Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘s-Heerenhoek leeft toe naar tiende Beach Event

‘s-Heerenhoek leeft toe naar tiende Beach Event

‘s-HEERENHOEK – De laatste twee weken van juni zullen in ‘s-Heerenhoek dit jaar in het teken staan van de tiende editie van het Beach Event. Het evenement start op vrijdag 17 juni met een volleybaltoernooi voor 12- tot 16-jarigen met aansluitend een Beachfrizzzparty & Soos Tour. Hierna volgen diverse voetvolleybaltoernooien, de Derby Soccer cup senioren, een sportdag voor drie basisscholen, een ouderenmiddag, G-activiteit, bedrijven-volleybal en Beachparty met DJ Arno. Het Beach Event wordt afgesloten met ‘Nacht van de Vedett’.

Voorzitter Dries Dijkmans vertelt dat het de vierde keer is dat het event door de stichting georganiseerd wordt. “Daarvoor werd dat gedaan door voetbalvereniging De Patrijzen. Na twee corona-edities wordt dit de grootste editie ooit. We hebben weer de samenwerking opgezocht met verschillende verenigingen, organisaties en scholen en er zijn meer dan tachtig vrijwilligers betrokken. Er zijn diverse nevenactiviteiten waaronder de grootste stormbaan van Zeeland, gladiatorspel en dartboard. We vinden het belangrijk dat de mensen die niet meedoen aan de toernooien zich ook kunnen vermaken”.

Saamhorigheid

Deelname aan alle jeugdtoernooien is gratis. “We vinden dat iedereen mee moet kunnen doen. Voor de toernooien moet wel aangemeld worden. Voor het volleybaltoernooi zitten we al op twintig teams en het bedrijventoernooi zat na één dag al vol met dertig teams. Doel van het event is om de saamhorigheid te vergroten door sportief bezig te zijn. Om ook de jeugd te betrekken worden op het Pontes en het Ostrea clinics gegeven. Het mooie van het evenement vind ik dat je helemaal niet hoeft te kunnen volleyballen. Meedoen is belangrijker dan winnen”.

Volgens Dries is de verhouding man-vrouw bij de deelnemers kenmerkend. “Bij een voetbaltoernooi zie je toch vaak veel meer mannen dan vrouwen. Bij het Beach Event is de verhouding 60 procent man, 40 procent vrouw. Dat het concept werkt, blijkt ook wel uit het feit dat de verhouding jongen-meisje, fifty-fifty is. Inclusiviteit vinden we heel belangrijk. Zo organiseren we ook een G-acitviteit en is er een middag speciaal voor ouderen. Het is een uniek evenement in de regio. We proberen te blijven vernieuwen en het levendig te houden. Ik vind het ook heel dankbaar om te doen. Als je ziet hoeveel mensen hiervan genieten, dan weet je waar je het voor doet”.

Meer uit Beveland

Reizende expo nu te zien in 's-Heer Arendskerke

's-HEER ARENDSKERKE - In alle dorpen van de gemeente Goes komt de komende twee jaar tijdelijk een fototentoonstelling. Dit is een nieuw cultuurproject van de gemeente, in samenwerking met de dorpsverenigingen. De aftrap is in 's-Heer Arendskerke, waar de expo tot 30 juni te bekijken is.

15 uur geleden
Muziekfeest op het plein op woensdag 12 juni in Goes

GOES - Op de Grote Markt in Goes wordt woensdagavond 12 juni een feestje gebouwd tijdens Muziekfeest op het Plein. De toegang is gratis.

1 dag geleden
Bennet Passenier en Pieter Corbijn: 'Marinus en Jacob laten ons ons eigen gang gaan'

SEROOSKERKE - Na een aantal jaar een goede basis te hebben gelegd, werd het een half jaar geleden officieel: Bennet Passenier en Pieter Corbijn namen de Hubo in Serooskerke over van Jacob en Marinus Passenier. Zij deden een stap terug en Bennet en Pieter staan nu aan het roer. Hoe kijken ze terug op het eerste half jaar als eigenaren van hun Hubo? Bennet: ,,We zijn precies verschillend en daardoor past het zo goed."

1 dag geleden
Meisje op fiets aangereden door bedrijfsbus in Goes, bestuurder aangehouden

GOES -  De bestuurder van een bedrijfsbusje is vrijdagmiddag aangehouden nadat hij betrokken was bij een aanrijding met een fietsster. Het slachtoffer hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

1 dag geleden
Openstelling subsidie Gebiedsgerichte Aanpak Wonen

MIDDELBURG - Vanaf 11 april 2024 kunnen gemeenten subsidie aanvragen voor het toekomstbestendig maken van bestaande woningen of nieuwsbouw, in combinatie met het verbeteren van de openbare ruimte.

2 dagen geleden
Kennisevent voor Zeeuwse ondernemers bij De Mythe in Goes

Op dinsdag 16 april organiseren de Bevelandse gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal in samenwerking met Zeeland Business een gratis kennisevent voor (startende) ondernemers in Goes. Het event wordt gehouden bij Theater De Mythe en bestaat uit een ondernemersmarkt, meerdere workshops en diverse interactieve presentaties. Toegang voor dit event is kosteloos.

2 dagen geleden
Vriendinnendagen met heerlijk lenteweer in Goes

GOES - Het weerbericht belooft een heerlijke voorjaarseditie van de Vriendinnendagen in Goes. Vrijdag en zaterdag is er veel te doen in en om de binnenstad.

2 dagen geleden