Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte wil dinsdag terugkomen op scholen en afbouw van lockdown

Rutte wil dinsdag terugkomen op scholen en afbouw van lockdown

DEN HAAG (ANP) - Minister-president Mark Rutte hoopt dinsdag meer te kunnen zeggen over welke coronamaatregelen wanneer kunnen worden afgebouwd. Daarbij heeft het onderwijs de hoogste prioriteit, zegt hij tijdens zijn wekelijkse persconferentie. De premier schaart zich achter minister Wopke Hoekstra (Financiën), die zegt dat het raar moet lopen willen de basisscholen niet op 8 februari weer open gaan.

"We snappen dat iedereen in Nederland ongelofelijk snakt naar perspectief", zegt Rutte. Daarom blijft het kabinet de komende dagen "kijken hoe we straks ons leven stap voor stap weer kunnen terugkrijgen". De premier zegt daar dinsdagavond op terug te willen komen tijdens een persconferentie samen met zorgminister Hugo de Jonge.

Wat betreft de scholen houdt Rutte wel een slag om de arm. Het Outbreak Management Team (OMT), dat het kabinet adviseert over de aanpak van het coronavirus, onderzoekt nog of kinderen de Britse coronavariant meer verspreiden dan het oorspronkelijke virus. De eerste resultaten stemmen volgens de premier hoopvol, maar hij wil pas een besluit nemen op basis van "de nieuwste inzichten".

Het kabinet is er volgens Rutte van meet af aan duidelijk over geweest dat heropening van het basisonderwijs voorrang krijgt. Van de lagere scholen vindt hij het "misschien wel het ergst" dat ze dicht zijn. Hij erkent dat de strenge lockdown op jongeren een zware wissel trekt, maar wijst erop dat ook oudere generaties veel last hebben van de maatregelen.

De omstreden avondklok staat volgens Rutte bovenaan het lijstje van maatregelen die het kabinet zo snel mogelijk weer wil schrappen. "Iedereen wil van dat ding af", zegt hij. Het uitgaansverbod tussen 21.00 en 04.30 uur blijft in ieder geval tot 9 februari van kracht. Of het daarna weer wordt afgeschaft, blijft afhankelijk van de verspreiding van het coronavirus, aldus Rutte.

Meer uit Binnenland

Eigenaar appartementencomplex vraagt hulp aan collega-verhuurders

AMSTERDAM (ANP) - Vastgoedbedrijf Vesteda, de eigenaar en verhuurder van de appartementen aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost die zaterdagavond grote schade opliepen door een felle brand, heeft collega-verhuurders benaderd. De verhuurder hoopt dat zij kunnen helpen met het vinden van vervangende woonruimte voor de bewoners die voorlopig niet terug kunnen keren naar hun huis.

2 uur geleden
Appartementencomplex Amsterdam onbewoonbaar na brand

AMSTERDAM (ANP) - De bewoners van het appartementencomplex in Amsterdam waar dit weekend een brand woedde, kunnen nog niet terug naar huis. Alle 95 woningen zijn voorlopig onbewoonbaar, meldt de brandweer.

4 uur geleden
BNNVARA zet stappen met sociale veiligheid op werkvloer

HILVERSUM (ANP) - BNNVARA heeft de afgelopen zes maanden veel stappen gemaakt in het vergroten van de sociale veiligheid op de werkvloer. De omroep heeft een langetermijnplan uitgerold, dat wordt begeleid door een externe expert. Dat laat een woordvoerder van BNNVARA weten.

4 uur geleden
Minister vindt vrije dag voor Keti Koti 'interessante gedachte'

DEN HAAG (ANP) - Minister Robbert Dijkgraaf (Emancipatie) vindt het een "interessante gedachte" om van Keti Koti, de dag waarop de afschaffing van de slavernij wordt gevierd en herdacht, een vrije dag te maken. Dat zegt hij in het programma WNL op Zondag.

5 uur geleden
Zes mensen naar ziekenhuis door vermoedelijke straatrace Helmond

HELMOND (ANP) - Door een vermoedelijke straatrace tussen twee auto’s zijn zaterdagavond in Helmond zes mensen in het ziekenhuis beland. Op de Europaweg botste een van de twee auto’s achterop een taxibusje, dat stilstond voor een stoplicht.

5 uur geleden
Bijeenkomst voor bewoners na brand appartementencomplex Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - In Amsterdam vindt zondagochtend een bijeenkomst plaats voor de bewoners van het appartementencomplex aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost, waar zaterdagavond rond 20.00 uur een zeer grote brand uitbrak. Alle bewoners van het complex van acht bouwlagen moesten de nacht elders doorbrengen. De bijeenkomst is om 11.00 uur in het Mercure Hotel.

6 uur geleden
Madeliefje verkozen tot nationale bloem bij Vroege Vogels

HILVERSUM (ANP) - Het madeliefje is bij de Nationale Bloem Verkiezing van radioprogramma Vroege Vogels zondagochtend uitgeroepen tot nationale bloem. Dat is zojuist bekendgemaakt in de uitzending van het BNNVARA-programma. In totaal hebben 53.000 mensen hun stem uitgebracht op hun favoriete bloem.

6 uur geleden