Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte komt met dringend advies: 'Blijf thuiswerken en ontvang maximaal zes gasten thuis'

Rutte komt met dringend advies: 'Blijf thuiswerken en ontvang maximaal zes gasten thuis'

THOLEN - Premier Rutte en minister De Jonge hebben vanavond tijdens een persconferentie de coronaregels aangescherpt. Dat is 'helaas nodig', stelde de premier. Zo geeft het kabinet het dringende advies aan mensen om voortaan niet meer dan zes gasten thuis ontvangen, en allemaal op 1,5 meter afstand. Ook worden de controles bij zaalverhuur strenger. 

Premier Rutte viel vanavond tijdens de persconferentie meteen met de deur in huis, zoals hij het zelf noemde. De ontwikkeling van het aantal coronabesmettingen in Nederland gaat niet goed. Het reproductiegetal ligt boven de 1, waardoor het virus gestaag groeit. Ingrijpen is daarom nodig, stelt Rutte.

Het gaat volgens het kabinet met name mis in de privésfeer. Dat is dan ook waar de regels worden aangescherpt. Zo luidt het dringende advies om niet meer dan zes mensen thuis te ontvangen, en alleen wanneer zij geen klachten hebben en 1,5 meter afstand kunnen houden tot elkaar. "En daar heb je met zes mensen al een behoorlijk grote woonkamer voor nodig", aldus Rutte. De premier adviseert mensen om vooral wél naar de horeca te gaan. "Daar is vaak meer ruimte dan in een woonkamer en zijn zitplekken."

Ook controles bij zaalverhuur worden strenger. Feesten zoals bruiloften mogen doorgaan, maar enkel met een checkgesprek vooraf en registratie. Daarbij is fysiek feliciteren verboden. "Dat is niet leuk, maar het moet gewoon. We vragen zaalverhuurders en horecaondernemers daar scherp op te letten."

Thuis werken

Premier Rutte benadrukte bovendien dat thuis werken de norm blijft. De datum van 1 september, die veel mensen in gedachten hadden voor het terug naar kantoor gaan om te werken, is niet realistisch. "De cijfers geven geen aanleiding voor een versoepeling. Blijf dus thuis werken."

Rutte eindigde zijn verhaal met een boodschap: "We kunnen het virus eronder krijgen met elkaar. Dat hebben we in maart en de daaropvolgende maanden laten zien. Nu moeten we laten zien dat we het ook onder controle kunnen houden met elkaar. "

Quarantaine

Zoals verwacht maakte Hugo de Jonge vanavond ook bekend dat de quarantaineplicht wordt ingekort. Die gaat van 14 naar 10 dagen. Verder zullen er ook regionale aanscherpingen komen van het coronabeleid. Amsterdam maakt vanavond nieuwe regels bekend.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Patrick en Marianne leven als God in Frankrijk

SINT-ANNALAND - Patrick en Marianne Jungbeker (voorheen woonachtig in Sint-Annaland) jaagden hun droom na en zijn sinds vorig jaar eigenaar van een uniek stukje Frankrijk. Eerder woonde het stel met hun dochter en zoon jarenlang bij de molen in Sint-Annaland.

5 uur geleden
Het succesverhaal van De Speelkrael!

SCHERPENISSE - In 2018 sloegen inwoners van Scherpenisse de handen ineen om de speelplek aan de Beatrixlaan aan te pakken. Speeltuinvereniging De Speelkrael volgde en vormde het begin van een uniek project dat zoveel meer werd dan alleen een speeltuin. De Speelkrael werd een succesverhaal!

1 dag geleden
George de Leeuw stapt per direct uit ABT-fractie

SINT MAARTENSDIJK - George de Leeuw stapt per direct op uit de ABT-fractie. Dat liet hij maandagochtend weten. De Leeuw gaat verder als eenmansfractie onder de naam ‘ Lijst DeLeeuw.’ 

2 dagen geleden
Instrumentenparade KMV Concordia Tholen

THOLEN - Muziekvereniging KMV Condordia uit Tholen organiseert voor alle kinderen en ouders een instrumentenparade op woensdagmiddag 1 juni van 2 tot 4 uur in ’t Muzieklokaal aan de Zoekweg in Tholen. Dit is dé gelegenheid om zelf eens een muziekinstrument uit te proberen!

2 dagen geleden
Vrijwilligers gevraagd voor Taalhuis Tholen

THOLEN - Vanaf 1 januari 2022 is Bibliotheek Oosterschelde verantwoordelijk voor de projectleiding en coördinatie van het Taalhuis Tholen. We hebben als Bibliotheek al ervaring met het coördineren van de Taalhuisnetwerken in de Bevelandse gemeenten en Schouwen-Duiveland. We zijn blij dat ook Tholen hierbij aansluit. 

3 dagen geleden
Op de Werkvloer bij Jeffrey Teunissen

Jeffrey Teunissen is in opleiding voor de functie van meewerkend projectleider bij GePa Installatietechniek in Halsteren. Maar, zo’n zes jaar geleden kwam hij zonder enige kennis van het vak binnen in het bedrijf. “Als ik kijk naar waar ik nu sta, dan is het best vlot gegaan”, lacht hij. 

4 dagen geleden
Traumahelikopter landt op een pleintje bij de Kaaij

THOLEN - Een traumahelikopter landde gistermiddag vanuit Rotterdam op een pleintje bij de Kaaij in Tholen. De traumahelikopter was opgeroepen voor een medische noodsituatie.

4 dagen geleden