Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

's Werelds eerste energie-eiland wordt deels in Vlissingen gebouwd

's Werelds eerste energie-eiland wordt deels in Vlissingen gebouwd

VLISSINGEN - De Belgische Minister van de Noordzee Vincent Van Quickenborne heeft groen licht gegeven voor de aanleg van het eerste energie-eiland ter wereld, zo’n 45 kilometer buiten de Belgische kust. De betonnen funderingen voor het eiland worden in Vlissingen-Oost gebouwd.

Het Prinses Elisabeth Eiland wordt een energiehub op 45 kilometer van de Belgische kust dat nieuwe windparken en bijkomende interconnectoren verbindt met het Belgische elektriciteitsnet op het land. De bouw zal ongeveer twee jaar duren, tussen maart 2024 en augustus 2026.

Vlissingen

Een consortium met de Belgische waterbouwbedrijven DEME en Jan De Nul is in Vlissingen al begonnen met de werfinrichting voor de bouw van de caissons. Dat zijn de betonnen funderingen met afmetingen van 60 meter lang, 30 meter breed en 30 meter hoog. Eind juni 2023 werd al een omgevingsvergunning verleend voor de bouw ervan op de terreinen van Verbrugge Zeeland Terminals aan de Bijleveldhaven in Vlissingen. Deze locatie wordt als uitvalsbasis gebruikt om de 23 betonnen caissons te bouwen, te water te laten, op te slaan en in de zomers van 2024 en 2025 richting de locatie te slepen en af te zinken. Daarna wordt het eiland verder opgespoten en klaargemaakt voor de bouw van de elektrische hoogspanningsinfrastructuur.

Meer uit Vlissingen

Dorpsraad Souburg wil vinger in de pap bij bouw nieuwe kerncentrales

OOST-SOUBURG - De Dorpsraad Souburg wil betrokken worden bij de plannen voor nieuwbouw van mogelijk twee tot vier nieuwe kerncentrales in Vlissingen-Oost. Omdat de kerncentrales deels op het grondgebied van de gemeente Vlissingen worden gebouwd wil de dorpsraad, net als de gemeente Borsele, ook bij de inspraak betrokken worden. 

2 dagen geleden
Connexxion blijft komende twee jaar openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen

MIDDELBURG - Connexxion blijft de komende twee jaar het openbaar busvervoer in Zeeland verzorgen, na een recent besluit van Gedeputeerde Staten van Zeeland om de concessie van het vervoersbedrijf te verlengen. De huidige concessie, die op 15 december 2024 zou aflopen, wordt nu verlengd tot en met 12 december 2026.

3 dagen geleden
Verdwijnt de bus nu echt uit Oost-Souburg?

OOST-SOUBURG - Als het aan de plannen van de provincie Zeeland ligt zal Oost-Souburg het in de toekomst zonder lijn 57 moeten stellen. De reden dat de provincie lijn 57 uit het vervoersplan heeft geschrapt is omdat er te weinig gebruik van de busverbinding wordt gemaakt. Zowel de Partij Souburg-Ritthem als de Dorpsraad Souburg hebben bezwaar aangetekend tegen de voornemen van de provincie.

3 dagen geleden
Vanaf morgen is de kermis in de stad

VLISSINGEN - De jaarlijkse kermis wordt dit jaar gehouden van vrijdag 12 tot en met zaterdag 20 juli. Net als vorig jaar worden de attracties weer opgesteld in de binnenstad, op en rondom het Bellamypark. "We willen graag dat dit evenement met de tijd meegaat, veel mensen aanspreekt en dat het ook blijft passen in onze stad. Om die reden is ervoor gekozen om de Kermis dit jaar weer te organiseren op en rondom het Bellamypark", schrijft de gemeente op haar website.

3 dagen geleden
BTZ-terrein gesloten door burgemeester vanwege drugshandel

VLISSINGEN - Burgemeester Bas van den Tillaar heeft besloten het terrein van Bulk Terminal Zeeland (BTZ) voor twaalf maanden te sluiten. Dit besluit volgt na een langdurig politieonderzoek, waaruit blijkt dat het BTZ-terrein vermoedelijk al lange tijd onderdeel uitmaakt van een georganiseerde, internationale drugshandel. De sluiting gaat in op woensdag 24 juli 2024.

4 dagen geleden
Padelbanen Oost-Souburg officieel in gebruik genomen

OOST-SOUBURG - Afgelopen zaterdag zijn de padelbanen van Tennis en Padel Club Souburg officieel in gebruik genomen. Wethouder Coen Bertijn verrichte de openingshandeling met het doorknippen van een lint. Het heeft wat voeten in aarde gehad voordat de twee padelbanen officieel konden worden geopend. Door het slechte weer liep de aanleg van de banen vertraging op en moest de opening drie keer worden uitgesteld.

4 dagen geleden
Duin en Strandtochten in Vlissingen

VLISSINGEN - Op de derde zaterdag in juli wordt de Duin en Strandtochten van WSV De Vrolijke Tippelaars georganiseerd.

5 dagen geleden