Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Rutte geeft duidelijkheid over zomervakantie: dit zijn de regels

Rutte geeft duidelijkheid over zomervakantie: dit zijn de regels

KAPELLE/KRUININGEN - Premier Mark Rutte heeft vanavond tijdens een persconferentie meer duidelijkheid gegeven over de zomervakantie.

Over reizen in Nederland kon Rutte vanavond kort zijn. Dat is namelijk toegestaan. Wel waarschuwde de premier: Ga wijs op reis. Voorkom dus drukke plekken, houd je aan de regels en reis niet onnodig met het OV.

Reizen binnen Europa

Voor 12 landen binnen Europa geldt vanaf 15 juni code geel, omdat daar de risico's even groot zijn als in Nederland. Dat geldt onder andere voor Duitsland, België en Italië. Dat betekent dat toeristische reizen naar die landen weer zijn toegestaan. Daarbij zal ook de verplichting tot quarantaine vervallen. Je hoeft dan dus niet twee weken in quarantaine als je thuis komt uit één van die landen. Dat is momenteel, nu er nog code oranje geldt, nog wel het geval. 

Tussen 15 juni en 15 juli zullen daar nog verschillende landen bij komen. Zo moeten Frankrijk en Spanje nog een formeel besluit nemen of Nederlandse toeristen welkom zijn deze zomer. 

Er zijn verschillende landen waar code oranje zal blijven bestaan. Dat gaat om Zweden en het Verenigd Koninkrijk (omdat de gezondheidsrisico’s daar groter worden ingeschat) en Denemarken (omdat Nederlandse toeristen daar nog niet welkom zijn). 

Dat Nederlanders naar landen in Europa mogen reizen, betekent uiteraard ook dat Europeanen uit die landen ook naar Nederland mogen reizen. 

Reizen buiten Europa

Ook over reizen buiten Europa was Rutte kort. Landen buiten Europa blijven op code oranje staan. Dat betekent dat je alleen erheen moet reizen als het noodzakelijk is en wanneer je thuis komt moet je 2 weken in quarantaine.

Nederlandwereldwijd

Rutte maakte in zijn persconferentie duidelijk dat de regels rondom vakanties uiteraard afhankelijk zijn van de situatie én de regels in andere landen. Reisadviezen kunnen nog dagelijks worden aangepast. Rutte raadt Nederlanders aan om www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten te houden. "En als je op vakantie gaat, bereid je dan goed voor en blijf tijdens je reis de nieuwe informatie in de gaten houden", aldus de premier.

Meer uit Reimerswaal

Treinreiziger aangehouden bij Kapelle

KAPELLE - Een treinreiziger (24) is woensdag aangehouden bij Kapelle.

15 uur geleden
Programma Koningsdag 2024 Kruiningen

KRUININGEN - Het Oranjecomité Kruiningen organiseert weer de jaarlijkse Koningsdagviering.

16 uur geleden
Nieuw brug verbindt wijken Hansweert

HANSWEERT - Wethouder Maarten Both van de gemeente Reimerswaal heeft donderdag op een soort waterfiets de brug aan de Sloestraat in Hansweert feestelijk in gebruik genomen.

22 uur geleden
Hulpdiensten oefenen ongeval bij sluizen Hansweert

HANSWEERT - Het sluizencomplex bij Hansweert was maandag het decor voor een grote, multidisciplinaire oefening van de hulpdiensten. De brandweer, ambulancedienst, politie en Rijkswaterstaat namen deel aan een complex scenario in een van de, op dit moment in onderhoud zijnde, sluiskolken.

1 dag geleden
PvdA Kapelle en D66 Kapelle roepen provincie op vaste buslijn Wemeldinge te behouden

WEMELDINGE - De provincie Zeeland heeft in haar vernieuwde aanbestedingsplan voor het busvervoer in Zeeland nog steeds de huidige lijn door Wemeldinge geschrapt. Daartegen komen PvdA Kapelle en D66 Kapelle in opstand.

1 dag geleden
Feestelijk diner voor klanten Voedselbank dankzij rotary

GOES - Bij de Goederenloods Goes genoten 100 klanten van Voedselbank de Bevelanden, 70 volwassenen en 30 kinderen, donderdag van een feestelijk diner. Rotary clubs Goes de Bevelanden en Goes-Reimerswaal organiseerden dit diner in samenwerking met de Voedselbank. 

1 dag geleden
'Geen grote overtredingen' geconstateerd bij controle buitengebied Reimerswaal

KRUININGEN - Donderdag voerde de gemeente Reimerswaal een controle uit in de buitengebieden van Reimerswaal samen met de Regionale Uitvoeringsdienst Zeeland (RUD), waterschap Scheldestromen, Staatsbosbeheer en politie Zeeland-West-Brabant. Er zijn volgens de gemeente geen grote overtredingen geconstateerd.

2 dagen geleden