Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ruud Muijt zet zich vol passie in voor speeltuin

Ruud Muijt zet zich vol passie in voor speeltuin

THOLEN - Ruud Muijt kan uren over de Speeltuinvereniging Buutvrij praten. Sinds vijf jaar zet Ruud zich met hart en ziel in voor de nog te realiseren Speeltuin Buutvrij in Tholen. Ruud is zelf voorzitter van de vereniging en samen met meerdere bestuursleden hebben zij honderden uren werk in het realiseren van de speeltuin gestopt.

De reden? Die is voor de 39-jarige Ruud simpel. “Tholen bestaat ruim 650 jaar. De speelvoorzieningen namen in de loop van de tijd af, terwijl de speelbehoefte groter werd. Er wonen steeds meer jonge kinderen in Tholen”, legt Ruud uit. Ook het feit dat Ruud zelf vader is van drie jonge kinderen speelt een grote rol.

Burgerinitiatief 
In 2015 kwam er een oproep van de gemeente. Inwoners werden verzocht mee te denken over de speeltuinen in Tholen-stad. Een oproep waar Ruud onder andere gehoor aan gaf. Hij zette zich meteen vol enthousiasme in en op 20 juni 2018 was daar Speeltuinvereniging Buutvrij. Wederom een prachtig burgerinitiatief van inwoners van de gemeente Tholen.

Tijd voor actie 

De plannen groeide verder en werden steeds concreter. Er werd gezocht naar een locatie en de financiën werden op een rijtje gezet. Het uiteindelijke doel: een speeltuin en ontmoetingsplek creëren voor iedereen ongeacht leeftijd. Maar daar is geld voor nodig, drie-en-een-halve ton om precies te zijn. Een deel van dit bedrag heeft de vereniging de afgelopen jaar al binnen weten te harken. Maar mede ook door de Corona-crisis zag de vereniging de donaties afnemen. Tijd om in actie te komen dus.

Locatie 

Het plan is om volgend jaar september de speeltuin open te laten gaan. Als locatie is er gekozen voor de nieuwe Brede School. Een plek gekozen vanwege de verbinding met schoolkinderen maar ook het feit dat het onder andere dicht bij het zwembad ligt speelde een grote rol. Ruud vertelt hierover: ”Het wordt straks een beetje het jongerenhart van Tholen”, zegt hij.

Acties

Alleen de financiën staan dus nog in de weg om dit prachtige project te kunnen realiseren. Een deel van het bedrag hoopt de vereniging lokaal gesponsord te krijgen. Ook is er een actie op de website van de vereniging waar men laagdrempelig een bedrag kan doneren. Ook crowdfunding wordt nu ingezet in de hoop dat bedrijven een donatie willen doen. De afgelopen dagen zijn er ook bij verschillende winkeliers in Tholen collectebussen geplaats voor de realisatie van de speeltuin. Ruud vertelt hierover:” Wij zoeken in de volle breedte om via acties het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Ik geloof erin dat dit gaat lukken anders was ik er niet aan begonnen. Nu wil ik het afmaken ook”. 

Helpt u ook mee de speeltuin in Tholen-stad te verwezenlijken? Op social media en de website www.speeltuinbuutvrij.kentaa.nl kunt u lezen hoe u een donatie kunt doen. Ook een ieder die mee wilt bouwen aan dit prachtige initiatief kan via social media en de website www.speeltuinbuutvrij.nl contact opnemen. De kinderen van Tholen zullen u dankbaar zijn. 

Meer uit Tholen

Thoolse Elke (13) haalt finale van internationale zwemwedstrijd

THOLEN - Elke Kriesels (13) uit Tholen presteerde uitstekend tijdens een internationale zwemwedstrijd in België, waar ze de finale wist te halen. In de categorie junioren meisjes behaalde ze uiteindelijk de zevende plaats op de 100 meter vlinderslag.

15 uur geleden
Smerdiek stelt Thoolse titelfeest uit, Stavenisse verliest nipt [SPEELRONDE 20]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 20 april allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 20.

18 uur geleden
Genieten van (kinder)kunst tijdens de tweedaagse kunstroute van Tholen

THOLEN - Het centrum van Tholen-stad is dinsdag 16 april opgeschrikt door een explosie. De knal was te horen van de Brede School tot in hartje centrum. Het ging gelukkig niet om een ongeluk, maar om een uitbundige kleurexplosie van kinderkunst, als bijdrage aan de kunstroute.

21 uur geleden
Op de werkvloer bij Dek Opleidingen: 'Alles op het gebied van veiligheid en logistiek' [WERKVLOER]

HALSTEREN - Wie kan er mooier vertellen over zijn vak dan degene die er dagelijks mee bezig is. Waar komt zijn of haar liefde voor het vak vandaan? Waarom hebben ze voor dit beroep gekozen? Wat is er nou zo mooi aan het vak? En hoe ziet een werkdag er eigenlijk uit? Deze week: Dek Opleidingen. 

1 dag geleden
UWV: 'Iets meer ruimte op de arbeidsmarkt in Zeeland'

ZEELAND - De spanning op de arbeidsmarkt in Zeeland is in het vierde kwartaal van 2023 afgenomen. Dat is voor het tweede kwartaal op rij. Naar verwachting daalt de spanning in 2024 verder. Dat komt doordat het aantal vacatures afneemt en het aantal personen met een WW-uitkering stijgt. Toch wordt de arbeidsmarkt in onze provincie nog altijd als zeer krap getypeerd. Voor veel werkgevers blijft het lastig om geschikt personeel te vinden. De grootste krapte is er bij zorg- en dienstverlenende beroepen en in de ICT. 

1 dag geleden
Wisselvallig en vrij koud weekend, mogelijk spectaculaire luchten

THOLEN - We krijgen dit weekend te maken met een mix van zon, wolken en enkele buien. De meeste buien zijn weggelegd voor de zaterdag en de meeste zonuren zien we terug op de zondag. Beide dagen liggen de maxima rond een graad of 10 en daarmee is het koud voor de tijd van het jaar. Gebruikelijke waarden voor deze tijd van het jaar zijn 13 tot 17 graden.

2 dagen geleden
Burgemeester sluit woning aan Kotterstraat na vondst hennepkwekerij

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers heeft besloten om een woning aan de Kotterstraat voor drie maanden te sluiten. Vorige maand trof de politie op dit adres een professionele hennepkwekerij. De bewoner is gearresteerd en wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de aanslag op een woning aan het Slachtveld.

3 dagen geleden