Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

S10 vertegenwoordigt Nederland op Eurovisie Songfestival

S10 vertegenwoordigt Nederland op Eurovisie Songfestival

AMSTERDAM (ANP) - Zangeres S10 gaat Nederland volgend jaar vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de selectiecommissie van AVROTROS dinsdag bekendgemaakt.

De 21-jarige Stien den Hollander - zoals de zangeres eigenlijk heet - zingt in het Nederlands, zoals ze altijd doet. Het is voor het eerst in elf jaar tijd dat Nederland meedoet met een Nederlandstalig lied, zegt directeur van AVROTROS Eric van Stade. Volgens Van Stade doet S10 mee met een authentiek nummer. Het liedje is nog niet bekendgemaakt.

Volgens Van Stade steekt de omroep zijn nek uit met de keuze voor S10 en staat de selectiecommissie daar "unaniem" achter. "Het belooft opnieuw een bijzondere editie voor Nederland te worden."

Snowsniper

S10 kreeg eerder dit jaar het Pop Stipendium voor veelbelovende artiesten tijdens het Groningse festival Eurosonic Noorderslag. In 2018 tekende ze op 17-jarige leeftijd bij het Nederlandse hiphoplabel Noah's Ark. S10 brak door met haar debuutalbum Snowsniper. De plaat werd vorig jaar bekroond met een Edison in de categorie alternatief. In haar muziek gaat het onder andere over haar psychische klachten.

In 2010 was Sieneke de laatste act die het met een Nederlandstalig liedje probeerde op het songfestival. De zangeres kwam in Noorwegen niet verder dan de halve finale met Ik Ben Verliefd (Sha-La-Lie).

Turijn

Het 66e songfestival wordt volgend jaar van 10 tot en met 14 mei gehouden. Het evenement vindt plaats in de Italiaanse stad Turijn.

Nederland moet dit keer weer gewoon in de halve finales aantreden. Dit jaar mocht Jeangu Macrooy die overslaan omdat Nederland gastheer was van het songfestival.

2 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

bung 87 1 maand geleden
geef het maar op en bespaar je een vernederende afgang.
JoMePi 1 maand geleden
S WAT????? Heb even geluisterd Dit is weer een verloren zaak

Meer uit Entertainment

Ali B legt werk neer gedurende onderzoek misstanden The Voice

ALMERE (ANP) - Ali B legt al zijn werkzaamheden neer gedurende het onderzoek naar de misstanden achter de schermen bij The Voice of Holland. Op Instagram staat een verklaring van zijn management SPEC. waarin staat dat hij al zijn werkzaamheden als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC. voorlopig neerlegt.

11 uur geleden
Eva Jinek bovenaan de Bestseller 60 met Droom groot

DEN HAAG (ANP) - Eva Jinek staat deze week met haar boek Droom groot op de eerste plaats van de Bestseller 60. Dat maakte de Stichting CPNB die de lijst samenstelt woensdag bekend. Vorige week stond de interviewbundel met vrouwen die de presentatrice ziet als voorbeeld niet eens in de top tien, maar op de vijftiende plek.

13 uur geleden
S10 in eerste halve finale Eurovisie Songfestival

TURIJN (ANP) - Zangeres S10 is ingedeeld in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. De loting vond dinsdagmiddag plaats in het Italiaanse Turijn, waar de 66e editie van het muziekevenement dit jaar plaatsheeft.

1 dag geleden
Na auteursrechten verkoopt Bob Dylan ook publicatierechten songs

LOS ANGELES (ANP) - Bob Dylan heeft de masteropnamen van zijn hele back-catalogus verkocht aan Sony Music. Dat melden verschillende media, waaronder muziekvakblad Billboard Magazine. Volgens het blad heeft het werk van de singer/songwriter een waarde van zo’n 175 miljoen euro. Daarbij wordt uitgegaan van een jaarlijkse omzet van ruim 14 miljoen euro.

2 dagen geleden
Cultuursector pleit voor latere sluitingstijden

DEN HAAG (ANP) - De cultuursector is blij waarschijnlijk weer open te mogen, maar pleit voor latere sluitingstijden dan het tijdstip van 22.00 uur dat in de uitgelekte plannen voor het versoepelen van de coronaregels wordt genoemd. Dat is om pieken in vervoers- en bezoekersstromen te vermijden, aldus Jan Zoet, voorzitter van de Taskforce cultuursector. Deze organisatie vertegenwoordigt ruim vierhonderd organisaties en makers uit de creatieve en culturele sector.

2 dagen geleden
Efteling wil 'grafzerk' van Kate Bush aan museum schenken

KAATSHEUVEL (ANP) - De Efteling gaat op zoek naar een speciale bestemming voor de 'grafzerk' van zangeres Kate Bush die in de tuin van het Spookslot staat. Dat heeft een woordvoerder maandag laten weten. "We denken nu aan bijvoorbeeld een museum of een andere bijzondere plek waar de zerk tot zijn recht komt", stelt hij.

2 dagen geleden
Uslu praat woensdag met John De Mol over misstanden The Voice

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) praat aanstaande woensdag met Talpabaas John de Mol over de gemelde misstanden bij het programma The Voice of Holland, bevestigt haar woordvoerder. Waar het gesprek plaatsvindt, is nog niet bekend. De Mol zei afgelopen vrijdag al in te gaan op de uitnodiging van Uslu om te praten over de kwestie.

2 dagen geleden