Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruud uitgeschakeld op de US Open, was finalist van vorig jaar

Ruud uitgeschakeld op de US Open, was finalist van vorig jaar

NEW YORK (ANP) - De Noorse tennisser Casper Ruud is uitgeschakeld op de US Open. De finalist van vorig jaar verloor in de tweede ronde in vijf sets van de Chinees Zhizhen Zhang: 6-4 5-7 6-2 0-6 6-2.

Na zo'n drie uur en twintig minuten spelen op de grandstand van Flushing Meadows zegevierde de 26-jarige Zhang, die vorig jaar nog in de openingsronde verloor van Tim van Rijthoven. Zhang schreef daarmee historie. Nooit eerder won een mannelijke speler uit China van een tennisser uit de top 5. In de volgende ronde wacht de Australiër Rinky Hijikata.

In de laatste set raakte Ruud zichtbaar geïrriteerd, nadat Zhang in de eerste game gelijk een break plaatste. De Noor uitte zijn frustraties onder meer richting de umpire. De als vijfde geplaatste Ruud had het ook in de eerste ronde al lastig en knokte zich in vier sets langs de Amerikaan Emilio Nava. De Noor had 3 uur en 16 minuten nodig om zich te ontdoen van de qualifier: 7-6 (5) 3-6 6-4 7-6 (5).

Finaleplaats

De 24-jarige Ruud haalde vorig jaar de finale in New York. Carlos Alcaraz was hem toen de baas. Dit jaar is de Scandinaviër bezig aan een wisselvallig jaar op de grand slams. Op Roland Garros haalde hij de finale, maar ook op de Australian Open en op Wimbledon bleef hij in de tweede ronde steken.

Zhang schreef geschiedenis met zijn triomf. Hij is de eerste Chinees die een speler uit de top vijf heeft verslagen sinds de invoering van de wereldranglijst in 1973. Hij zei na afloop dat hij met zijn overwinning zijn slechte herinneringen aan de US Open had weggespoeld. Vorig jaar had hij in zijn openingswedstrijd tegen Tim van Rijthoven zeven wedstrijdpunten, maar benutte deze niet. "Het was niet fijn als ik terugdacht aan vorig jaar, maar dit jaar is het wel een beetje anders", zei hij.

Andrejeva

Na zijn winst in de derde set wist Zhang in de vierde set geen game te maken, maar hij bleef vertrouwen houden in een goed resultaat. "Ik bleef in mezelf geloven. Ik was een beetje moe en wilde wat energie sparen. Ik heb geprobeerd de hele wedstrijd rustig te blijven. Misschien liet ik na mijn laatste punt niet echt zien dat ik blij was, maar van binnen was ik dat zeker."

Bij de vrouwen versloeg de Amerikaanse favoriete Coco Gauff het 16-jarige Russische talent Mirra Andrejeva met 6-3 6-2. De 19-jarige Gauff kwam met de titels in Cincinnati en Washington op zak naar New York en overtuigende met haar spel tegen Andrejeva, die op Wimbledon als qualifier de vierde ronde haalde.

Swiatek

De Poolse nummer 1 van de wereld Iga Swiatek, die bij de US Open de titel verdedigt, rekende met 6-3 6-4 af met de Australische Daria Saville.

Meer uit Sport

Tennisser Griekspoor bereikt derde ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich geplaatst voor de derde ronde van het masterstoernooi in Madrid. Nederlands beste tennisser rekende op het Spaanse gravel in drie sets af met de Japanner Taro Daniel: 4-6 6-3 6-4.

9 uur geleden
Overdracht olympische vlam in Athene met zang van Nana Mouskouri

ATHENE (ANP/DPA) - Griekenland heeft de olympische vlam overgedragen aan de organisatie van de Olympische Spelen in Parijs. Dat gebeurde tijdens een plechtige ceremonie in het antieke, marmeren Stadion Panathinaiko in Athene, waar in 1896 de eerste moderne Spelen werden gehouden.

9 uur geleden
Turner De Munck wint EK-zilver op voltige

RIMINI (ANP) - Turner Loran de Munck (24) heeft bij de EK in het Italiaanse Rimini het zilver gegrepen op voltige. De Munck kwam in de finale tot 14,933 punten. Daarmee hoefde hij alleen de Ierse wereldkampioen Rhys McClenaghan (15,300) voor zich te dulden. Europees meerkampkampioen Marios Georgiou uit Cyprus pakte het brons (14,800).

12 uur geleden
Tennisser Van de Zandschulp buigt voor Fransman Humbert in Madrid

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is niet verder gekomen dan de tweede ronde van het masterstoernooi in Madrid. De Nederlandse tennisser boog op het Spaanse gravel voor de Fransman Ugo Humbert, die beduidend beter was en won in twee sets: 6-3 6-3.

12 uur geleden
Judoka De Wit houdt zilver over aan eerste EK-finale

ZAGREB (ANP) - Judoka Frank de Wit heeft bij de EK in Zagreb genoegen moeten nemen met zilver. De 28-jarige Noord-Hollander verloor in de klasse tot 81 kilogram in de finale van Tato Grigalasjvili uit Georgië met ippon. De regerend wereldkampioen wierp De Wit na 44 seconden op zijn rug.

12 uur geleden
Wielerploeg SD Worx-Protime aast met Vollering op Vuelta-zege

VALENCIA (ANP) - Wielerploeg SD Worx-Protime gaat met Demi Vollering op jacht naar de eindoverwinning in de Vuelta España Femenina. De 27-jarige wielrenster krijgt in de Ronde van Spanje, die zondag van start gaat met een ploegentijdrit in Valencia, hulp van onder anderen Europees kampioene Mischa Bredewold.

13 uur geleden
McNulty wint tijdrit in Ronde van Romandië, Ayuso nieuwe leider

ORON (ANP) - De Amerikaanse wielrenner Brandon McNulty heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. De renner van UAE Team Emirates was de snelste in een individuele tijdrit over 15,5 kilometer met start en finish in Oron. McNulty profiteerde van droge omstandigheden. De meeste klassementsrenners werkten hun tijdrit af in de regen.

13 uur geleden