Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische rechter staat gebruik Facebook en Instagram toch toe

Russische rechter staat gebruik Facebook en Instagram toch toe

MOSKOU (ANP/DPA) - Russen moeten ondanks de blokkade van Facebook en Instagram deze sociale netwerken toch legaal kunnen blijven gebruiken in Rusland. Dat heeft een rechter volgens het Russische staatspersbureau TASS besloten in een procedure rond Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram.

Meta werd eerder bestempeld als een extremistische organisatie en door rechters verboden. De toegang tot Facebook en Instagram was eerder al geblokkeerd. Veel Russen gebruiken de sociale netwerken echter om geld te verdienen, bijvoorbeeld door goederen te verkopen. Ze vreesden hun levensonderhoud te verliezen en mogen nu dus toch gebruik blijven maken van de netwerken.

Toegang kan worden verkregen door gebruik te maken van een VPN-verbinding, een alternatieve internetverbinding waarmee de blokkade wordt omzeild. Russische parlementsleden zeiden onlangs dat ze niet van plan waren om een ​​algemeen verbod op VPN-gebruik uit te vaardigen.

Terroristische activiteiten

Meta liet op Facebook en Instagram uitlatingen zoals "dood aan de Russische bezetters" tijdelijk toe na de Russische invasie in Oekraïne. Het Openbaar Ministerie in Moskou zag dat als het aanzetten tot het vermoorden van Russen en sprak van terroristische activiteiten.

Facebook en Instagram zeiden onlangs echter dat het gaat om een tijdelijke versoepeling van de regels voor alleen Oekraïne. De bedreigingen mogen zich bovendien niet richten tegen Russen in het algemeen of tegen de Russische president Vladimir Poetin.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden