Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Russische centrale bank beperkt opnemen buitenlands geld

Russische centrale bank beperkt opnemen buitenlands geld

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - Inwoners van Rusland met buitenlandse tegoeden mogen tot 9 september maximaal 10.000 dollar (ongeveer 9170 euro) van dat geld opnemen. Dat heeft de centrale bank van Rusland besloten. Banken in Rusland mogen tot die tijd ook geen buitenlandse valuta's verkopen voor roebels. Russen mogen buitenlands geld wel blijven inwisselen voor roebels.

Russische banken zullen alleen maar dollars uitkeren aan klanten die hun buitenlandse tegoeden willen opnemen, ondanks de valuta's die op hun rekening staan.

De Russische centrale bank werd na de inval van Rusland in Oekraïne het mikpunt van sancties van de Europese Unie, de Verenigde Staten en andere bondgenoten. Zij bevroren de toegang van de centrale bank tot zijn internationale reserves. Dat maakt het voor Rusland moeilijker de waarde van de roebel te stutten door de eigen nationale munt op te kopen. Met de nieuwe maatregelen lijkt de centrale bank van Rusland een verdere waardedaling van de roebel te willen voorkomen.

Meer uit Financieel

VodafoneZiggo vindt nieuwe topman

UTRECHT (ANP) - Telecomconcern VodafoneZiggo heeft een nieuwe topman gevonden in Stephen van Rooyen. Hij was de baas van Sky in het Verenigd Koninkrijk en Ierland en commercieel directeur van de Sky Group. Volgens VodafoneZiggo brengt hij meer dan twintig jaar ervaring in de media en telecom met zich mee.

1 minuut geleden
Laadpalenmaker Alfen onderuit op lager Damrak na cijfers

AMSTERDAM (ANP) - Alfen ging dinsdag hard onderuit op de Amsterdamse beurs. De producent van laadpalen en andere systemen voor het elektriciteitsnet presteerde afgelopen kwartaal minder goed dan beleggers en analisten hadden verwacht. Wel handhaafde Alfen de omzetverwachting voor het hele jaar en liet het bedrijf tevens weten een tijdelijke financieel directeur te hebben gevonden. Het aandeel werd 19 procent lager gezet.

17 minuten geleden
Nederlandse beleggers maakten dit jaar al 11,3 miljard euro winst

AMSTERDAM (ANP) - Nederlandse huishoudens hebben in de eerste drie maanden van 2024 met hun gezamenlijke beleggingen 11,3 miljard euro winst gemaakt. De totale waarde steeg daardoor tot ruim 180 miljard, een stijging van 7,8 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het is de grootste stijging sinds eind 2020, toen de beurzen zich herstelden tijdens de coronapandemie.

32 minuten geleden
Mediabedrijf Trump lijdt meer dan 300 miljoen dollar verlies

SARASOTA (ANP/AFP/BELGA) - Het mediabedrijf van Donald Trump, de Trump Media and Technology Group (TMTG), heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een verlies van meer dan 300 miljoen dollar geleden. De onderneming, die recent naar de beurs in New York ging, genereerde daarbij nauwelijks omzet.

1 uur geleden
AEX koerst af op lager begin, focus op vergadering Shell

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt dinsdag licht lager te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Beleggers verwerken onder meer de nieuwe recordstand van de Nasdaq. De Amerikaanse techgraadmeter profiteerde van een sterke koerswinst van Nvidia. Verschillende beleggingsadviseurs verhoogden hun koersdoelen voor de producent van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) in aanloop naar de kwartaalcijfers van het bedrijf, die woensdag naar buiten komen.

1 uur geleden
Nintendo koopt bedrijf achter ombouwen game Hogwarts Legacy

KYOTO (ANP/BLOOMBERG) - Nintendo heeft een Amerikaanse studio overgenomen in aanloop naar het verschijnen van de opvolger van de Nintendo Switch, de bekende spelcomputer van de Japanse game-ontwikkelaar. Het gaat om Shiver Entertainment uit Miami dat gespecialiseerd is in het geschikt maken van games van de ene spelcomputer voor een andere. Daarmee lijkt Nintendo zijn game-aanbod voor de nieuwe Switch te willen uitbreiden.

1 uur geleden
Maatschappelijke coalitie: pak door met uitbreiding Noord-Zuidlijn

AMSTERDAM (ANP) - Een coalitie van onder meer het bedrijfsleven, onderwijs, zorg en cultuur in de regio Amsterdam roept het nieuwe kabinet op "door te pakken" met uitbreiding van de Noord-Zuidlijn naar Schiphol en andere investeringsprojecten in de Metropoolregio Amsterdam. Die plannen zijn namelijk onzeker geworden na een miljardenbezuiniging van het huidige demissionaire kabinet.

3 uur geleden