Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Saman bestaat 100 jaar: ‘Betaalbaar verduurzamen begint met communicatie’

Saman bestaat 100 jaar: ‘Betaalbaar verduurzamen begint met communicatie’

ZIERIKZEE - Zestien jaar geleden stapte Daniël Lodders in het bedrijf van zijn schoonfamilie: een dorpsinstallateur met ongeveer twintig collega’s in de installatiebranche. Vandaag geeft hij leiding aan de Saman Groep en is de grens van driehonderd medewerkers gepasseerd. 

Als afstudeerproject verdiepte Daniël zich in de vraag hoe het bedrijf op de lange termijn minder conjunctuurgevoelig zou kunnen zijn en met welke producten en diensten. Warmtepompen, HRE ketels, zonnepanelen- en boilers bleken producten die goed aansluiten bij de installatiebranche. Het verduurzamen en comfortabeler maken van de woon- werk en leefomgeving van particulieren nam een vlucht.

Betaalbaar verduurzamen

Daniël is er glashelder over: “We willen de consument helpen met een antwoord op de vraag wat je thuis nodig hebt om duurzaam en comfortabel te kunnen wonen. Voor ons begint dat met goede informatievoorziening. Het gaat zo ver dat we zelfs zeggen ‘als iemand het niet koopt dan is dat ook prima, maar dan wel op basis van de juiste argumenten. Vanuit een ander perspectief besteden we aandacht aan de financiële bereikbaarheid. Dat is wel een grote zorg. Voor het merendeel van de mensen is het echt een uitdaging om het te kunnen betalen.
We vinden het belangrijk om voor de beste en betrouwbare leveranciers te kiezen. Dat heeft een dubbele motivatie. Een betrouwbare, duurzame relatie met leveranciers is ook goed voor de samenwerking en condities. Daarnaast voorzien we in beheer en onderhoud van onze producten. Als we continu wisselen van leverancier wordt de onderhoudsmonteur die op zaterdagmiddag ergens naartoe geroepen wordt er ook niet vrolijk van.”

Academie blijkt groeibriljant

“We zijn er trots op dat we jongeren na het Vmbo - die vaak best wel zoekend zijn - met een opleiding aan onze academie en goede begeleiding op de werkvloer enthousiast kunnen maken voor het vak. Als bedrijf kunnen we hen veel meer bieden dan een school. En ook daar hebben we in onze communicatie geen doekjes om gewonden.”

Met de explosieve groei van de Saman Groep blijft ook de onderlinge verbinding belangrijk. “Onze teams functioneren echt autonoom”, zegt Daniël. “Daarom zijn verbindingsmomenten extra belangrijk, vooral met verschillende vestigingen in Zuidwest Nederland en met mensen in de buitendienst.” Zelf probeert Daniël meerdere keren per jaar een dag echt fysiek mee te werken. “Telefoon uit, werkkleding aan. Het is een leuke en ontspannen manier om voeling te houden met de mensen die dagelijks ons visitekaartje afgeven. De oogst van dit soort dagen neem ik mee. Je hoort ook andere dingen. Wat me inspireert is sowieso de voldoening dat het mooi werk is wat we maken. Maar wat écht inspireert zijn de verhalen van de jongens over waar zij tegenaan lopen. Bijvoorbeeld ‘we krijgen dat stuk gereedschap, maar dat stuk is toch echt gewoon beter’. En dat maken we intern bespreekbaar.

Samen met alle medewerkers voelen we de urgentie om binnen de energietransitie en uitdagingen op dit vlak een rol van betekenis te vervullen. En ik vind het fantastisch dat we dat met zoveel collega’s mogen doen.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Grote verkeerscontrole bij De Poel in Goes

GOES - De politie is sinds halverwege de middag in Goes bezig met een grote verkeerscontrole. Motorrijders begeleiden voertuigen naar een controleplaats op bedrijventerrein De Poel.

9 uur geleden
Nieuwe maatregelen vanaf vandaag: Horeca en winkels om 17.00 uur dicht

BEVELAND - De nieuwe coronamaatregelen zijn vandaag om 05:00 uur ingegaan. Dit betekent onder andere dat de horeca en niet-essentiële winkels vanaf vandaag om 17.00 uur moeten sluiten. Wij zetten alle nieuwe maatregelen even op een rij.

13 uur geleden
Nieuwe gespreksgroep voor mensen in rouw

Stichting Maatschappelijk Werk en Welzijn Oosterschelderegio (SMWO) biedt vanaf 17 januari een gespreksgroep over rouwbeleving. Hiervoor kunnen mensen zich aanmelden die een dierbare hebben verloren en hierover met anderen willen praten. 

15 uur geleden
Stichting Promotie Oosterscheldekreeft krijgt een nieuw bestuur

De Oosterscheldekreeft is een exclusief product uit de Oosterschelde. Oosterscheldekreeft smaakt zachter en verfijnder. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de Oosterscheldekreeft een afwijkende DNA- structuur heeft ten opzichte van de overige kreeften uit de wereld. De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft zet zich in om deze Zeeuwse delicatesse onder de aandacht te brengen van een groot en geïnteresseerd publiek.

1 dag geleden
Anne de Kam: ‘Echte inspiratie vind ik in de natuur’

MIDDELBURG - In de rubriek ‘Aan de keukentafel met’ is deze keer het woord aan Anne de Kam. Zij begon in november 1998, onder de naam Blauwe Hope, als zelfstandig ondernemer met het maken  en vermaken van sieraden met edelsteenkralen en het knopen en rijgen van colliers en armbanden. Aanvankelijk was Blauwe Hope gevestigd in Rotterdam maar sinds 2001 woont en werkt Anne in een gezellig pand aan de Seisweg in Middelburg.

1 dag geleden
‘Dankbaar voor alle steun, kaartjes en zelfs bossen bloemen’

GOES - Voor Grieks restaurant Rhodos in Goes is het, net als voor veel andere restaurants, een bewogen jaar. Van dicht zijn bij kerst tot weer aan de slag kunnen in de zomer, het jaar kende voor Rhodos vele gezichten. Na een lange tijd met weinig maatregelen komen ook voor het Griekse restaurant nu weer nieuwe maatregelen om de hoek.

2 dagen geleden
Adrz stopt met operaties in Vlissingen

VLISSINGEN - Vanaf maandag (29 november) vinden er voorlopig geen operaties meer plaats in ziekenhuis Adrz in Vlissingen. 

2 dagen geleden