoost-Azië, maar dat komt nu weer op gang.

8 uur geleden
Froukje laat bezoekers Klomppop 2023 dansen

OVEZANDE - Froukje sluit op 27 mei 2023 de festivalzaterdag van Klomppop in Ovezande af. De popkoningin van de nieuwe generatie is een van de namen die het driedaagse festival heeft weten vast te leggen. De 41e editie van Klomppop vindt plaats van vrijdag 26 tot en met zondag 28 mei op sportpark De Fazant in Ovezande.

8 uur geleden