Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte komt met dringend advies: 'Blijf thuiswerken en ontvang maximaal zes gasten thuis'

Rutte komt met dringend advies: 'Blijf thuiswerken en ontvang maximaal zes gasten thuis'

THOLEN - Premier Rutte en minister De Jonge hebben vanavond tijdens een persconferentie de coronaregels aangescherpt. Dat is 'helaas nodig', stelde de premier. Zo geeft het kabinet het dringende advies aan mensen om voortaan niet meer dan zes gasten thuis ontvangen, en allemaal op 1,5 meter afstand. Ook worden de controles bij zaalverhuur strenger. 

Premier Rutte viel vanavond tijdens de persconferentie meteen met de deur in huis, zoals hij het zelf noemde. De ontwikkeling van het aantal coronabesmettingen in Nederland gaat niet goed. Het reproductiegetal ligt boven de 1, waardoor het virus gestaag groeit. Ingrijpen is daarom nodig, stelt Rutte.

Het gaat volgens het kabinet met name mis in de privésfeer. Dat is dan ook waar de regels worden aangescherpt. Zo luidt het dringende advies om niet meer dan zes mensen thuis te ontvangen, en alleen wanneer zij geen klachten hebben en 1,5 meter afstand kunnen houden tot elkaar. "En daar heb je met zes mensen al een behoorlijk grote woonkamer voor nodig", aldus Rutte. De premier adviseert mensen om vooral wél naar de horeca te gaan. "Daar is vaak meer ruimte dan in een woonkamer en zijn zitplekken."

Ook controles bij zaalverhuur worden strenger. Feesten zoals bruiloften mogen doorgaan, maar enkel met een checkgesprek vooraf en registratie. Daarbij is fysiek feliciteren verboden. "Dat is niet leuk, maar het moet gewoon. We vragen zaalverhuurders en horecaondernemers daar scherp op te letten."

Thuis werken

Premier Rutte benadrukte bovendien dat thuis werken de norm blijft. De datum van 1 september, die veel mensen in gedachten hadden voor het terug naar kantoor gaan om te werken, is niet realistisch. "De cijfers geven geen aanleiding voor een versoepeling. Blijf dus thuis werken."

Rutte eindigde zijn verhaal met een boodschap: "We kunnen het virus eronder krijgen met elkaar. Dat hebben we in maart en de daaropvolgende maanden laten zien. Nu moeten we laten zien dat we het ook onder controle kunnen houden met elkaar. "

Quarantaine

Zoals verwacht maakte Hugo de Jonge vanavond ook bekend dat de quarantaineplicht wordt ingekort. Die gaat van 14 naar 10 dagen. Verder zullen er ook regionale aanscherpingen komen van het coronabeleid. Amsterdam maakt vanavond nieuwe regels bekend.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Aan de Keukentafel met Marc Adriaansen

THOLEN - Op zijn 19e startte Marc zijn bedrijf alleen. Bijna dertig jaar later is hij nog steeds actief, maar nu met een mede-eigenaar en een heel team om zich heen. Hun ambitie voor Madri is niet om verder te groeien, maar wel telkens beter te worden in het vak.

1 dag geleden
Jij op Tholen zoekt jonge mantelzorgers mét power

THOLEN - Jij op Tholen is op zoek naar jonge mantelzorgers. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een familielid met een chronische ziekte, handicap, beperking of een psychische aandoening. Jij op Tholen vindt deze jonge mensen erg sterk – boordevol POWER en komt graag met ze in contact!

2 dagen geleden
Tholen leent schilderij uit aan museum in Amsterdam

THOLEN - Het schilderij van Willem van Oranje dat een wand in de raadszaal van de gemeente Tholen siert, gaat voor een paar maanden naar Amsterdam. Het Luther Museum wil het portret lenen voor de tentoonstelling ‘Luther & Oranje’ die gepland is van 7 oktober 2021 t/m 9 januari 2022. De gemeente Tholen is vereerd door de aanvraag.

2 dagen geleden
Student wil onderzoeken of er hittestress is in Sint-Annaland

SINT-ANNALAND - Een student van de Hogeschool Zeeland doet onderzoek naar hittestress in Sint-Annaland. Daarvoor worden inwoners van het eiland gevraagd mee te werken.

3 dagen geleden
Renze en Jelle Fase zijn echte LEGO masters

THOLEN - Ruim 1,5 miljoen mensen zagen afgelopen zaterdag hoe de oud-Bergenaar Roy Franssen en zijn partner Thomas Goelen de finale wonnen van het tweede seizoen van LEGO Masters. Het koppel wint een reis naar LEGO World in Denemarken, 25.000 euro en natuurlijk de gigantische LEGO-beker. De populariteit van het televisieprogramma was ook dit seizoen weer enorm, iedere week zagen ruim 1,5 miljoen kijkers hoe de mooiste creaties werden gebouwd met het Deense steentje. Ook op Tholen wordt er fanatiek met LEGO gebouwd. Wij spraken een paar jonge LEGO-fanaten op het eiland.

3 dagen geleden
Grote Muiterij Smerdiek gered van sloopkogel

SINT MAARTENSDIJK - De Grote Muiterij hoeft niet tegen de vlakte. Dat maakt het college van B&W bekend. De markante boerderij uit 1760 aan de Sint Annalandseweg in Sint Maartensdijk zou gesloopt worden, maar Bergenaar Hans Schmenk heeft het plan de ernstig vervallen boerderij te redden. Dit tot grote vreugde van het college. "Het is natuurlijk altijd jammer als een rijksmonument ter ziele gaat, maar we hebben absoluut vertrouwen in het plan", aldus wethouder Peter Hoek. Schmenk is voornemens wooneenheden in de Grote Muiterij te creëren.

3 dagen geleden
Burgemeester woont nu officieel in Tholen

THOLEN - Tholen is een inwoner rijker. Burgemeester Marleen Sijbers heeft zich ingeschreven in de Thoolse gemeentelijke basisadministratie als inwoner van de gemeente. Sijbers werd 17 november 202 beëdigd als burgemeester van Tholen.

4 dagen geleden