Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

S10 met De Diepte naar Eurovisie Songfestival in Turijn

S10 met De Diepte naar Eurovisie Songfestival in Turijn

AMSTERDAM (ANP) - S10 doet met het nummer De Diepte mee aan het Eurovisie Songfestival. De Nederlandse zangeres presenteerde het liedje donderdag in het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

De Diepte is een rustig lied. De 21-jarige zangeres blijft ook tekstueel dichtbij zichzelf en zingt over onder meer donkere dagen en angsten. S10, oftewel Stien den Hollander, schreef eerder al nummers over haar psychische problemen waarvoor ze in het verleden ook in een kliniek is opgenomen.

Van het lied was tot de presentatie alleen maar bekend dat het Nederlandstalig is. In 2010 was Sieneke de laatste act die het met een nummer in de eigen taal probeerde op het songfestival.

Enthousiast

Voor S10 was het een emotioneel moment om haar songfestivalnummer te presenteren. De zangeres moest donderdag een traantje wegpinken nadat het liedje voor het eerst te horen was vanuit het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam. "Ik ben wel een beetje emotioneel", zei de 21-jarige zangeres na afloop in het NPO Radio 2-programma Aan De Slag!. Dat komt doordat ze "van ver" is gekomen. "Ik ben gewoon trots, ik doe het voor die Stien en alle andere mensen die op die plek zijn geweest. Dat raakt me: het kan gewoon goed komen."

Oud-songfestivalkandidaten als Duncan Laurence en Jeangu Macrooy mochten het nummer eerder al horen en waren enthousiast. "Ik vind het geweldig dat Nederland na zoveel jaar weer meedoet met een Nederlandstalig nummer. Ik houd van een goed verdrietig nummer en dit is dat zeker", zei Macrooy, die Nederland vorig jaar vertegenwoordigde. "Ik hoop dat mensen de songtekst gaan googelen, want het is heel mooi", reageerde Laurence.

S10 zingt haar songfestivalnummer De Diepte zaterdagavond voor het eerst live op televisie. De zangeres brengt het liedje ten gehore bij Matthijs Gaat Door op NPO 1, laat BNNVARA weten. Het Eurovisie Songfestival wordt van 10 tot en met 14 mei gehouden in de Italiaanse stad Turijn. S10 komt uit in de eerste halve finale.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden